icon

Mám pustiť dcéru na lyžiarsky výcvik, keď jej brat je chorý a stále má teplotu?

Včera o 13:27

Dcéra ma ísť v pondelok na lyžiarsky, ale jej mladší brat ma chrípku A, štvrtý deň, stále teploty a kašeľ. Ona je zatiaľ zdravá,nechať ju doma alebo môže ísť?

anonym_903ac7
Včera o 13:30

Je zdravá, môže ísť.

anonym_b73eee
Včera o 13:35

Nechápem to čo za otázka. To prečo by mala trčať doma, keď je zdravá.

sara07
Včera o 13:36

však do pondelka budeš vediet
a ak by náhodou dostala na lyžiarskom teplotu alebo čokolvek tak ti predsa zavolaju a prideš si po nu
inkubačna doba chripky je 1-4 dni

martinenka886
Včera o 13:37

Do pondelku daleko. Ak bude okej, tak nevidim dovod, preco by si ju mala nechavat doma.

katkaseiner
Včera o 13:42

aj brat bude do pondelka ok, nie je dovod nepustit ju

zuzubb007
Včera o 13:48

Do pondelka ešte 30 x môže ochorieť, ak bude chorá ostane doma, ak zdravá pôjde na lyžiarsky žiadny problém nevidim

deti95060810
Včera o 14:07

prečo by mala sedieť doma. Jasné že na lyžiarsky.

stormie
Včera o 15:54

Vy nemate podpisat vyhlasenie o bezinfekcnosti? My sme tam mali ze dieta neprislo do kontaktu s nikym kto ma infekcne ochorenie. V takom pripade by som to podpisat s cistym svedomim nemohla podpisat ….

autor
Včera o 16:07
@stormie

Vy nemate podpisat vyhlasenie o bezinfekcnosti? My sme tam mali ze dieta neprislo do kontaktu s nikym kto ma infekcne ochorenie. V takom pripade by som to podpisat s cistym svedomim nemohla podpisat ….

@stormie veď práveže máme

sulavikova
Včera o 16:08

@anonym_autor nie, počkajte, keď nebude sneh. To bude super lyžiarsky🤦🏻‍♀️toto sa spýta mater 2 detí….

anonym_903ac7
Včera o 16:17
@anonym_autor

@stormie veď práveže máme

@stormie
@anonym_autor čítali ste Potvrdenie, chrípka nie je dôvod nepodpísať

anonym_b67c09
Včera o 16:19
@sulavikova

@anonym_autor nie, počkajte, keď nebude sneh. To bude super lyžiarsky🤦🏻‍♀️toto sa spýta mater 2 detí….

@sulavikova Si naschvál nechápavá? Ide o to že majú podpísať papier... to že nemá príznaky neznamená, že nebude o chvíľu chorá. Snažia sa predchádzať tomu, aby tam neliezlo choré decko, ktoré nakazí komplet všetkých a aby neboli všetci raz radom chorý a všetci nemali dosratú polovicu lyžiarskeho, lebo tam išlo jedno infekčné, alebo potenciálne infekčné decko.

anonym_100536
Včera o 16:35

@anonym_autor Prečo by nemohla, veď ona s bratom sú jednotlivé osoby, nie zrastené v jedno telo 🤦..

stormie
Včera o 17:42
@anonym_903ac7

@stormie
@anonym_autor čítali ste Potvrdenie, chrípka nie je dôvod nepodpísať

@anonym_903ac7 mi sme nemali napisene ze chripka je vynimka

stormie
Včera o 17:49

Toto sme dostali my

jaskolka
Včera o 19:07

Podľa potvrdenia o bezinfekčnosti by ísť naozaj nemala,keďže je v úzkom kontakte s osobou, ktorá má akútne respiračne ochorenie.

majlo1234
Včera o 19:14

Je dcera ockovana? Maju spolocnu spalnu a kupelnu? Lebo ak neni a ak maju, bude zazrak, ak to nechyti. Do pondelka bude podla mna aj ona chora

marca12
Včera o 19:21

@anonym_autor Bohuzial po spravnosti nemoze ist. V skole urcite vedia,ze ma choreho brata,ak teda chodi do tej istej skoly. Uz je na tebe,ci to priznas alebo podpises papier o bezinfekcnosti. Pripadne zavolaj ucitelke a porad sa s nou.

anonym_ae1c83
Včera o 19:25

@anonym_autor normálne ju pobal. A počkaj do pondelka, ako sa situácia vyvŕbi. Ak by bola naozaj tip-top zdravá, pošli ju na lyžiarsky. U nás decká spoločná izba, a zväčša si nič neodovzdaju, to skôr nás rodičov nakazia (16r. v jednej izbe).

slavomira236
Včera o 20:13

@anonym_autor chripku mal chlap o 4 dni sim chytila ja a deti nic nechytili. A to spim s dcerou v izbe nechce spat sama

anonym_3ada32
Včera o 20:57

@anonym_autor Nerozumiem..zdravá tak nech ife a užije si .

sulavikova
Dnes o 09:51
@anonym_b67c09

@sulavikova Si naschvál nechápavá? Ide o to že majú podpísať papier... to že nemá príznaky neznamená, že nebude o chvíľu chorá. Snažia sa predchádzať tomu, aby tam neliezlo choré decko, ktoré nakazí komplet všetkých a aby neboli všetci raz radom chorý a všetci nemali dosratú polovicu lyžiarskeho, lebo tam išlo jedno infekčné, alebo potenciálne infekčné decko.

