Má vaše dieťa cukrovku?
Má vaše dieťa cukrovku ??? mali ste vy počas tehotenstva gestacny diabetes = tehotenskú cukrovku?
Ak si to zasa ty, s tou trochu zvysenou gly nalacno, tak sa, prosim ta, uz na to vykasli. Tvoje dieta NEBUDE mat cukrovku kvoli tvojmu GDM, tak to nefunguje!! Tvoje dieta moze mat max hypoglykemiu kratko po narodeni, ak nebude hned pit z prsnika alebo um. Toto sa za par hodin max dni upravi. Pokial bude tvoje dieta zit nezdravo, trpiet obezitou, tak potom jeden z dalsich rizikovych faktorov pre vznik diabetu ll. typu u neho moze byt aj tvoj GDM. Nechapem tento prehnany stres a zistovanie niecoho co skoro ani nesuvisi.
Ak sa takto budeš stresovať celé tehotenstvo tak si ho vôbec neuzijes.
Cukrovka a tehotenská cukrovka je rozdiel.
pre vlastne dobro a dobro toho dietata sa urychlene objednaj k psychiatrovi toto uz je OCD
@majamat v dnesnej dobe uz DM Il. typu u deti nie je az taky vzacny, bohuzial. Suvisi vzdy so zlou zivotospravou, obezitou a nedostatkom pohybu (ved ako aj u dospelych vacsinou), jednym z rizikovych faktorov skutocne je aj GDM u matky, ALE… staci dbat na to aby nevznikli ostatne zasadne rizikove faktory a netreba riesit gestacny diabetes
Mala som tehotenskú cukrovku v 2 tehotenstvach a deti cukrovku nemajú,ale je zvýšený predpoklad neskoršej cukrovky u rodičky,ktorá tehu cukrovku mala.
..a nemala som nadváhu ani pred tehotenstvom a ani v tehotenstvach,strava a pohyb bol tiež v norme,takže sa tehu cukrovka objavila nečakane a počas tehotenstva som pribrala len 5-6kg.
Myslis, ze sa dozvies nieco ine ako si sa uz dozvedela?
Dieťa má 15 rokov už. Ja som si v tehotenstve aj inzulín pichala ale syn je v poriadku

Mala som, ale dieta nie