icon

Má vaše dieťatko menšiu hlavičku než rovesníci?

24. júl 2025

Mamicky, mali vase deticky mensie hlavky, riesilo sa to a nakoniec bolo vsetko v poriadku? Alebo len mierne zdravotne problemy?

Nasmu makemu hlavicka nejak nenapreduje, uz teraz vidim mensie celo oproti inym detickam 😭😭😭

Neviem ako to zvladnem

autor
24. júl 2025

Mozete pripadne dat aj fotku, ze taka mala a pritom vsetko ok

anonym_1faf7c
24. júl 2025
@anonym_autor

Mozete pripadne dat aj fotku, ze taka mala a pritom vsetko ok

@anonym_autor veď odfot ty a povieme, či je to ok

anonym_ee9f57
24. júl 2025

Toto plasili aj mna. V nemocnici mu merali tyzden kazdy den hlavu a vzdy iny lekar, vzdy vysledky krizom krazom. Maly sa narodil 35tt 2850g 51cm.
Je uplne v poriadku, 18.rocny mlady muz, hrac extraligy

kacena4
24. júl 2025

no ja sama mam maku hlavu a som ok 🤪 nosim ciapky 6-8r

deedol
24. júl 2025

a vy s muzom mate velke hlavy? resp. o akych rozmeroch sa bavime a co vravi dr?

subartic
24. júl 2025

koľko mal obvod hlavy pri narodení a bol donosený ?

pandusica
24. júl 2025

Moja mladsia dcera aktualne tri roky ma mensiu hlavu ako priemer. Bola a aj je na spodnej hranici pre obvod hlavy. Pri jednej poradni to doktorka namerala a chodili sme na neurologiu, na neurochirugiu a na antropometriu. Je uplne v poriadku, len ma jednoducho mensiu hlavu. Teraz v 3 rokoch nosi siltovku pre 6-12 mesiacov, ktora jej pada. Cize je uplne v poriadku. Ked sme boli na antropometrii, tak ked tam zbadali mojho muza, tak povedali, ze nie je divu, ze ma mensiu hlavu, lebo, ze aj moj muz ma mensiu hlavu ako priemerny dospely muz. Ja som sa tiez bala, ked som si zacala citat o mensom obvode hlavy, ale ked sme obehali vysetrenia, uz som bola kludnejsia.

autor
24. júl 2025
@subartic

koľko mal obvod hlavy pri narodení a bol donosený ?

@anonym_1faf7c pridam na chvilku, ale bojim sa aby to niekto nespoznal. Este sme to v rodine nehovorili
@anonym_ee9f57 ale asi mala aj vyssie celo, u mojho to vyzera naozaj zle

@deedol My normalne velke
@subartic mal 32,5 cm narodeny o 2 tyzdne skor

autor
24. júl 2025
@pandusica

Moja mladsia dcera aktualne tri roky ma mensiu hlavu ako priemer. Bola a aj je na spodnej hranici pre obvod hlavy. Pri jednej poradni to doktorka namerala a chodili sme na neurologiu, na neurochirugiu a na antropometriu. Je uplne v poriadku, len ma jednoducho mensiu hlavu. Teraz v 3 rokoch nosi siltovku pre 6-12 mesiacov, ktora jej pada. Cize je uplne v poriadku. Ked sme boli na antropometrii, tak ked tam zbadali mojho muza, tak povedali, ze nie je divu, ze ma mensiu hlavu, lebo, ze aj moj muz ma mensiu hlavu ako priemerny dospely muz. Ja som sa tiez bala, ked som si zacala citat o mensom obvode hlavy, ale ked sme obehali vysetrenia, uz som bola kludnejsia.

@pandusica nas to caka v pondelok, ale obavam sa internetove obrazky nie su pre nas uplne priaznive 😞

subartic
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_1faf7c pridam na chvilku, ale bojim sa aby to niekto nespoznal. Este sme to v rodine nehovorili
@anonym_ee9f57 ale asi mala aj vyssie celo, u mojho to vyzera naozaj zle

@deedol My normalne velke
@subartic mal 32,5 cm narodeny o 2 tyzdne skor

@anonym_autor ale ty si tu už písala len nedávno .Už sme ti tu viacerí napísali že to môže byť v poriadku .

deedol
24. júl 2025

https://www.emimino.cz/diskuse/maly-obvod-hlavi... Tu je o tom debata, hadam mi mk nezmaze link, chcem len upokojit mamicku

reela
24. júl 2025

@anonym_autor aky ma obvod hlavicky teraz? Vies zmerat krajcirskym metrom

biba_18
24. júl 2025

@kacena4 tiež mám malú hlavu, lyžiarsku prilbu mám detskú xs/s 😂

autor
24. júl 2025
@reela

@anonym_autor aky ma obvod hlavicky teraz? Vies zmerat krajcirskym metrom

@deedol stihla som

@reela Ma 36,2 viem, ze je to malo..😞

deedol
24. júl 2025
@anonym_autor

@deedol stihla som

@anonym_autor a kolko ma mesiacov?

autor
25. júl 2025
@deedol

@anonym_autor a kolko ma mesiacov?

