icon

Mám riešiť problém 16-mesačnej dcérky?

6. jan 2023

Ahojte. Mám 16mes.slečnu...viete aké sú deti padajú narážajú...naša nikdy nespadla dáko extrémne alebo čo, raz z gauča ale to sme boli na rengten..a bolo to ok...lenže teraz ako bola chorá som bola zvedavá či ju niekde bolí že či má bobo a ona mi ukázala na hlavu som sa tak zachichúňala som s ňou že hej tam máš bobo? A odvtedy ked sa spýtam ukáže stále tam a nedalo mi to tak som sa jej spýtala kde má maminka bobo tak ukázala na moju hlavu...inak je normálna veselá,apetit všetko má bežné dieťa aj sa šikovne učí veci proste keby mi to neukazuje tak nič by sa nedialo.. ..keď sa jej spýtam či niekde pofúkame tak ukáže nie a to pozná keď má bolesť že pofúkame...zo začiatku som neriešila ale teraz ma to kus desí🤔 je to moje prvé dieťa čiže neviem ako sa zachovať lebo niekedy ukáže na jednu časť hlavy niekedy na druhú ale neukáže dvoma ako ked si cvičíme hlava,ramená...nezvykne byť skoro vyčerpaná práveže naopak ako turbo diesel😀...zanedlho máme poradňu...skúsim to spomenúť?

pribinak
6. jan 2023

Čo chceš akože riešiť?

dadka128
6. jan 2023

Nechápem otázke co chceš riešiť

autor
6. jan 2023

@pribinak no to že keď sa spýtam kde má bobo ukáže na hlavu aj keď vždy inde..ale zas keď sa spýtam či potrebuje pofúkať povie ee...keď som sa spýtala keď mám ja bobo ukázala tiež na moju hlavu a skúsila som jej ukázať 2 hračky tie mali tiež bobo na hlave...že či má teraz realne bobo nemôžem vedieť...možno som len matka hysterka ale je to také divné

pribinak
6. jan 2023

Furt ju otravujes s tvojim bobom, tak aby si jej dala svätý pokoj, ukáže hocičo

autor
6. jan 2023

@pribinak nie furt,iba ako som si všimla že stále ukazuje na to miesto,sem tam si aj sama hladká hlavu...

ivik4
6. jan 2023

Boze strasnu kravinu riesis
Podla mna Ti ukaze hocico ked sa spytas , ved je este fakt mala

sunshine_18
6. jan 2023

No tak keď bola chorá ju mohla bolieť hlava.. A teraz na to ukazuje len preto lebo si všimla, že ta to velmi zaujímá.. Kašli nato.. Keby sa jej pýtaš na nohu tak ti ukazuje stále nohu..

viestta
6. jan 2023

Alebo už je z teba celá zmagorena a mysli si, že hlava sa vola bobo. Skus s nou komunikovať ako z človekom, a nazyvaj veci správnym termínom.

luliu
6. jan 2023

Zblbla si ju, nemáš absolútne čo riešiť.

ivanka33
6. jan 2023

Z toho príspevku tipujem, že malá si myslí, že "bobo" je hlava.... Ale dobre, ja som tiež riešila u syna približne vo veku 1,5r.,že sa stále chytal za hlavu a občas plakal.. Dr. mu dala sirup Peritol, je to na upokojenie.... "bobo" prestalo do týždňa a viac sa to nezopakovalo, ináč viem už teraz, že takéto bolesti môžu byť u detí z vychádzajúcich zúbkov... dieťa nevie presne identifikovať čo ho to bolí, ukáže celú hlavu.

