Máte hypotrofické dieťa?
Dievčatá,máte niekto podobný problém,rsp.mali ste? Sme s dcérkou v nemocnici,narodila sa predčasne a vraj je hypotrofická.Strašne sa o ňu bojím.Pri narodení mala 1700 g a 42 cm v 34 tt. Prosím,každá vasa skúsenosť bude dobrá.
Aj môj syn sa narodil na začiatku 35 týždňa a mal 1720 g a 44 cm 🙂 (takže skoro rovnaké miery) No a teraz má 3,5 roka a od svojich rovesníkov sa ničím neodlišuje. No ten prvý rok bol sledovaný vo viacerých ambulanciách - neurol.., gastro..., kardio..... No postupne nas všade vyraďovali. Takže nič sa neboj, bude dobre, len na začiatku som mala problém s oblečením, lebo tu na SK nezoženieš veľa oblečenia pre také malé detičky 🙂
ahoj,moj syn sa narodil den pred terminom,hypotroficky mal 2000 g a 49 cm. vyzeral strasne oproti ostatnym babätkam-skaredy ,pokrceny,ziadne baculate babätko 🙂 prve mesiace sme cvicili vojtovku ,lekari ma dost strasili ze je pozadu vo vyvoji,nakoniec ho vysetril moj kamarat pediater neurolog a ukludnil ma,ze normalne to deti dobehnu do troch rokov,az potom je vidno nejake deficity. dnes ma syn uz skoro 18 rokov,je sportovec ,sikovny ,patri medzi najllepsich v triede ,dnes by nikto nepovedal ,ze toto je to male hypotroficke dieta.
ahoj môj mal v 37 t.t 47cm a 2020kg.po 3mesiacoch strojnásobil hmotnosť a v 6tich podľa mudr. priberal až moc(vážil ako ročný). teraz má parametre 4 ročného dieťaťa, chodí od roka, sám začal poznávať písmenká a čísla...nechválim sa, len na margo toho, že sme sa veľmi báli poškodenia mozgu z nedostatku živín.
chodil na neuro kontroly-už netreba.jediné čo bolo des že vôbec nespával, dodnes neprespí noc a bol stráášne dráždivé nespokojné dieťa do cca rok a pol na zbláznenie to bolo.
bála som sa neuro následkov-ale vraj to závisí od dĺžky času nedostatočného živenia. a tieto detičky bývajú veľmi náročné na papanie, stále si pýtal-ostalo mu to dodnes, neznáša pocit hladu ☹
držím palce.mne neurologička povedala že predčasne narodené deti sú viac rizikovejšie ako hypotrofici...no a tiež ma strašili že do 2 rokov bude stále chorľavý a mal len 3x soplík nič viac.je to individuálne ale čo poznám do 2 rokov deti všetko dobehli-alebo aj predbehli.
ahoj, ja som mám tiež hypotrofickú dcérku (narodila sa v 37 tt s mierami 1960 g a 43 cm). jedniný rozdiel, ktorý som postrehla oproti iným detičkám bolo, že sme ju museli prebalovať a kúpať vždy v prítomnosti ohrievača, pretože bola januárová, mala málo podkožného tuku a tak jej bola neustále zima. inak vo všetkom bola ako iné deti. má dva roky a úplne ich dobehla. my sme nemali žiadne problémy, neboli sme ani nikde sledovaní, mala len reflux, ale to s jej pôrod. váhou vôbec nesúviselo. sice ani teraz nijako extra veľa nezje, ale v mnohých smeroch (chodenie na nočník, rozprávanie...) predbehla aj iné deti, ktoré mali normálne pôrodné vahy a boli narodené v termíne. nebola ani plačlivá ani nijak výnimočne náročná. zato synček, ktorý sa narodil ako 3 kilové dieťa, tak to už je iné kafe :D
Marko sa narodil 2650g a 7cm a bez podkozneho tuku ale uplne zdravy ! 🙂 Mal len 8 dni vysoku zltacku .

Ahoj mamina, gratulujem k dcérke. Aj moja prvá dcérka Sophi sa narodila ako hypotrofická, t.j. mala nízku pôrodnú hmotnosť vzhľadom ku gestačnému veku. Sof sa narodila normálne v 40tom týždni tehotenstva ale s nižšou hmotnosťou a to 2460g, trošku pod hranicu pôrodnej hmotnosti. Chvíľku sme boli aj v inkubátore a v nemocke sme boli cca 2 týždne. Aj ja som sa o ňu veľmi bála, ale neboj to naozaj nič nie je v porovnaní s inými oveľa horšími diagnózami. Teraz je naša Sophi krásne, štíhle, vysoké, modrooké, kučeravé dievčatko, veľmi múdra, vychválená pani učiteľkami , chodí recitovať na všetky možné akcie. Keď sme prišli z pôrodnice bola ako malé kuriatko, všetko jej bolo veľké. Bola veľmi hladná, stále papala aj každú hodinku, bola plačlivejšia a veľmi nechcela spinkávať. V pol roku chodila po štyroch ako triskáč, sedela krásne a aj rozprávala rýchlo. V ničom nezaostávala vôbec, je veľmi inteligentná. Mňa ked púšťali z pôrodnice tak mi vraveli že bude veľmi zahladnutá lebo si bude chcieť dopapať to , čo jej v brušku chýbalo. Tak sa držte a hlavu hore, všetko bude v poriadku 😉