Má niekto skúsenosť s mozgovou prihodou u dieťatka?
@arcticcode a dostala sa z toho?
Ano. Ked pogooglis mozno o tom najdes viac info, bolo to uz tak 8-10 rokov dozadu, sa mi zda, ze v nevade
@arcticcode 4,5 ročná dcera prasknutie aneurizma , prežila ale následky na cely život.
@ladka2012 ona to ms vrodené plus ešte aj nejaké iné vývojové chyby mozgu čo má , ale to má aj časť bežnej populácie a ani nevie o tom. Aneuryzma je vydut na cieve , slabšia. Dcera od mala bola vývojovou hraničná, 4,5 roka z večera do rana prasknutie, totálne ochrnutie , všetko sa učila odznova , od chôdze i rozprávanie. Prišlo nefokrveniu a atrofiu šedej kôry, následky epilepsia, MR a kačacia chôdza. Píše , číta a má východeńu špeciálnu plus praktická škola.
@ladka2012 Tak to ste na tom podobne,ruka sa zotavovala dlhšie,prešla na ľaváčku.Na nohe musela nosiť klbikovú ortezu,lebo hrozilo že si poškodi koleno pri chôdzi,zle došlapovala.Rehabilitaciou ,cvičenim,liečením sa to zlepšovalo.Chodili sme 4 krat do roka na liečenia,vtedy fungoval ešte Čilistov.Ale aj Kováčová je super.Len tam sme nemohli tak často chodiť.
Nezistili nič,ani na genetike.Uzavreli to ako etiologická embòlia.Boli sme na Kramároch na nurológii dva mesiace.Vďaka .
Ale tým ,že je dcerka po dvoch operáciách srdca,ako novorodenec,potom v 7.mesiacoch znovu,si mysleli,že to je ztoho.Ako srdcovo cievne ochorenie.Ale nezistili priamu príčinu ako vznikol tromb.
Držím palce,všetko dopadne dobre.Hlavne rehabilitovať.
Dcera je teraz na strednej odbor kozmetička,ide do posledneho ročníka,bude maturovať.
Chodila na normalnu ZŠ len sa jej upravilo učivo na menší obsah.Predsa len mozog bol chvilku nedokrvení,takže čo sa naučíla hneď zabudne.Dlhodoba pamäť nefunguje.Sme radi ,že všetko zvladla a je to bez výrazních pozostatkou.
@ladka2012 Prišla som pre ňu do škôlky a nerozpravala,krivala,ruka zvesená,kútiky úst ochabnuté.Povedali mi ,že už bola taka pred obedom pýatala si maminu,no mysleli si že si vymýšla.
Och ťažké srdce mám na nich.5 hodin bez pomoci.Keď sme sa vrátilii z nemocnice bola iná riaditeľka,aj učiteľka.Dcérka už do škôlky nenastúpila,prišli sme len na záverečnú rozlúčku.A v septembri nastupovala do prvej triedy.

Pocul som o 7 rocnom dievcatku v usa