Malé chodidlá u 2,5-ročného syna
Ahojte, syn má 2 roky a 9 mesiacov a iba 13 cm chodidla. Obuv nosi velkost 23-24 a teda od jesene mu chodidlo vobec neporastlo...On sam je vysoky, nosi oblecenie 98/104. Troska ma to chodidlo znepokojuje, kedze jeho rovesnici nosia uz vacsie velkosti a podla tabuliek je to tiez uz velmi hranicne...
Onedlho nas caka 2,5 rocna kontrola u pediatra a urcite mu to spomeniem, chcela som sa vsak poradit, ci sa tu najde mamina s dietatkom, ktore ma alebo malo tiez mensie chodidlo a je to v poriadku resp. nakoniec dorastlo 😁. Dakujem!
@denkabemommy presne... Môj keď sa narodil, hneď, že aké má veľké nohy 😁😁😁teraz ako dospelák má 44topanky....
@mirro môjmu staršiemu dorástlo telo k nohám 🤣 teraz má 7 a normálnu veľkosť 32-33, čo majú aj jeho rovesníci.
Môj mal v tom veku na zimu topánky veľkosť 28
A to som riešila, že má dáku velku nohu 😀 no niektore deti majú väčšiu, niektoré menšiu 🤷🏻♀️
Napr kamaratkina dcérka mala v tom veku 23 🙂
Nebolo by presnejsie napisat jeho vysku a nie to, ake nosi oblecenie? 🤦♀️
Podla mna to nie je nic nestandardne 🙂 moze mu skokovo podrast. My sme viacere kamosky, co mame rovesnikov a vyskou su cca. rovnaky, nas ma najvacsie nohy a jeden z chalanov mal velmi dlho ovela mensie a poskocil o tri cisla za jeden rok.
Nas ma 3.5 a ma 28 😅 kamoskin ma 5 a ma 38 tak si vyber (vysoky po oboch rodicoch) - a to ten 5 je riadny extrem chudak 😃
8 rocna zacina nosit 29
@momusik môj 5 ročný ma veľkosť 30 🙂
co ja viem? mne to nepride nijako extremne nestandartne. moj, v aprili, 3 rocny syn ma 23-24 topanky a moj 4.5 rocny ma 26. Su nizsi ako priemer asi ale tak zase nie kazdy je obor od narodenia
@mirro nase deti by sme v porodnici na 100% spoznali podla noh, najdlhsie nohy a typicky palcek. No a ja mam 34/35 🤣, ale manzel 46-47, takze ak to aj baby maju po nom...tak amen tma.
@autorka toto nijak extra podla mna neovplyvnis, nic sa s tym neda spravit. Mozno mu narazovo narastie. Nasa posledna dcerka ma 2 roky a 3 mesiace a nosi 24. Uz dlho. A to ma teda vacsie nozky ako mal sesternicin syn aj dcera v tom veku. Nejake topanky na donosenie po dvore mi doniesla, hlavne gumaciky a take a rozpravali sme sa o tom. Aj ponozky, co mi dava, su nasej uz ltt, nedavno ich este nosila jej 4 rocna dcera. Takze ste okej podla mna.
@petamich Boze, to fakt, ten 5 rocny...nas 11 rocny uz hlasi, ze 38 su mu male, a to si myslim, ze ma riadne labky. No ale svagrovcov syn je riadny macko od malicka, je o pol roka mladsi od nasho 4 rocneho, tak aj o hlavu je vyssi, aj macatejsi, aj nohy ma velke, baculate a s vysokym priehlavkom, kupuju mu len BF tie najsirsie, ake najdu a hadam uz aj 33 ma. Tam sa ale necudujem, obaja rodicia su vysoki a otec ma 48 nohu hadam, lebo ma.vacsou ako moj chlap, ten ma len 46-47 🤭🤣. Za mna keby radsej mensie nohy mali, ale zas nie extrem, ako ja.
Neviem, čo je na tom zvláštne. Môj ma niečo cez 3,5 roka a topánky ma veľkosť 25 🤷♀️ Vôbec mi nepríde, že by mal mini nôžky... oblečenie nosí 104, je to tak akurát
@nevenka no veru, podla mna to je extrem 😅 takymto tempom neviem ake cislo bude mat a to som si myslela, ze extrem je 17-r synovec, ktory ma 45 nohu, asi fakt nie je dobry ziadny extrem 😂 ale tak co narobis, ked taka narastie, moja krstna ma zas 35 nohu a lamentuje, ze jej vsade nukaju detske topanky s maslickami, no nekup to

poviem ti opačný extrém. Môj syn. 1.5r a veľkosť 25-26. Druhý syn 4r veľkosť 27 🤷🏼♀️😅. Ani jeden z nich nevyzerá nijak “postihnuto” čo chceš akože na tom riešiť s Dr?