icon

Má zmysel gastro vyšetrenie pri refluxe u dojčaťa?

paigesy
31. dec 2024

Ma zmysel podstúpiť gastro vyšetrenie na reflux u kojeneho dieťaťa ? Predpokladam že po potvrdení mi môže gastro lekár predpísať UM proti refluxu čo nechcem (chcem naďalej kojiť ) alebo ma poučiť o zásadách pri refluxe , čo ovládam aj tak. Alebo čo ešte môže byt prínosom tohto vyšetrenia ? Nebude to zbytočne v tomto pripade? Poslala nás pediatrička keď som sa jej posťažovala na grckanie dieťaťa (dieťa ma pol roka).
Ps: skúsila som gastrotuss baby ale keďže to podľa mna skôr zhoršilo stav nechcem do nej pchať sirupy, a aj tak je asi celkove riešenie len počkať kým to prestane samo niekedy časom ci?

lonely66
Odpoveď bola odstránená
deti95060810
31. dec 2024

nás poslala ped. na gastro keď mala dcéra 8 m... čakali sme na vyšetrenie - termín 3 mesiace.
na vyšetrení zhodnotili jej stav, odvážili a predpísali mlieko... v prvom roku reflux sa zníži resp. úplne vymizne...

domka222
31. dec 2024

Mne doporučili trochu odsať, zahustiť a tak dokŕmiť. Pri nástupe príkrmov sa stav môže výrazne zlepšiť.

paigesy
autor
31. dec 2024

@domka222 presne a keďže s prikrmami ešte len začíname tak či malu nebudem teraz zbytočne stresovať vyšetrením .. alebo sa objednať keď je dlha čakacia doba a potom keď sa to zlepší pripadne zrušiť termín ?

kristina210
31. dec 2024

Nám pediatrička predpisovala Nutrilon Nutriton - miešané s vodou, urobil sa z toho akoby taký gél a to som mu pred kojením dávala, malo to zahustiť MM ... áno,aj to niečo pomohlo, ale po mesiaci užívania malého hospitalizovali vo 4.mesiaci, pretože začali hnačky s krvou ... kázali vysadiť Nutriton a viac problém nebol, no s refluxom sme sa strašne trápili až do cca roka, teraz má 18 m a niekedy mu je ťažko...my sme mali vyšetrenie asi okolo 8.m, to už zvracal žlč = potvrdili výrazne refluxné doby a plynatosť a to bol celý výsledok, jedine Nám povedali, ak sa stav do mesiaca nezlepší, máme ísť do BB na detskú chirurgiu a operáciu...ale ustupovalo to, pomaly, no bolo to každým mesiacom lepšie

domka222
31. dec 2024

@paigesy tak zbytočne ani nie. Môžu zistiť o aký stupeň ide a pri následnej kontrole posúdiť, či sa stav zlepšuje. Väčšinou to sledujú na sone cca 10min,koľko krát sa vráti mlieko a v akom množstve.