icon

Magnetická rezonancia a predoperačné vyšetrenie u dvojročného dieťaťa

11. máj 2025

Dobry den
S 2-rocnym dietatom idem na magneticku rezonanciu mozgu, na Kramare. Podla coho sa urcuje, na akom oddeleni nas hospitalizuju? Zalezi to od diagnozy, ktora hrozi alebo od lekara, ktory vypise ziadanku na vysetrenie? Mame totiz zdrav.problem ktory je komplexnejsi, dostala som len datum MR bez akychkolvek dalsich informacii. A asi by bolo lepsie zajednat nadstandardnu izbu, neviem ani na ktore oddelenie preto zavolat. Doktorka je momentalne vytazena.

A s tym spojene...chystame sa na predoperacne. Budu robit odber krvi, prosim vas, musi byt aj take male dieta nalacno? Ak ano, kolko hodin? Neviem ako vysvetlim 2 rocnemu ze nemoze jest este ked sa chce aj casto dojcit..

Budem vam vdacna za odpoved, ked viete poradit k teme, bez zosmiesnovania, prosim. 🙏🏼 dakujem

sella38
11. máj 2025

Boli sme na MR mozgu na Kramároch, MR žiadal neurochirurg Horn a ležali sme na detskej chirurgii. Ale teda 8 rokov dozadu.

pribinak
11. máj 2025

Áno dieťa na odbery musí byt nalačno. Musí vydržať, vydržia aj bábätka

Tie odbery sa robia ráno, takze vodu piť môže a keď bude papať o pol hodinu neskôr tak to už 2 ročne dieťa zvládne

zuzuliatko18
11. máj 2025

Boli sme so synom 5 rocnym, lezali sme v neurocentre, odtial Nas poslali aj na MR. Predoperacne robila pediatricka, na kramaroch v ten den rano sme boli Len u anesteziologa.
Dve hodiny pred vysetrenim nesmiem pit, jedlo dlhsie, to uz rano isiel nalacno. Horsie je, ze nevedeli vopred, kedy prideme narad na MR, takze bol hladny az do obeda. Doobeda mu dali infuzku. Po zakroku dve hodiny nesmel jest ani pit.

dada0902
11. máj 2025

Asik zalezi aku mate diagnózou my chodime na 5poschodie alebo ked pridete do vnutra tak je tam recepcia kde sa zapisuje tam by mohli poradit
No s tym jedenim to bude zaujimave oni povedia cas dokedy moze jest a pit myslim ze do 2hej rana moze este mlieko a do 4 vodu potom rano robia ten odber a zavedu kanilu a daju infuzku a cakate kym zavolaju my sme naposledy 4h cakali s 2rocnou

deti95060810
11. máj 2025

my sme boli na ORL... záleží od diagnózy.

autor
Autor odpoveď zmazal
dada0902
11. máj 2025

Len oni budu dieta uspavat preto nemoze jest ani pit a musi byt na lacno a zavedu do rucicky kanilu my ked sme isli tak predoperacne aj odbery robili oni priamo na oddeleni kde sme boli
Moja sa tiez kojila ked sme tam boli predtym som jej uz hovorila teraz mlieclo nemozes a snazila som ju v noci od toho oducat aby vdrzala no nastastie mne sa to podarilo a vydrzala od toho casu ako mi povedali ze nemoze mlieko tak si nedala horsie uz bolo ked chcela pit aj cicik ked sme cakali na magneticku to bolo uz take ze som jej nemohla dat a pytala a to sme boli od 6h hore a cakali do 11
Sa cudujem ze vam nedali instrukcie skusala by som este zavolat o blizsie informacie

dada0902
11. máj 2025

Mozno toto pomoze naslo mi 7poschodie aj cisla skuste zavolat

autor
11. máj 2025
@dada0902

Len oni budu dieta uspavat preto nemoze jest ani pit a musi byt na lacno a zavedu do rucicky kanilu my ked sme isli tak predoperacne aj odbery robili oni priamo na oddeleni kde sme boli
Moja sa tiez kojila ked sme tam boli predtym som jej uz hovorila teraz mlieclo nemozes a snazila som ju v noci od toho oducat aby vdrzala no nastastie mne sa to podarilo a vydrzala od toho casu ako mi povedali ze nemoze mlieko tak si nedala horsie uz bolo ked chcela pit aj cicik ked sme cakali na magneticku to bolo uz take ze som jej nemohla dat a pytala a to sme boli od 6h hore a cakali do 11
Sa cudujem ze vam nedali instrukcie skusala by som este zavolat o blizsie informacie

@dada0902 Dakujem za pomoc 🙂

autor
11. máj 2025

Dakujem vam vsetkym o skusenosti, asi tam skusim znovu zavolat nech to mame iste.

dada0902
11. máj 2025

Za malicko nech to dobre dopadne