icon

Má moje dieťa vpadnuté členky?

lulu810
20. máj 2025

Ahojte, poradíte mi prosím. Myslite že ma malý vpadnute členky ?

Má moje dieťa vpadnuté členky?
zic
20. máj 2025

@lulu810 urcite by som isiel k ortopedovi... nie su to silno ploche nohy? Ale doktor ti povie tak alebo tak (ta lava vyzera...)

minesasubu
20. máj 2025

chod k fyzio nech ho postavi na podoskop a uvidiš čo povie
nemozeme to povedať kedze je potrebné zhodnoti celú nohu nielen časť

koniarova
20. máj 2025

Koľko má rokov?

lulu810
autor
20. máj 2025
@koniarova

Koľko má rokov?

@koniarova ma čerstvo 4 roky

koniarova
20. máj 2025
@lulu810

@koniarova ma čerstvo 4 roky

@lulu810 v 4 rokoch to už rieš. Podľa mňa má.

maddie1711
20. máj 2025

Riešiť to čím skôr. Z tejto fotky je to ťažko posúdiť, ale synove nohy vyzerali podobne, riešili sme to asi od 3roku, mal 4.stupen plochých nôh, doma sme pravidelne cvičili rôzne cviky, ktoré ho hlavne v jeho veku bavili, v škôlke nosil ortopedické prezuvky, topánky nosil rozne (snažili sme sa kupovať kvalitnú obuv) ale hlavne aby mali oporu členka a do toho nosil vložky, doma chodil na boso, na 2.stupen sa mu to zlepšilo keď mal 6, teraz ma skoro 10 rokov a ma 1.stupen

lulu810
autor
21. máj 2025
@maddie1711

Riešiť to čím skôr. Z tejto fotky je to ťažko posúdiť, ale synove nohy vyzerali podobne, riešili sme to asi od 3roku, mal 4.stupen plochých nôh, doma sme pravidelne cvičili rôzne cviky, ktoré ho hlavne v jeho veku bavili, v škôlke nosil ortopedické prezuvky, topánky nosil rozne (snažili sme sa kupovať kvalitnú obuv) ale hlavne aby mali oporu členka a do toho nosil vložky, doma chodil na boso, na 2.stupen sa mu to zlepšilo keď mal 6, teraz ma skoro 10 rokov a ma 1.stupen

@maddie1711 a šli ste prosím rovno k fyzik ale o k ortopédovi?

maddie1711
21. máj 2025
@lulu810

@lulu810 od začiatku len na fyzio ku kamoske, potom sme ešte asi v 7mich riešili vpáčený hrudník, ale bolo to našťastie len rýchlym rastom, už sa mu to zrovnalo

mirka0677
21. máj 2025
@lulu810

@lulu810 z vlastnej skúsenosti: ortopéd len tak od stola povedal, že má syn ploché nohy, predpísal mu vložky a nič viac. Keď som sa pýtala na cvičenie, lebo sa mi zdalo, že nie je taký obratný, je pomalý a málo behá... tak že to netreba, to aj tak cvičiť nebude, stačia vložky, je len lenivý a z toho vyrastie.. Šla som k fyzioterapeutke - postavila ho na podoskop, ploché nohy nemá, len vpadnuté členky, má oslabené celé telo, treba cvičiť. Presne mi ukázala na podoskope, ako stojí, ako zle zapája svaly.. cvičiť sa mu jasne že nechce, komu by sa chcelo, ale proste musí a ide to.

lulu810
autor
21. máj 2025
@mirka0677

@lulu810 z vlastnej skúsenosti: ortopéd len tak od stola povedal, že má syn ploché nohy, predpísal mu vložky a nič viac. Keď som sa pýtala na cvičenie, lebo sa mi zdalo, že nie je taký obratný, je pomalý a málo behá... tak že to netreba, to aj tak cvičiť nebude, stačia vložky, je len lenivý a z toho vyrastie.. Šla som k fyzioterapeutke - postavila ho na podoskop, ploché nohy nemá, len vpadnuté členky, má oslabené celé telo, treba cvičiť. Presne mi ukázala na podoskope, ako stojí, ako zle zapája svaly.. cvičiť sa mu jasne že nechce, komu by sa chcelo, ale proste musí a ide to.

@mirka0677 ďakujem za vašu skúsenosť

veronicka1901
21. máj 2025

Moja 3.5 rocna to ma podobne, od januara chodi na fyzioterapiu. Ja som trochu stresak, obidve starsie dcery uz davno v tomto veku mali klenbu. Cvicime. Na ortopediu sme ani nesli, to je presne tak, ako pisali baby vyssie.

libusak
21. máj 2025

Ano ma
Sup na fyzioterapiu 🙂

macka1901
21. máj 2025

Skús Dr. Denisu Mertl v Púchove. Síce sa platí za každú kontrolu, za prvovyšetrenie viac, ale na zdraví nešetríme. Pani dr. detskú aj dospelácku podológiu študovala v Anglicku. Má úplne iný prístup a prístrojom špeciálne nastaví ortopedické vložky, alebo budete nosiť obuv od nej. My máme aj tejpy na pozdvihnutie vpadnutej klenby, na Skalke v NR nás naučili ako ich správne používať. Cvičili sme, dcéra chodí na karate. Obuv Haxne jej výrazne pomohla, už toľko nepadá, mala problém aj s rovnováhou a podobne jej tie nožičky vyzerali, aj ploché má. Pokým dieťa rastie, treba to riešiť. Ja som to riešila v jej 2. rokoch, lenže to mala tvrdé vložky od ortopéda, a keď mi známa poradila Púchov neváhala som. Máme to síce na druhom konci Republiky pomaly, ale raz za polroka sa dá prísť na kontrolu. Teraz chodíme už len raz ročne.

netoppierka
22. máj 2025

Cvičiť, chodiť na boso, po kameňoch, nemať tenisky či inú obuv ktorá má mäkkú podrážku. Noha sa vyvíja do 7r. To tkanivo je teraz mäkké. Dá sa ohýbať.

gabka1987
28. máj 2025

My s takymito nozickami chodime do Rehabilitacneho centra Napreduj v Trencine. Maju skvelych, vzdelanych fyzioterapeutov

zuzubb007
28. máj 2025

Áno má, smer detská a dá odporúčanie k ortopédovi, tam dajú cvičenia a vložky a topánky predpišu, fyzio by som neriešila zatial u ortopéda nasmeruju