icon

Malé chodidlá u 2,5-ročného syna

6. mar 2025

Ahojte, syn má 2 roky a 9 mesiacov a iba 13 cm chodidla. Obuv nosi velkost 23-24 a teda od jesene mu chodidlo vobec neporastlo...On sam je vysoky, nosi oblecenie 98/104. Troska ma to chodidlo znepokojuje, kedze jeho rovesnici nosia uz vacsie velkosti a podla tabuliek je to tiez uz velmi hranicne...
Onedlho nas caka 2,5 rocna kontrola u pediatra a urcite mu to spomeniem, chcela som sa vsak poradit, ci sa tu najde mamina s dietatkom, ktore ma alebo malo tiez mensie chodidlo a je to v poriadku resp. nakoniec dorastlo 😁. Dakujem!

denkabemommy
6. mar 2025

poviem ti opačný extrém. Môj syn. 1.5r a veľkosť 25-26. Druhý syn 4r veľkosť 27 🤷🏼‍♀️😅. Ani jeden z nich nevyzerá nijak “postihnuto” čo chceš akože na tom riešiť s Dr?

mirro
6. mar 2025

@denkabemommy presne... Môj keď sa narodil, hneď, že aké má veľké nohy 😁😁😁teraz ako dospelák má 44topanky....

denkabemommy
6. mar 2025

@mirro môjmu staršiemu dorástlo telo k nohám 🤣 teraz má 7 a normálnu veľkosť 32-33, čo majú aj jeho rovesníci.

any3108
6. mar 2025

Môj mal v tom veku na zimu topánky veľkosť 28
A to som riešila, že má dáku velku nohu 😀 no niektore deti majú väčšiu, niektoré menšiu 🤷🏻‍♀️
Napr kamaratkina dcérka mala v tom veku 23 🙂

belllinka
6. mar 2025

Nebolo by presnejsie napisat jeho vysku a nie to, ake nosi oblecenie? 🤦‍♀️

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
petamich
6. mar 2025

Podla mna to nie je nic nestandardne 🙂 moze mu skokovo podrast. My sme viacere kamosky, co mame rovesnikov a vyskou su cca. rovnaky, nas ma najvacsie nohy a jeden z chalanov mal velmi dlho ovela mensie a poskocil o tri cisla za jeden rok.

Nas ma 3.5 a ma 28 😅 kamoskin ma 5 a ma 38 tak si vyber (vysoky po oboch rodicoch) - a to ten 5 je riadny extrem chudak 😃

momusik
6. mar 2025

8 rocna zacina nosit 29

catherinah
6. mar 2025

@momusik môj 5 ročný ma veľkosť 30 🙂

amelia89
6. mar 2025

co ja viem? mne to nepride nijako extremne nestandartne. moj, v aprili, 3 rocny syn ma 23-24 topanky a moj 4.5 rocny ma 26. Su nizsi ako priemer asi ale tak zase nie kazdy je obor od narodenia

nevenka
6. mar 2025

@mirro nase deti by sme v porodnici na 100% spoznali podla noh, najdlhsie nohy a typicky palcek. No a ja mam 34/35 🤣, ale manzel 46-47, takze ak to aj baby maju po nom...tak amen tma.
@autorka toto nijak extra podla mna neovplyvnis, nic sa s tym neda spravit. Mozno mu narazovo narastie. Nasa posledna dcerka ma 2 roky a 3 mesiace a nosi 24. Uz dlho. A to ma teda vacsie nozky ako mal sesternicin syn aj dcera v tom veku. Nejake topanky na donosenie po dvore mi doniesla, hlavne gumaciky a take a rozpravali sme sa o tom. Aj ponozky, co mi dava, su nasej uz ltt, nedavno ich este nosila jej 4 rocna dcera. Takze ste okej podla mna.

nevenka
6. mar 2025

@petamich Boze, to fakt, ten 5 rocny...nas 11 rocny uz hlasi, ze 38 su mu male, a to si myslim, ze ma riadne labky. No ale svagrovcov syn je riadny macko od malicka, je o pol roka mladsi od nasho 4 rocneho, tak aj o hlavu je vyssi, aj macatejsi, aj nohy ma velke, baculate a s vysokym priehlavkom, kupuju mu len BF tie najsirsie, ake najdu a hadam uz aj 33 ma. Tam sa ale necudujem, obaja rodicia su vysoki a otec ma 48 nohu hadam, lebo ma.vacsou ako moj chlap, ten ma len 46-47 🤭🤣. Za mna keby radsej mensie nohy mali, ale zas nie extrem, ako ja.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
jaga18
6. mar 2025

Neviem, čo je na tom zvláštne. Môj ma niečo cez 3,5 roka a topánky ma veľkosť 25 🤷‍♀️ Vôbec mi nepríde, že by mal mini nôžky... oblečenie nosí 104, je to tak akurát

petamich
6. mar 2025

@nevenka no veru, podla mna to je extrem 😅 takymto tempom neviem ake cislo bude mat a to som si myslela, ze extrem je 17-r synovec, ktory ma 45 nohu, asi fakt nie je dobry ziadny extrem 😂 ale tak co narobis, ked taka narastie, moja krstna ma zas 35 nohu a lamentuje, ze jej vsade nukaju detske topanky s maslickami, no nekup to