icon

Má moja 3-ročná dcérka rastové bolesti?

15. nov 2022

Ahojte. Dcérka (bude mat 3r) má bolesti nôh, ktoré ako prídu, tak odídu. Buď ráno po prebudení, alebo v noci, alebo poobede... dostane akoby kŕč. Má ich napnuté, nemôžeme nimi vôbec hýbať. Po hodinke je znovu všetko v poriadku. Stretli ste sa s niečím podobným?
Vyšetrenia a odbery mame za sebou, ale to čakanie na výsledky ma ubíja. Neviem čo mám čakať?
Je to veľmi zvláštne, pretože keď dostane ten atak, evidentne trpí a boli ju to a potom ako by nič. Behá hra sa ďalej.

autor
15. nov 2022

Doslova je vtedy paralyzovaná, nemôže sa ani pohnúť. Každý pohyb ju strašne bolí.

bagre
16. nov 2022

syn mával bolesti, jemu pomáhala masáž, prípadne nurofen ak sa inak nedalo
a bolo to presne také,- keď to prišlo tak najväčší problém na svete, po hodine akoby sa nič nedialo

autor
16. nov 2022

@bagre bolo to len v noci, alebo aj počas dňa? Ako dlho to trvalo?

bagre
16. nov 2022

väčšinou večer, ale stalo sa aj inokedy sem tam
niekedy 10 minút, niekedy polhodinu... záležalo aj od toho, či sa vystresoval - to bolo potom horšie, alebo hneď povedal a mohli sme to riešiť

sojorez
16. nov 2022

To nie su podla mna rastove bolesti. Tam bolia dlhe kosti a nemali by obmedzovat hybnost. Ja som ako dieta prekonala reumaticku horucku a podobne som mala stuhnute klby po noci. Nemala v nedavnej dobe napr.hnisavu anginu? Boli robene aj vytery hrdlo, nos, hodnota ASLO tiez bola vysetrena v ramci odberov?

autor
16. nov 2022

@bagre ďakujem. To vám normálne diagnostikovali, alebo po vylúčení všetkých možných ochorení povedali, ze sú to asi tie rastové bolesti? Kto to zistil q potvrdil?

autor
16. nov 2022

@sojorez ano mala angínu, pred 3t, brala ant., potom bolo všetko ok a po 5dnoch sa jej choroba vrátila, ale už len miernejšie. Po týždni bola znovu fit. Týždeň bola zdravá ako rybka a tak prišlo toto.

sojorez
16. nov 2022

Ak jej nebol robeny aslo odber na zapalove hodnoty a vyter z nosa, hrdla, tak by som o ne poziadala este pediatru, aby sa vylucil zapal v tele. Zvlast, ak sa jej angina po par dnoch vratila. V niektorych pripadoch sa moze po prekonani/ nedostatocnom prelieceni streptokokovej infekcie objavit reumaticka horucka. https://lekar.sk/clanok/reumaticka-horuka
Jasne, ze pricina moze byt ina, ale v ramci patrania po povode, by som zvazila aj toto.

minutka
16. nov 2022

Nas to mava v noci. A hl ked cez den nespi. Tiez mu robili vysetrenia. Aj krv brali. Ale vsetko ok. Par x sa stalo ze mal aj teplotu s bolestou. Naposledy ked mal 4 r sme ho merali (ciaru robime na stenu). Potom v priebehu 10 dni sa stalo ze maval opat bolesti noh v noci a aj teplotu. Ziadny sopel kasel. Ked som si zrazu vsimla ako prechadzal okolo ciary na stene, bol evidentne vyssi. Odmerali sme ho teda este raz. A bol vyssi o 2 cm. Za 10 dni. To keby nezazijem, neuverim. Preto tie bolesti u nasho fakt pripisujem rastu