Máte dieťa s jednou obličkou?
Ahojte zienky, som v 25tt a práve zistili že nášmu malinkemu lava oblička nepracuje tak ako by mala A že je nejak nižšie 😒😒 po narodení sa bude sledovať a ak bude pracovať na menej ako 20% tak mu ju budú musieť vybrať 😢😢 máte s týmto skúsenosť 😒😢😢? Dakujem za každú odpoved
@simik238 s týmto konkrétne nie, ale moj manžel sa narodil s jednou obličkou, už ma 42rokov s keby mu to v detstve pri náhodnej kontrole nezistili, doteraz by to nevedel a nijako ho to neobmedzuje ani nezasahuje do kvality života. Neboj sa, bude dobre..
@simik238 jedna moja oblička tiež nepracuje 100% a teraz v dospelosti nemám žiadny problém. Porodila som, vediem plnohodnotny život. V detstve som bývala častejšie v nemocnici kvôli tomu ale po puberte sa to zlepšilo az natoľko, že teraz naozaj nebadam na sebe nic vážne. Chodím 2krat do roka s tym na kontrolu ale to je všetko. Dúfam, ze budete podobný alebo aj lepší prípad. Veľa šťastia 💛☺️
@simik238 mojej sestre ked mala asi 20r zistili zeněs jednu oblicku a to aj tak ked o 5'12 ju operovali kvoli bolestiam v bruchuna gynde a to vtedy zistili ze nema ani vajcivod ukonceny v maternici ale kdesi v brusnej dutine a v pohode vsetko zvlada aj dceru ma,druha kamaratka ma polycistucke oblicky,tiez prisna dieta a nvm co no ona nic z toho nedodrziava,ma dve deti a zatail zdrava
Dakujem Vám 🙏🙂 trosku ste má upokojili ale aj tak sa trápim 😒 snáď bude všetko ok
@simik238 a to ti kto takto definitivne povedal, ze mu ju vyberu ak nefunguje na 20%? Aj keby nefungovala vobec, vyberu ju len tom pripade, ak robi nejake problemy pokial viem. Mojmu malemu zial po narodeni odchadzala oblicka, kym zistili pricinu, fungovala mu uz len na 16% a napriek tomu ho operovali, aby tu oblicku zachranili, takze nerozumiem, preco by ju tvojmu vyberali
@simik238 mne nefungujú ako majú , jedna na 45 druhá pod 40% , bol to boj , ale žijem a mám sa dobre . Chceli mi ju vybrať , odmietli sme, bola to vrodená "vada" , len sa o nej nevedelo
@lenocka12345 akym vysetrenim ti tie percenta zistili? Lebo mojmu malemu robili scintigrafiu a tam sa pocitaju percenta 50 na jednu a 50 na druhu. Ja len kvoli tomu pisem, ze ak by si mala 40 a 45 z 50, tak to znie lepsie ako zo 100 🙂 v kazdom pripade je hlavne, ze to nepocitujes a si ok
@lindusss2016 to bolo dávno veľmi , nejakých 30 rokov dozadu , samorejme som to myslela každá zo 100% :D
@lenocka12345 aha, uf, no to uz znie ozaj horsie. Nevies, co si mala za vrdoenu vadu? Moj maly mal megaureter
@lindusss2016 jasné že viem , žijem s tým stále 🙂 Bartterov syndróm
@lenocka12345 aha, to som ani nepocula este 🤔
@lindusss2016 keď som bola mladšia mali sme to len dvaja na celom Slovensku 🙂
@lindusss2016 lekár to takto povedal. Ja neviem nemáme s týmto skúsenosť preto som napísala sem
@simik238 neboj sa, dopredu nic nie je iste. Je dobre, ze o tom vedia uz teraz a podchytis to od zaciatku. Jednu ma zdravu, vsetko bude v poriadku 😘
@simik238 keď mi oo pôrode sestrička povedala, že lekárka chce so mnou hovoriť, tušila som, že je zle. Oznámila mi, že syn má iba jendu obličku. Zrútila som sa a strašne plakala a dnes viem, že je to úplne normálne a bežné. Chodime raz za rok na kontrolu, v ničom nie je obmedzený, je zdravý statný 13 ročný chalan. Držím palce, hlavu hore, všetko bude o. K. ❤️
Aj moja mala sa narodila s jednou funkčnou obličkou.... Druhá je malinka a nefunguje.... A ešte k tej funkčnej mali sme na nej hydronefrozu 4 už sme mesiac po plastike.... A zatiaľ všetko ok...tiež som bola z toho zrutena a nevedela čo bude....
@simik238 moja sestra sa tiez narodila s jednou oblickou zakrpatenou a nepracuje jej. Nevyberali jej ju, ma 25 rokov a vobec ziadne dalsie problemy, zije uplne normalny plnohodnotny zivot. Chodi kazdy rok na kontroly, inak o tomto probleme vobec ani nevie.
Dakujem Vám 🙏🙂 trosku ste má upokojili ale aj tak sa trápim 😒 snáď bude všetko ok
@simik238 Ahoj chcem sa spýtať som tiež tak istom našom ako ste bola vi pondelok mam ísť do nemocnice na vyvolanie pôrodu budem jeden deň po termíne babetko ma tiež nefuknu obličku s cystickym útvarom ale ta cysta sa zmesila chcem sa spýtať po pôrode ste čo absolovaly a čo má čaká daju my malého doma alebo si ho tam nechajú ďakujem pekné za každú odpovedt

@simik238 moja babka sa tak narodila,mala jednu oblicku nevyvinutu.porodila 4 deti,bola pracovita,mali statok,kopec roboty.dozila sa krasnych 82 rokov ♥️ drzte sa 😘