Má to súvis s očkovaním?
Ahojte, malá v utorok očkovaná rotavirusom, od včera pozorujem takúto vyrážku na hrudi, nôžke a vo vláskoch . Môže to byť z očkovania? Včera mala aj jednorázovo zvihnutú teplotu nad 38,5 ale po podaní lieku klesla . Je potrebné aby to dr hneď videla alebo stačí niečím premasťovať? Našu dr aktuálne zastupujú kvôli neprítomnosti na detskom urgente a tam by som nerada šla ak to nie je vážne. Ďakujem za skúsenosti.

Áno išla by som k lekarke
Áno, môže to byť reakcia na očko. Choď k dr určite. Nie je to nič vážne, ale nech o tom vie a môže ti predpísať na to niečo.
@nikolcrow to si dávala malé dieťa očkovať proti covidu?
ono ani tie vpadnute male bradavky nie su ok. ja by som sla. a o teplote u dietata do 6 m by mal lekar vediet vzdy
@amonet tie vpadnuté bradavky má od narodenia 🤷 vraj je to v poriadku. .. dobre, pôjdeme teda na urgent.
@lavender94 podla mna myslela MMR vakcinu, nie mRNA....predpokladam
Vyzera to na ekzem...mojej sa tiez spravil po ockovani
@amonet neplaš ju. Vpadnuté bradavky nemusia nič znamenať 🤦🏻♀️
@autorka jednoznačne reakcia na očkovanie. Snáď jej to prejde. :( U veľa detí očkovanie spustilo atopický ekzém :(
@mamamasama mala už po narodení ekzém, ale nevyzeralo to takto , furt má niekde niečo vyhodené, minule alergická reakcia, novorodenecké akné . Natieram ju biodermou na problematickú pokožku a aj tak sa stále niečo objaví
100% je to z ockovania...tiez nam vybuchli vsetky alergie,ekzem atd po ockovani... moj maly ma 5r a este nema mmr ,lebo od tych zakladnych vakcin ma problemy... odkladam co najdlhsie ako sa da,lebo kua mam strach presne z niecoho takeho..brrrr
starsi syn mal presne nieco podobne,vsetko mozne som natierala a nic nepomohlo..jaj masaker...drzim palce...
@alenamihal Ja som po spustení atopického ekzému po očkovaní Infarix + Prevenar už MMR ani nedávala. Som rada, že to máme aktuálne iba ako lokalizované ložiská, nemienim riskovať. Vtedy sme to museli riešiť cez kožnú a s kortikosteroidmi. ☹
MMr som myslela🤦🏻♀️🤦🏻♀️😁 prepacte na osýpky … tak vtedy sa nám objavil ekzem
Bezna reakcia po ockovani. Len s tym zbehni lekarke, aby vedela. Stale lepsie ako skoncit s nejakym rotavirusim v nemocnici, ze 😊
@queen_mary nemyslim si :/ je to určite nepríjemne byt s rotavirusom v nemocnici ale da sa to liečiť neznamená to hneď to najhoršie … zato ekzem je na dlhu koľaj :( a nie je to jednoduché zbaviť sa ho
@alenamihal nám vyšli na alergo pri synovi alergie na mlieko a vaječné bielko alergo mi povedala že odporúča zvýšenú opatrnosť pri očkovaní ( mohla mi rovno povedať neočkovať ) nakoľko vakcíny obsahujú surové bielka .. tiež sa veľmi bojím čo by to snim spravilo
@queen_mary rotavirus mali obe deti. Takmer bezproblemovy priebeh bez očko.
@mamamasama no a?
@queen_mary ,ze pises kraviny 😅
@alenamihal prečo odkladáš mmr? Veď urob rozhodnutie a máš pokoj. Toto ja raz nepochopím. Moja kamoška má deti s alergiami na všetky možné potraviny, jedno môže zjesť asi len 5 potravín, druhé možno 10, vkuse s nimi behá po lekároch, občas im do zakázaného zoznamu niečo pribudne, už je z toho na prášky, sama tvrdí, že po očko bolo zhoršenie a napriek tomu ju trápi, že najmladsie nemá dokončené očkovania🤦 Mňa by skôr trápilo, že nejaké očkovania majú.....
@jaroe akoze halllooo,ked uz mas od alergoimunologa cervenu,ze ockovanie musi pockat,tak nemas co riesit..ty si myslis,ze kazde dieta ma len alergiu na potraviny?? to sa teda mylis...v 80.rokoch boli vakciny este ok,ale teraz je v jednej vakcine o 100% viac bordelu ...skus trosku postudovat a potom a mozeme bavit o vakcinach....ty si skor asi stastena,ze ak mas deti a su zdrave,tak si vyhrala loteriu v tejto dobe... ja mam zle skusenosti po obidvoch synoch a verim tomu,ze vakciny tak doserinkaju organizmus ,ze clovek rozmysla niekedy ci to stoji za to....
@nikolcrow a toto presne sa stalo mojmu starsiemu synovi,,,nic ine len alergia na vajicka po vakcinach a ano obsahuju surove bielka..chvalabohu vyrastol z toho ,ale mali sme co robit...
@alenamihal Mrzí ma to :/ je to veru neskutočný boj podľa mňa rovnako nepríjemne ako ktorákoľvek choroba my sme natom tiež lepšie už približne viem čo ekzem spúšťa
@alenamihal Písala si, že odkladáš. Tak to mi hlava neberie, že prečo proste s očkovaním neprestaneš a nemusíš nič odkladať. Či som niečo zle pochopila? Mala som pocit, že očkovať ďalej nechceš....
@jaroe joj co riesis,ked nevies diagnozu mojho syna ... su choroby ,co dieta moze z toho vyrast..uz ti ti berie hlava ?
@alenamihal prepáč, tvoje príspevky som teda vôbec nepochopila.