icon

Má reflux u dojčiat vplyv na častejšie choroby?

dufka31
11. okt 2012

Ahojte baby!
Chcela by som poradit v jednej veci. Mame v rodine chlapceka, ktory bude mat coskoro 5 mesiacikov. Moja svagrina ho plne koji, ale aj napriek tomu mal ani nie ako 4 mesacny zapal uska a bral nan ATB. Svagrinna skoncila medicinu a nedavno mi svokra -kedze sme obe jeje nevesty- preposlala mail od svagrinej kde pisala, ze nakolko ma maly reflux a vracia sa mu mliecko tak na zaklade toho refluxu sa na neho castejsie vsetko nalepi...v zmysle chorob...teraz asi 3 tyzdne po zapale uska je zahlieneny a ma sopliky...
Mate niekto babo s refluxom a take malinke a kojite ho a lepia sa nan castejsie choroby?
Dakujem za odpovede pytam sa hlavne zo zvedavosti lebo sa mi to nejako nepozdava. Co si o tom myslite? Pekny den vsetkym. 😎

liz_lemon
11. okt 2012

kludne to tak moze byt, ved usi, nos a hrdlo su prepojene, z refluxu moze byt aj zapal priedusiek
ked je lekarka, tak asi vie viac ako ty

fomarik
11. okt 2012

moja malá mala tiež reflux, a zahlienená bola neustále. do toho mala aj novorodenecký stridor. Už ako 4 týždnová bola na ATB. Ale ja som nekojila, nemala som ani kvapku mlieka, takže ona bola na antirefluxnom mliečku a nevedela som si ho vynachvááááááliť. Velmi sa nám ulavilo, aj malej, ale aj mne.

teress
11. okt 2012

aj my sme refluxaci,dlho sme bojovali s nadchami🙂 njlepšia bola dr na krčnom ked mi povedala...že citujem: ja už neviem čo robíte zle....som sa skoro rozevala,,,,ako sa mala posadila a žačala štvornožkovat tak mame pokoj s celým orl. takže ano može to mat suvis,ja som kojila tiež kratko, do 6m mala všetko vyvracala, nechcela sat,mliečko sa mi stracalo,ked nechcela sat ona...tak som odsavala,a dookola,aj tak so o mliečko prišla,nepomohla laktačná, ani homopatíká...takže moj obdiv že vobec kojí

majal
11. okt 2012

Aj my sme mali reflux a je s tym spojene aj to ze su deti citlivejsie na zapaly priedusiek,kedze sa im to mliecko neustale vracia , moj maly strasne kaslaval, a preslo mu to az okolo roku...

klincek
11. okt 2012

ahoj, ja mam dvojky a reflux mali do roka (kojene neboli), ale chore nebyvali. prve tri mesiace mali sice sople, ale to si priniesli z porodnice stafylokoka v nosteku, s refluxom to nesuviselo. prva "ozajstna" choroba bola az po nastupe do jasli v 14 mes. ale zase boli takmer od narodenia denne niekolko hodin vonku, dostavali Ccko, vyhybala som sa velkym kolektivom, tak mozno aj to malo svoj vyznam.
suvis medzi refluxom a chorobnostou urcite byt moze, ale nemyslim, ze sa toho treba nejako extra bat. to je ako s "pravdami" o vacsej chorobnosti nekojenych deti-veduca jasli mi povedala, ze za tie roky jej praxe ma skor skusenost, ze castejsie byvaju chore kojene deti. tak si potom vyber..
inak z refluxu deti vacsinou vyrastu, takze potom by sa snad mali zlepsit aj tie pridruzene choroby, nie? ved dnes ma reflux polovica deti, tak to by muselo kazde druhe soplit do puberty 😅

radka24
12. okt 2012

Ahojky, mojmu malemu objavili reflux az teraz ked ma takmer 2 rocky , stale nam v noci kaslal a bol velmi zahlieneny. Bola som s nim na alergologii a tam nam predpisali sprej do nosteka a liek Costi na reflux.
okrem zahlienenia a problemov v jaslickach s tym, ze kasle nam reflux nic ine nesposoboval ani nesposobuje. 🙂

mkg
27. okt 2012

Ja myslím, že s tým súvisí vyššia chorobnosť, aspoň teda konkrétne v mojom prípade to tak bolo. Obidve moje detičky mali refluxy. Obidvaja problémy so zahlienením. Mladší viac krát antibiotiká v 1.roku. Odsávala som mu z nosa mlieko s hlienmi takmer od narodenia / od návratu z pôrodnice / Keď grckal išlo mu to navyše aj cez očká.. Našťastie sa s príkrmami problémy s refluxom vytratili............

sachmetttt
27. okt 2012

Ja si myslím že to je blbost..Moja to má od narodenia a choručká ešte nebola a ni rýmu klop klop....A moja známa má 2 ročného chlapčeka tiež z refluxom a je zdravučký ako repa 🙂 nikdy na nič netrpel

simca06022011
27. okt 2012

ma to suvis, rovnako ako reflux v dospelosti. Ta refluxmuta potrava drazdi sliznice a teda su nachylnejsie na choroby

masinka
27. okt 2012

u nas ma(la) reflux prostredna - Dianka - ta po kazdom jedle grckala aj trikrat a to cca do 9 mesiacov. Kojena bola do 15 mesiacov. Nezda sa mi ze by bola nejako castejsie chora ako starsia, ale u nej tie chroby trvaju dlhsie.... ked Nelka prinesie zo skolky bacila, tak 2-3 dni sopli alebo kasle a potom sa vylieci. Dia to chyti od nej, zacne kaslat a potom sa z toho kasla povracia.... aj niekolkokrat po sebe... a z toho zase kasĺe a vracia a aj ked podla vyterov, rontgenu aj CRP jej nic nie je, tak kasle aj tri tyzdne.... potom to zrazu prejde a o tyzden zase prinesie Nelka nejakeho bacila....