Majoránkový čaj na kašeľ pre trojročné dieťa
Prosim vas zabera tento caj? Mozte mi niekto napisat recept? A majoranka takA ako do varenia? Dakujem
@labocca dakujem pekne a kolko toho moze vypit?
ja som davala 1-2 salky denne, nie viac....
@labocca dakujem 🙂 zajtra rano hned spravim 🙂
Ak chcete vyskusat iny recept tak tu je tiez od babicky: na suchý dráždivý kašeľ
V litrovom smaltovanom hrnci skaramelizujete 2 polievkové lyžice kryštálového cukru na bledohnedúčko. Do karamelu prilejete 0,5 litra vody, pridáte jednu veľkú, nadrobno nasekanú cibuľu spolu aj so šupou, varíte asi 5-6 minút, potom vývar odstavíte. Pridáte polievkovú lyžicu majoránu, lúhujete 10 minút, scedíte a potom pomaly pijete. Chutí dobre, môžu ho piť všetci aj popri iných liečivých čajoch.Pre deti sa najviac hodí práve s majoránkou. Cibuľový čaj môžu aj deti od jedného roka veku.
PS. ten majoran na foto moze byt
A aký ma kašeľ? Ja robievam tymianovy sirup a ten nám vždy zabral s týmto skúsenosti nemam.
A samozrejme aj cibuľu zaliatu medom davame 😉
@jjanulienka tymianovy sa prosim ako robi? A moja cibulu nemoze lebo sa pogrclala z toho
@jjanulienka sopliky zatiekli do krku .. a z toho kaslree teda vykasliava ... a od stredy mame antibiotika cefzil ktore nam vovec nezabrali 😪 som zufala z jej kasla
https://www.popradske.sk/blog/tymianovy-sirup-r...
Na skvelý na vykašliavanie chuti jak normálne jak mucosolvan 😬
Vydrží ti 3 dni v chladničke a fakt vždy do tých troch dni kašeľ ustúpil. Plus jej na noc nahrej mast natri jej tým hrudník aj chrbátik obloz gazou slabo jej to previaž a môže spinkať☺️ A na noc jej rozkroj cibuľu k posteli.
Skore uzdravenie prajem 😉

ano zabera...
Ja si pamatam ako dieta,ked nam mamina varila majorankovy caj a teraz ho robievam aj ja synovi ked ma kasel. Recept: do salky dam 1 lyzicku majoranky ,zalejem vriacou vodou. Necham chvilku odstat,nie dlho,nech neni cajik prilis silny. prelejem cez sitko,pridam trosku medu,par kvapiek citronu a hotovo🙂. Je velmi chutny a naozaj nam aj pomaha.