icon

Máte skúsenosti s dávkovaním SAB Simplex pre bábätká?

sara8h
6. jan 2026

prosím o radu 🙏 mám 3-týždňové bábätko, trápi ju plynatosť a kolika.
Skúšala som Espumisan, ale u nás vôbec nezaberal, tak som dnes kúpila SAB Simplex.

Trochu ma však mätie dávkovanie:
• v lekárni mi povedali dávať 10 kvapiek pred každým kŕmením,
• ale v príbalovom letáku je napísané 10 kvapiek max. 4× denne 🤷‍♀️

Ako to dávate vy?
• dávate pred každým kŕmením?
• alebo dodržiavate len tých 4× denne?
• a pomohol vám SAB viac než Espumisan?

Ďakujem za každú skúsenosť, 😔💗

anonym_fcb302
6. jan 2026

@sara8h ja som používala sab simplex pri oboch synoch a dávala som tak ako mi povedala pediatrička. 15 kvapiek podľa potreby pred kŕmením, nie pred každým. Myslím, že cca 3krat za deň som dávala a v pohode to stačilo a zabralo to pekne.
Okrem toho sme cvičili s nožičkami, masirovala som im bruško v smere hodinových ručičiek a používali sme antikolikovu fľašku.

anonym_f61b09
6. jan 2026

ak chces s kazdym krmenim tak si to prepocitaj na kvapky, alebo daj napr s kazdym druhym, nam ako jediny zabral 😊

zuzkaa1991
6. jan 2026

@sara8h mne lekarka povedala ze.mame davat 5kv pri.kazdom.papani 3kg mala cca...
Teraz malá ma 4m a len sab simplex pouzivam pri prvej som mala espumisan ale mala silne koliky a sab simplex som.zistila.neskoro...
Pri druhej to používam od začiatku nemali sme.koliky ja to nazyvam bolave prdiky ale davala som do kazdeho mlieka plus ked tak som.zmenila mliekoa. Videla ako reaguje postupne som znizovala dennu davku....teraz.ma.4m a davam kazdy vecer len. Výnimočne cez den ...ale.mala aj par týždňov pauzu

anonym_1da1c4
6. jan 2026

@sara8h ja som davala do kazdeho mlieka a postupne uberala.syn mal diagnostikovany extremny meteorizmus,toto jedine mu ako tak ulavilo..

anonym_80d013
6. jan 2026

Ahoj,my ked sme mali problemi a skončili v nemocnici tak nam kazali davat 10 kvapiek pred kazdym 3 hodinovym papanim. Pomohlo nam to uz cca za pol dna 🙂

sara8h
autor
6. jan 2026
@anonym_fcb302

@sara8h ja som používala sab simplex pri oboch synoch a dávala som tak ako mi povedala pediatrička. 15 kvapiek podľa potreby pred kŕmením, nie pred každým. Myslím, že cca 3krat za deň som dávala a v pohode to stačilo a zabralo to pekne.
Okrem toho sme cvičili s nožičkami, masirovala som im bruško v smere hodinových ručičiek a používali sme antikolikovu fľašku.

@anonym_fcb302 ďakujem už som zúfalá v noci sa extrémne naťahuje puci plače od bolesty tak dúfam že nám pomôže

sara8h
autor
6. jan 2026
@anonym_80d013

Ahoj,my ked sme mali problemi a skončili v nemocnici tak nam kazali davat 10 kvapiek pred kazdym 3 hodinovym papanim. Pomohlo nam to uz cca za pol dna 🙂

@anonym_80d013 áno ? Super tak dúfam že nám to pomôže tiež a dávať do mlieka ? Keď davam do mlieka coliprev ? Môžem na lizicku pred kŕmením tesne ?

beata_k
6. jan 2026

Davala som Espumisan pred kazdym krmenim podla pribaloveho letaku. Take obcasne davanie vobec nefunguje. Do flase nedavaj. Moze ostat na stenach flase a ty mas dojem, ze nezabera. No nie lebo ho nedostane.

tinka3435
6. jan 2026

To bolo prvé čo som skúsila u dcéry keď mala koliky.Nepomahalo . Skúsila som coliprev a ani ten .Veľmi mi pomohlo mlieko Nutrilon Comfort Colics

anonym_80d013
6. jan 2026
@sara8h

@anonym_80d013 áno ? Super tak dúfam že nám to pomôže tiež a dávať do mlieka ? Keď davam do mlieka coliprev ? Môžem na lizicku pred kŕmením tesne ?

@sara8h davala som na lyzicku a za tym hned mliecko. Do mlieka nam neodporucali,kedze ho bud mohla vygrckat alebo nevypit cele.

kristina82
6. jan 2026

@sara8h nemoze mat abkm? Moja pri tejto diagnoze plakavala v noci, ale ze poriadne. Tiez som najprv nakupila sabbsimllex, coliprev mast na brusko, trapili sme sa az nakoniec to bolo abkm