icon

Máte skúsenosti s piatou chorobou?

kacenar
10. feb 2016

Syn má náznak no ešte to neprepuklo tak ho máme sledovať či sa mu objavia pupáčiky len farbu pokožky má podľa dr. inú poradte prosím

helenanovakova
10. feb 2016

mali sme ju, asi dva dni zvýšená TT, do toho výsyp do pol tela, potom TT klesla na normu a výsyp sa rozšíril na celé telo. bol svrbivý. kúpali sme sa v hypermangáne, po cca 3-4 dňoch to prešlo.

zuz02
10. feb 2016

Aj moj syn ju mal. Ale znasal ju v pohode. Mal teplotu a vysyp, ale on je ekzematik, tak som si najskor myslela, ze sa mu standardne zhorsil ekzem kvoli chorobe a teplote, ale prezradil ho ten typicky "motyli" vysyp na tvari. K doktorke sme isli az na 4.den a ta nam chorobu potvrdila. Je to virusove, syn nemal ziadne komplikacie, tak ani lieky nepotreboval okrem liekov, ked mal teplotu. Po chorobe nam doktorka kazala aspon na mesiac podporit imunitu vitaminmi a kedze som na materskej, odporucila mi aj, aby som ho nechala doma a nedavala hned do skolky.

maxiva
11. feb 2016

lekar nam tvrdil,ze to mal piatu chorobu.najskor mal teploty 3-4 dni potom vysyp.dva dni klud a potom zase.bola som u lekara,vravel ze je to virusove.ja si aj tak myslim,ze to bolo
z ockovania proti osypkam

evula34
11. feb 2016

Moja dcéra ju mala tiež a prekonala ju v pohode. Keďže choroba bola rozšírená v jej škole, bola som informovaná o čo ide, lebo sme to preberali na rodičovskom a mamičky hovorili svoje skúsenosti. Každému sa to prejavilo inak, niekto mal teploty, niekto len ľahší priebeh. Dostala to až po skoro 2 mesiacoch od prepuknutia choroby v škole, veľa jej spolužiakov ju už malo. Predtým ako sa vysypala mala len také slabšie príznaky prechladnutia, pokašliavanie, ale bez teploty. Najskôr sa vyhádzala na tvári, teda mala červenú tvár ako keby bola spálená od slnka a ďalšie dni sa jej to rozšírilo na celé telo. Nesvrbelo ju to, neškriabala sa. Nešli sme ani k lekárovi, lebo som vedela, že to musíme len prekonať. Asi po 4och dňoch to vymizlo.

katka23693
15. feb 2024

Prosím poraďte malý sa vysypal v pondelok čim ďalej tak sa to zhoršuje na dotyk to má vriace už neviem čo robiť doktorka tvrdila že 5 Choroba ale nezdá sami