Máte skúsenosti s histamínovou intoleranciou u detí?
Ahojte, mojej 3 rocnej dcerke zisitili z krvi histaminovu intoleranciu a lahku intoleranciu na kravsku bielkovinu.
Bezlaktozova strava nam nevadi , horsie je to s tou histaminovou.
Mate s nou skusenosti u deticiek? Vyliecili sa vdaka diete a obmedzeni potravin s vysokym mnozstvom histaminu?
Ak ano, za ake obdobie?
Je narocne 3 rocnemu dietatu vysvetlit, ze dost potravin , ktore doteraz jedlo, nemoze 🙏
@sandrita_v čo dostával tak veľa histaminoveho že teraz ho musíte tak obmedzovať ? 😳
@sandrita_v z HIT sa vyliečiť nedá, to uz ma na stalo. Môžeš to len korigovať, aby jej histamin zbytocne nestupal.
Plus každý človek toleruje niečo iné.
Nejesť najmä špenát, kyslé a kvasene veci, plesnove syry a pod. Vynechať kuracie mäso. Jest morčacie, teľacie a veľa zeleniny. A niektoré potraviny vynecháva nemusis, len treba obmedziť množstvo. Ako pri diéte.
Otázne je, z čoho to tak male dieta ma.
@sandrita_v z HIT sa vyliečiť nedá, to uz ma na stalo. Môžeš to len korigovať, aby jej histamin zbytocne nestupal.
Plus každý človek toleruje niečo iné.
Nejesť najmä špenát, kyslé a kvasene veci, plesnove syry a pod. Vynechať kuracie mäso. Jest morčacie, teľacie a veľa zeleniny. A niektoré potraviny vynecháva nemusis, len treba obmedziť množstvo. Ako pri diéte.
Otázne je, z čoho to tak male dieta ma.
@lienka.7 Môžem sa opýtať, prečo nie kuracie mäso?
môj prudko reagoval na citrusy, čokoládu/kakao, škoricu a paradajky, ostatné mohol v pohode, kupovala som Daosin a pred hlavným jedlom mu to dávala, aj do tábora dostal krabičku, niekedy zabudol ale väčšinou si dal pred jedlom
Teraz je HIT veľmi preceňované a pritom je to vždy vacsinou vyvolané sekundárne, nie ako hlavná príčina. Odstrániť príčinu, doplniť telu živiny a energiu, zastabilizovať a HIT prejde. Nám sa to podarilo 🙂
Teraz je HIT veľmi preceňované a pritom je to vždy vacsinou vyvolané sekundárne, nie ako hlavná príčina. Odstrániť príčinu, doplniť telu živiny a energiu, zastabilizovať a HIT prejde. Nám sa to podarilo 🙂
@nikolka232 mne sa v krvi hit úplne zlepšila mám výsledky ako tip top kvalitu 98% a kvantitu tiež dosť nad hranicu a aj tak som citlivá na väčšinu potravín a vysokým histaminom 🤷 pes mi sú platné dobré výsledky keď ani deco vína si nemôžem dať bez skrabania 😅
@nikolka232 mne sa v krvi hit úplne zlepšila mám výsledky ako tip top kvalitu 98% a kvantitu tiež dosť nad hranicu a aj tak som citlivá na väčšinu potravín a vysokým histaminom 🤷 pes mi sú platné dobré výsledky keď ani deco vína si nemôžem dať bez skrabania 😅
@mullerova46 to nie je o výsledkoch na papieri. Tie sú veľakrát skreslené a absolútne neukazujú realitu 🙂 črevo a mikrobióm sa zaliečuje u dospelých dlhší čas..

@sandrita_v histamin sa vyliecit neda, aj ja to mam. Proste telo ten histamin nevie rozlozit lebo mame malo dao, mozes len obmedzit to co robi cloveku zle.. kazdy to ma inac