icon

Mám podozrenie, že moje mesačné bábätko má ABKM

30. sep 2022

Ahojte mám podozrenie že moje mesačné bábätko ma alergiu na mlieko (bkm alebo laktózu) po vylúčení mkeicnych veci nastalo zlepšenie ..prosím tie čo máte také bábätká a dojcili ste čo ste jedli ? Ja mám pocit že nič nemôžem a to že si nemôžem dať niečo sladké s čokoládou také klasické má zabíja 😂😂 vraždila by som za horalku napr😂😂🤦 a aké mali vaše bábätká príznaky ? Naše je vysypane,nepokojné,má boľavé bruško keď niečo spapam a stolicu má riedku takú hlienovu niekedy má aj krv, keď vylúčim mlieko už je zas v pohode ako má byť taká kasovita.. celkovo sa vtedy veľmi puci, zle spí a je nepokojný...nedá sa ani vyprdiet ani vykakat az pomáhame rurkou a aj tak je stolica ...riedka ... Dakuje vopred za rady a podelenie sa so skusnnostami

thereisabear
30. sep 2022

Sú aj sladkosti bez mlieka, napr. v DM sú špaldové keksy (ako disco), Oreo, Lotus, Manner, neviem či Koka alebo tie Esíčka sú bez mlieka, horké polomáčané myslím od Opávie. Ale pre istotu si to over na obale 🙂

amelia89
30. sep 2022

@thereisabear vsetko co si napisala a este najlepsia vec: Čokopiskoty su bez mlieka ! waaaa 🤣 hahah

autor
30. sep 2022

@thereisabear tie z DM mám doma ale ešte som ich nejedla už mi sliny tečú😂😂😂každý deň zaradujem po jednom niečo nové a tam je kakao

autor
30. sep 2022

@amelia89 to fakt? 😂😂😂🥹🥹🥹

renab
30. sep 2022

Ak ma problem s laktozou, je jedno, co jes, museli by ste prejst na umele bezlaktozove mlieko. Materske mlieko laktozu obsahuje bez ohladu na to, co zjes.

marianarem
30. sep 2022

Z klasickych sladkosti - keksiky Manner orieskove a citronove su bez mlieka.

amelia89
30. sep 2022

ano odmena pre nas mamy trpitelky 🤣🫶🏻

sojorez
30. sep 2022

Dojceny syn mal ekzem, pol roka som bola na bezmliecnej a bezlepkovej diete 🤦🏼 na jeho ekzem to vplyv nemalo, ale mne sa brutalne vycistila plet. Co sa tyka mlieka, ved varis normalne - tam, kde pojde mlieko, das rastlinnu verziu (kokosova smotana, ovsene mlieko...). Jogurty som vymenila za kokosove, syr som zrusila uplne, kedze ta rastlinna verzia mi nechuti. Sladkosti bez mlieka je plno (to my sme uz kvoli alergiam postupili do levelu - bez mlieka, psenice, vajca, kakaa a soje - to je na umretie🙄), len sa zabavis v obchode s popiskami.