Má moja 3-ročná dcérka rastové bolesti?
Ahojte. Dcérka (bude mat 3r) má bolesti nôh, ktoré ako prídu, tak odídu. Buď ráno po prebudení, alebo v noci, alebo poobede... dostane akoby kŕč. Má ich napnuté, nemôžeme nimi vôbec hýbať. Po hodinke je znovu všetko v poriadku. Stretli ste sa s niečím podobným?
Vyšetrenia a odbery mame za sebou, ale to čakanie na výsledky ma ubíja. Neviem čo mám čakať?
Je to veľmi zvláštne, pretože keď dostane ten atak, evidentne trpí a boli ju to a potom ako by nič. Behá hra sa ďalej.
syn mával bolesti, jemu pomáhala masáž, prípadne nurofen ak sa inak nedalo
a bolo to presne také,- keď to prišlo tak najväčší problém na svete, po hodine akoby sa nič nedialo
@bagre bolo to len v noci, alebo aj počas dňa? Ako dlho to trvalo?
väčšinou večer, ale stalo sa aj inokedy sem tam
niekedy 10 minút, niekedy polhodinu... záležalo aj od toho, či sa vystresoval - to bolo potom horšie, alebo hneď povedal a mohli sme to riešiť
To nie su podla mna rastove bolesti. Tam bolia dlhe kosti a nemali by obmedzovat hybnost. Ja som ako dieta prekonala reumaticku horucku a podobne som mala stuhnute klby po noci. Nemala v nedavnej dobe napr.hnisavu anginu? Boli robene aj vytery hrdlo, nos, hodnota ASLO tiez bola vysetrena v ramci odberov?
@bagre ďakujem. To vám normálne diagnostikovali, alebo po vylúčení všetkých možných ochorení povedali, ze sú to asi tie rastové bolesti? Kto to zistil q potvrdil?
@sojorez ano mala angínu, pred 3t, brala ant., potom bolo všetko ok a po 5dnoch sa jej choroba vrátila, ale už len miernejšie. Po týždni bola znovu fit. Týždeň bola zdravá ako rybka a tak prišlo toto.
Ak jej nebol robeny aslo odber na zapalove hodnoty a vyter z nosa, hrdla, tak by som o ne poziadala este pediatru, aby sa vylucil zapal v tele. Zvlast, ak sa jej angina po par dnoch vratila. V niektorych pripadoch sa moze po prekonani/ nedostatocnom prelieceni streptokokovej infekcie objavit reumaticka horucka. https://lekar.sk/clanok/reumaticka-horuka
Jasne, ze pricina moze byt ina, ale v ramci patrania po povode, by som zvazila aj toto.
Nas to mava v noci. A hl ked cez den nespi. Tiez mu robili vysetrenia. Aj krv brali. Ale vsetko ok. Par x sa stalo ze mal aj teplotu s bolestou. Naposledy ked mal 4 r sme ho merali (ciaru robime na stenu). Potom v priebehu 10 dni sa stalo ze maval opat bolesti noh v noci a aj teplotu. Ziadny sopel kasel. Ked som si zrazu vsimla ako prechadzal okolo ciary na stene, bol evidentne vyssi. Odmerali sme ho teda este raz. A bol vyssi o 2 cm. Za 10 dni. To keby nezazijem, neuverim. Preto tie bolesti u nasho fakt pripisujem rastu

Doslova je vtedy paralyzovaná, nemôže sa ani pohnúť. Každý pohyb ju strašne bolí.