lia2022
6. jan 2023

Mám rovnako starého syna .. Ked sa ho niekto opyta kde je mama, tato, starká..atď.pekne ukáže..minule som sa ho ja len tak opýtala kde je mama a smial sa a buchal si po brušku ze on je mama🤣. Takže asi toľko k tomu😁. Neriešila by som. Ona tomu podľa mňa ešte nechápe

dominikamacakova
6. jan 2023
doriiis
6. jan 2023

Preboha 🤦🏻‍♀️...byť dieťaťom musí byť niekedy tazke

guliver19
6. jan 2023

Ty si cela bobo,to je ten problem. Neviem ako poradis s beznymi vecami v zivote ked taketo kraviny riesis a potrebujes zdielat

mogaa
6. jan 2023

ak by ju hlava bolela plače - nie je veselá a spokojná....má 16esiacov, celkom nechápe všetkému......nevie rozoznať čo je tu a teraz čo bolo včera.....možno si len pamätá že si buchla hlavičku a mala tam bobo.....toto vôbec nerieš....čo očakávaš od doktorky? ak nemá viditeľnú hrču, nebol tam bezprostredný pád , tak lekárka nemá RTG oči, musela by ju poslať na CT a to sa bez dôvodu nerobí.....k tomu ešte pri 16mes.dieťati, ktoré reálne nerozumie otázke čo riešiš....počkaj pár mesiacov, potom bude mať aj viac rozumu a bude ti stále opakovať že ju bolia nožičky(aby nemusela chodiť a ty si ju niesla na rukách)

nikpa
6. jan 2023

Trochu sa nad tým zamysli. Keby dieťa v jej veku naozaj bolela hlava tak by bola nepokoja a placliva, no proste by si zaregistrovala, že ju niečo trápi. Ale keď sa jej ty opytas kde má bobo a ona vždy ukáže na hlavu tak to je klasický detský rozum, takto sa to naučila a bude to teraz ukazovať dokola. Pozeral by som sa keby si prisla za lekárom, že si prišla lebo malá hovorí, že má na hlave bolo 🤦🤣 Akože ty si top premotivovana manka, prosím ťa nestresuj.

jana_eyre_2
6. jan 2023

Keby ju niečo naozaj bolelo, tak plače, nebude v pohode.. tak sa zbytočne netrap a užívaj si zdravé dieťa..

euka210
6. jan 2023

Neviem co chces riesit, nic jej nie je. Keby jej nieco bolo, budes vediet.
Zbytocne ju privelmi sledujes, raz ukazala na hlavu a mozno si to tak zafixovala ze tam bolo bobo, na hlave. Daj tomu mesiac pokoj a uvidis.

zanajana
6. jan 2023

Ja mám 18 mesačnú. Keď vidím, že sa buchla (vidím aj kde sa buchla), spýtam sa jej kde sa udrela, nech mi ukáže, aby sme pofúkali. Ukáže mi väčšinou to isté miesto, kde mala odreninku keď som ju prvý krát učila, že mi má ukázať boľačku. Proste ak o nič nejde, ukáže to miesto, ktoré ma zafixované. Jedine ak ju niečo naozaj boli, vtedy boľačku ukáže, aj to nie vždy. Podľa mňa to tak má aj Tvoja malá. Je to len o zvyku, má to miesto proste zafixované ako "bobo", reálne ešte nechápe význam. To príde neskôr.

simsalabim
6. jan 2023

Riesis kraviny. Ozajstne bobo - ak by ju bolela hlava, neprehliadnes. Moja plakala a opakovane vracala. Diagnoza - migrena. Od 2 rokov.

lenka2710
6. jan 2023

Ja si tiež myslím, ako to tu už niekto spomínal, že proste pod bobom mysli hlavu, preto ukazuje aj na tvoju hlavu! Keď ti to prvýkrát ukázala, možno videla ze sa tomu smeješ, tak ti to ukazuje stále dokola 🤷‍♀️ môj ma dva a pol roka a veľakrát mi povie ze ho boli a keď sa spýtam co, tak ukáže ritku, nohu, ruku, hlavu a ešte aj to aj to 😅😂
Malý hypochonder 😂

leskovael
6. jan 2023

Bože

sticker