Malá sa škriabe v rozkroku až do krvi. Čo mám robiť?
ma16mes.skriabe sa tam dole..nechce sa dat ani prebalit...kto mi poradi pomoze
A nehovori sa tomu, ze sa skriabe v rozkroku? Ci som uz uplne vedla zo slovenciny?
Namali ste nahodou nejaku virozu, al. nebrali ste antibiotika? Moze to byt nejaka dysmikrobia-urcite chod s malou lekarke, mozes jej dat lactobacily-stabilizuju mikrofloru. Umyvaj ju tam s detskou intimkou a prip. ked to ma poranene je perfektny repik-ja som to malej umyvala s kozmetickymi tamponikmi namocenymi v repikovom caji.
Mala by si s ňou ísť okamžite ku gynekológovi, pravdepodobne má mykózu. Babské recepty by som neskúšala, môžeš jej viac ublížiť ako pomôcť. Mohli sa aj zaniesť do pošvy nečistoty z konečníka a dostala infekciu, je to u dievčatiek bežné.
No ja by som snou urcite sla k detskej gynde...ja som takto bola ked som mala 2 rocky a mamina somnou sla vtedy na sulekovu v bratislave...urobili mi aj viter bo som mala vraj aj vitok a dali mi niaku masticku a tusim aj tabletky a preslo to...vdaka mojej maminke:Dtakze veselo sa oblecte zajtra s malinkou a sup rano k lekarke...s takymito vecami sa neotala to uz vedia aj starsie zeny ze s zenskymi vecami treba co najskor k lekarovi 😀 drziiime palceeek 😀
zvlastna otazka, jasne, ze treba ist k lekarovi, je malinkata, neskriabe sa bez priciny a ak sa skriabe az tak silno, ze jej tecie krv, tak ju to istotne svrbi alebo boli 🙄
pozor, je rozdiel, ci si skriabe konecnik alebo "pipulu". A podla to zvazit navstevu lekara. Ak si skriabe konecnik, mozu to byz mrle a na to moze predpisat lieky prakticky lekar - pediater. Ak by to bola vyginalna infekcia, treba ist k detskemu gynekologovi. Ale urcite by som radila NAVSTIVIT LEKARA! Na omyvanie zatial mozes pouzit vlazny repikovy odvar alebo si mozes kupit v lekarni pripravok (prasok) Rosalgin, doma si zarobit roztok a tym to omyvat (ma to dezinfekcne a hojive ucinky).
...myslim ze so 16 mesacnym treba ist ked tak najskor k pediatrovi a nie ku gynekologovi 😉 ale nepises nic, ci ma aj vyrazky, vysyp,...moze to byt kludne i z plienok ze ju drazdia, nechavaj ju co najviac bez plienky, casto umyvaj... 😉

my sme to mali po antibiotikach.doktorka povedala,ze to je mykoza a dala nam kremik,ktory pomohol