@deedol 2 mesiace

autor
25. júl 2025
@subartic

@anonym_autor ale ty si tu už písala len nedávno .Už sme ti tu viacerí napísali že to môže byť v poriadku .

@subartic asi ano, uz neviem dohladat. Nespim len placem

Moj najvacsi strach sa naplnil..

bebotka
25. júl 2025

@anonym_autor podľa mna rastie ta hlavička úplne normálne, moja malá malá tiež 32 cm, síce sa narodila v 34tt, ale hlavička jej rástla tie prve mesiace tak cca 2cm za mesiac

vevesh
25. júl 2025
@anonym_autor

@deedol stihla som

@anonym_autor ma normalnu velkost na spodnej hranici tabulky🙄🙄 je to normalne. Mam tiez deti, uz v tehotenskej knizke mam vzdy predpoznamku, ze vsetky moje deti mali male hlavky a len premerali, dali do tabulky a vsetko okej. Nie je na skodu dat prekontrolovat detskemu, ale absolutne to nie je extrem mimo tabulku (teda ak nie su ine problemy)...

subartic
25. júl 2025
@anonym_autor

@subartic asi ano, uz neviem dohladat. Nespim len placem

Moj najvacsi strach sa naplnil..

@anonym_autor aký najväčší strach ? Moja pri narodení 32 cm , plne donosená v 40 t. tehotenstva, celé detsvo absolútna spodná hranica a niekedy aj teste pod, dnes má 15 rokov a nič jej nechýba , má sice menšiu hlavu ale je úplne normálna. Písala si že je vnímavá , a čulá tak ako čo ?

reela
25. júl 2025

@anonym_autor tak ono ma mensiu, potom sa sleduje, ci rastie hlavicka asymetricky, ci ma otvorene svy... Musi sa tam sledovat aj psychomotoricky vyvoj... ten je dolezitejsi

autor
25. júl 2025
@vevesh

@anonym_autor ma normalnu velkost na spodnej hranici tabulky🙄🙄 je to normalne. Mam tiez deti, uz v tehotenskej knizke mam vzdy predpoznamku, ze vsetky moje deti mali male hlavky a len premerali, dali do tabulky a vsetko okej. Nie je na skodu dat prekontrolovat detskemu, ale absolutne to nie je extrem mimo tabulku (teda ak nie su ine problemy)...

@reela co som pozerala, tak celo ma mensie, nizsie ako na obrazkoch so strednou mikrocefaliou ...
@vevesh to sa uvidi, neviem to sama odhadnut, boli sme vsak na navsteve s podobne starym babatkom, uz je to 2 tyzdne a to babatko bolo cule, vnimave, to moje si tak pozera po svojom, stale ako taky novorodenec bez zaujmu

deedol
25. júl 2025

mne to nepripada az take katastrofalne, hlava rastie, nestagnuje. moj bol skor narodeny o 3 tyzdne a prvy mesiac fakt len jedol a spal, inak vobec nebol hore. este sme si s muzom hovorili, ze jaka pohodicka, filmy sme pozerali... ale tak po mesiaci zacal byt trocha aktivnejsi, aj ked stale chcel vela spat (teda velakrat za den, ale tak 15 minut...) a postupne sa to nejako upravilo. uvidis, co ti povie dr a kam vas posle, vopred nestresuj.

autor
26. júl 2025
@deedol

mne to nepripada az take katastrofalne, hlava rastie, nestagnuje. moj bol skor narodeny o 3 tyzdne a prvy mesiac fakt len jedol a spal, inak vobec nebol hore. este sme si s muzom hovorili, ze jaka pohodicka, filmy sme pozerali... ale tak po mesiaci zacal byt trocha aktivnejsi, aj ked stale chcel vela spat (teda velakrat za den, ale tak 15 minut...) a postupne sa to nejako upravilo. uvidis, co ti povie dr a kam vas posle, vopred nestresuj.

@deedol ja to vidim cierne... nereaguje na mna velmi. Pozera si po svojom...

Dlhy je ten vikend

michbel
26. júl 2025

Ja uz davno nemam babatka, ale spominam sa na podobne obavy. Len opacny dovod. Syn mal hlavu 39cm pri porode!
A ta velka hlava mu potom stale bola na jednej strane. Kvoli tomu som s nim presla vsetky vysetrenia.

No, dneska ma 13 rokov a je to velmi sikovny a pekny chalan. Hlavu ma vacsiu aj teraz, ale nejak to nie je vidiet. Aj ja mam velku hlavu, len jeho hlava ma krajsiu formu.