icon

Má Oralair účinnosť u 9-ročného dieťaťa?

simka8
5. feb 2024

Prosím má niekto skúsenosť s liekom Oralair na liečbu pelovej alergie ? Nakoľko to má začať môj 9 ročný syn užívať a neviem sa rozhodnúť keďže už mal predtým liek staloral a býval po ňom často chorí a toto je niečo podobné . Ak ho vaše detičky užívali pomohlo im to zbaviť sa alergie ? Ďakujem

maris5
5. feb 2024

Syn ho uziva asi od novembra. Posledne 2.tyzdne sa borime s niecim prazvlastnym, teplota mu vyskoci iba na vecer, potom je v pohode cely den. Uz dlhsie sa stazuje na bolest hlavy, aktualne ma extremne bolesti. Dnes nas osvietilo, ci to nema z tych liekov. Niekedy v marci by ich mal prestat brat. Som zvedava, ci to bude mat nehaky efekt.

libertine
5. feb 2024

dcera uziva od decembra, nema vobec ziadne vedlajsie ucinky. ale efekt zatial neviem zhodnotit.

didush27
5. feb 2024

@simka8 môj syn užíva tieto lieky už 3. sezónu, nemal žiadne ťažkosti
Jedine čo ho občas po užití svrbelo na jazyku.
Má 12 rokov

libertine
5. feb 2024

@didush27 a vidno nejaky efekt? zlepsil sa mu stav?

didush27
5. feb 2024

@libertine podľa mňa áno, minulé leto mal miernejšie príznaky.
Ja ich beriem tiež a u seba viem isto napísať, že som sa mala lepšie, ja som počas peľovej sezóny brala minimum liekov (takmer žiadne)

katie25
5. mar 2025

@didush27 ja sa vratim k tejto teme, lebo sa nas tyka momentalne.
Syn (7 rokov) zacal v novembri uzivat Oralair a chcem sa spytat ako dlho ste si tabletky davali? Do akeho mesiaca prosim vas? Lebo uz pomaly alergie zacinaju, syn je dost soplavy uz a co som vycitala, tak v obdobi alergii by sa praveze nemali uzivat.
Dakujem za odpoved 🙂

simka8
autor
5. mar 2025

@katie25 nám náš alergolog kázal užívať od januára do konca júna . Keď sme v januári začínali dávať oralair museli sme týždeň predtým užívať spirabel liek na tlmenie alergie.

katie25
5. mar 2025

@simka8 dakujem za odpoved, no Spirabel moj syn aj normalne uziva stale. To mi alergolog kazal normalne podávať. A ten Oralair by sa mal užívať pol roka vkuse podla vsetkeho, co mi spomianl aj dr., aj co som vyciala. Len teda to je uz obdobie alergii v plnom prude a Oralair by sa mal brat mimo alergickeho obdobia. Tak preto ma to zaujimalo, ako to uzivate.

simka8
autor
5. mar 2025

@katie25 nám kázal spirabel podľa potreby teda hlavne v pelovej sezóne keď ma príznaky. Áno aj mne sa to zdá divné užívať to aj v pelovej sezóne keďže syn to ma najhoršie koniec mája a jún, ale popravde nám sa to aj tak nedá vkuse pol roka užívať syna z toho strašne páli jazyk a ústa tak ma aj prestávky. Na kontrole to spomeniem

katie25
5. mar 2025

@simka8 ano je to zvlastne. Ale tak snad to pokoze potkm v buducnosti a budu tie alergie miernejsie. Cize budem davat nadalej aj ja synovi kazdy den.

didush27
6. mar 2025

@katie25 my sme ho brali do konca júna, držím palce, nech sa polepší

katie25
6. mar 2025

@didush27
Dakujem 🙂 no mne to tak alergolog vysvetloval, ze najlepsie zacat uzivat v zime a berie sa to 6 mesiacov kazdy den a potom zas pol roka pauza. A opakuje sa to niekolko rokov takto.

didush27
6. mar 2025

@katie25 áno, aj nám to bolo takto povedané. Tento rok berieme injekcie, ešte poslednú dávku a dúfam, že sezóna bude miernejšia.