Mamičky detí s intoleranciami: Ako riešiť sladkosti?
Ahojte.
Prosím aby sa vyjadrili mami, ktorých deti v škôlke majú nejakú intoleranciu.
Syn mal sviatok a nakúpila som také, nie bežné sladkosti do balíčkov pre deti. Bloček samozrejme nemám.
A dozvedela som sa, že máme v triede dieťa s intoleranciou. Mrzí ma, že som sa nespýtala, náhodou mi to syn povedal.
A teraz neviem, čo robiť.
Rozmýšľala som, že urobiť jemu balíček s inou sladkosťou, ktorú môže, ale zas nechcem, aby mal ako jediný iný balíček.
Vadí vám, ak vaše dieťa dostane niečo iné ako ostané? Respektíve vníma dieťa, že dostalo iný balíček a je z toho smutné? Bude tam okrem sladkosti aj niečo iné, čo dostane aj ono.
Sladkosti, ktoré som kúpila nezjeme, my jeme celý rok to, čo dostane naše dieťa na Mikuláša.
Alebo sa mám vykašľať na peniaze a radšej kúpiť pre všetky deti to, čo môže aj to dieťa s intoleranciou?
Keď si pomyslím, čo všetko nosil môj syn zo škôlky a že skoro nič z toho to dieťa nemohlo, tak je mi smutno.
No asi som si aj odpovedala, že čo mám urobiť 🤣
Ani to nerieš....syn má každú chvíľu plnú skrinku sladkostí ktoré nemôže,to máme dohodu,že spolu vytriedime a to čo nemôže, zje maminka ku kávičke😃a samozrejme to čo môže si ponechá on.Sama nevieš,aké diétne obmedzenia má to dieťatko,tak sa tým netráp😊
@8853 Ďakujem, tak teda dokúpim zvlášť pre to dieťa a budem veriť, že sa poteší 👍
@ivik111 práveže už viem, že nemôže laktózu, už som si naštudovala, čo môžem kúpiť.
Ale ďakujem za podporu, už nad tým rozmýšľam 2 týždne, čo urobiť 🤦♀️

Moj nosil pre sestru, to co nemohol. Aj ked im skolka davala veci, co nemohol, nosil sestre a vytriedil si, co mohol. Sklamany nebol, bral to ako to bolo.
Ak by si niekto dal zalezat a doniesol prenho nieco, co moze, urcite by ho to potesilo a neriesil by, ze ostatni maju ine. Vedel sam, ze ma v strave obmedzenia a ostatne deti papaju ine.