Ahoj anonym blablabla. Som učka, inštruktorka lyžovania. 20 rokov skúseností s rodičmi (problémovými) a ich super deťmi. A rozhozhodne nie som obmedzená mater skrývajúca sa pod anonym.

sara07
Dnes o 10:08
@marca12

@anonym_autor Bohuzial po spravnosti nemoze ist. V skole urcite vedia,ze ma choreho brata,ak teda chodi do tej istej skoly. Uz je na tebe,ci to priznas alebo podpises papier o bezinfekcnosti. Pripadne zavolaj ucitelke a porad sa s nou.

@marca12 v tom pripade ale ak niekto ochorie v triede ,tak bezifekčny nie je v podstate nik
ona nema ako určit v akom rozsahu je nie bezifekčna , to že si bola v kontakte je len jedna položka
čiže ak mi ochorie jedno dieta, zvyšne dva maju sediet doma 14 dni lebo su boli v kontakte ?

marca12
Dnes o 12:04
@sara07

@marca12 v tom pripade ale ak niekto ochorie v triede ,tak bezifekčny nie je v podstate nik
ona nema ako určit v akom rozsahu je nie bezifekčna , to že si bola v kontakte je len jedna položka
čiže ak mi ochorie jedno dieta, zvyšne dva maju sediet doma 14 dni lebo su boli v kontakte ?

@sara07 Preto som pisala,aby sa poradila s ucitelkou. U nas viem,ze bolo pravidlo,ak bol v domacom prostredi niekto s chripkou,nemohol ist ziak na lyziarsky.

anonym_c37f02
Dnes o 13:06

Ak by mi vrátili peniaze tak by som nedala, ak by nevrátili tak by som dala

sara07
Dnes o 13:47
@marca12

@sara07 Preto som pisala,aby sa poradila s ucitelkou. U nas viem,ze bolo pravidlo,ak bol v domacom prostredi niekto s chripkou,nemohol ist ziak na lyziarsky.

@marca12 nema to logiku
pretože ak ma dajme tomu brat od štvrtka chripku , v piatok je v škole
čiže reálne pri tej inkubačnej dobe k nakaze došlo aj tak v piatok , čiže to by potom ak ideme na hranu nemal ist nikto
chápem argument že ak by malo dieta teplotu že nema kto s nim ostat na izbe a uč maju byt na kopci, to ano, ale zase ak je v pondelok rano bez priznakov nevidim dôvod
aj ked ja osobne považujem za lyžiarsky za absolutnu blbost, pretože kto si tento šport vie dovolit tak tie deti už vedia lyžovat
moje deti aj keby šli a naučili sa tak pri tom to aj skonči, to tie prachy radšej investujem do niečoho iného ,

michaela329
Dnes o 13:55

Poraď sa s triednou, aby vedela možno aj prípadne odsledovať, či sa u nej niečo behom výcviku nerozvinie. Ja by som ju pokojne vzala, ale s tým, že ak začne soplit, prídete čo najskôr pre ňu na miesto pobytu.

marca12
Dnes o 14:40
@sara07

@marca12 nema to logiku
pretože ak ma dajme tomu brat od štvrtka chripku , v piatok je v škole
čiže reálne pri tej inkubačnej dobe k nakaze došlo aj tak v piatok , čiže to by potom ak ideme na hranu nemal ist nikto
chápem argument že ak by malo dieta teplotu že nema kto s nim ostat na izbe a uč maju byt na kopci, to ano, ale zase ak je v pondelok rano bez priznakov nevidim dôvod
aj ked ja osobne považujem za lyžiarsky za absolutnu blbost, pretože kto si tento šport vie dovolit tak tie deti už vedia lyžovat
moje deti aj keby šli a naučili sa tak pri tom to aj skonči, to tie prachy radšej investujem do niečoho iného ,

@sara07 Kazda nova skusenost je dobra a deti by sa mali podporovat v sportoch. My sme ako deti s rodicmi nelyzovali ani nas nepustili na lyziarsky a dnes by som si rada zalyzovala. Je narocnejsie ucit sa sportom v dospelosti. Ostatne suhlasim. Nema to logiku. No u nas to bolo vtedy preto,lebo nejake dieta malo choreho rodica na chripku a aj ked rano este bolo zdrave,tak hned ako dorazili,dostalo vysoke horucky. A postupne skoro vsetci ochoreli a rodicia deti boli nastvani,ze vyhodili peniaze a deti nemali nic z lyziarskeho. Cize skola prijala prisnejsie opatrenia.

sara07
Dnes o 14:56
@marca12

@sara07 Kazda nova skusenost je dobra a deti by sa mali podporovat v sportoch. My sme ako deti s rodicmi nelyzovali ani nas nepustili na lyziarsky a dnes by som si rada zalyzovala. Je narocnejsie ucit sa sportom v dospelosti. Ostatne suhlasim. Nema to logiku. No u nas to bolo vtedy preto,lebo nejake dieta malo choreho rodica na chripku a aj ked rano este bolo zdrave,tak hned ako dorazili,dostalo vysoke horucky. A postupne skoro vsetci ochoreli a rodicia deti boli nastvani,ze vyhodili peniaze a deti nemali nic z lyziarskeho. Cize skola prijala prisnejsie opatrenia.

@marca12 stále si môžeš zaplatit inštruktora a naučit sa, su napr aj kurzy na bežkovanie pre dospelých , na ten by som šla ohromne rada ale je mi jasné , že pri snehovych podmienkach v okoli by som musela riešit dovolenku a na tu nemám teraz, možno dakedy inokedy ...

senta_sofia
Dnes o 15:18

@anonym_autor zvaz si, ako daleko idu a ci si schopna po nu zajst, ak ju to chyti