Máte skúsenosti s plačom bábätka keď prdká alebo kaká?
Máte niekto skúsenosti s tým keď bábätko veľmi plačká a vzápätí na to si poprdká alebo kaká? Nás to trápi posledné dni a už neviem čo robiť a ako mu pomôcť aby mu to prešlo. Poradí mi niekto?
pravdepodobne ma koliku, skus popozerat sem https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/kolika-u-2-tyzdnoveho-babatka/ nasa mala tiez taketo problemy prve 3 mesiace a potom to same preslo a bolo dobre 😉 to mozes byt este rada,ze placka a hned aj kaka, nasa len plackala a nemohla sa ani vykakat. vela deticiek si tym prejde... 😖 napokon som jej davala Espumisan kvapky a tie jej dost pomohli.
beškaj do lekarni a kup mu espumisan kvapky ....... 🙂
ja som od zaciatku davala trosku fenykloveho cajiku (prvy mesiac tak 30ml denne) ale staci aj par lyziciek a nikdy sme nemali nejake problemy s kolikami, kakanim ci prdkanim...skus aj ty taky uvarit, normalne par zrniecok chvilku povarit a vyluhovat...mozes aj trosicka osladit (nam tak radila primarka pri prepustani - ze cca lyzicku na pol litra caju - samozrejme ze nemusis varit pol litra cajiku 🙂 )
my sme mali taketo problemy, ale u nas je to hodne aj spojene s tym, ze malinka mala vaznu operaciu, bolo zasiahnute aj crievko a konecnik, takze zrejme aj z toho su tie problemy. my sme skusili aj sab simplex aj espumisan a zial ani jedno nam nepomohlo.
ked uz sme nevedeli co a ako, tak nam lekarnicka poradila babycalm. fakt odporucam. odvtedy klop-klop malinka nema problemy. brusko ju nebolieva. sice mame problemy s kakanim, ale to je dosledok operacie a vylucovania, ale co sa tyka prdkania a uvolnovania vetrov, tak to uzasne pomohlo. poradila som to uz viacerym znamym a chvalia si, ze maju po problemoch.
nie je tam obmedzene davkovanie. su to vlastne nejake etericke oleje feniklu, anizu a maty. nariedi sa to destilovanou vodou alebo dojcenskou vodou. my to davame pred kazdym papanim. teda davali sme, teraz uz tak casto nemusime a davam jej to aj ked je velmi nekludna a nevieme ju ukludnit. pekne sa potom ukludni a zrejme jej to aj chuti,lebo sa vzdy zalizuje. :D je to 100% prirodne a viacmenej to ma okamzity ucinok. u nas je to vidiet do minutky. a prdkame uplne samy od seba. niekedy az moc. :D 😀 😀 😀
my to máme od malička, teraz už ale nie tak často, do troch mesiacov plakal stále, nekakal mi kolkokrát aj 10 dní, bola som nútená dávať mu preháňadlo. tiež sme skúšali všelijaké možné lieky, ako infacol, sab-simplex, espumisan, ale nič nepomohlo. nakoniec mi jedna známa poradila, aby som ja začala jesť psyllium (prírodná vláknina) v prachu , to som si dala dvakrát denne a klop-klop malému to velmi pomohlo. ale samozrejme, neviem či kojíš..ak kojíš, vyskúšaj to, nie je to drahé, stojí to do 3 eur 😉 no a také klasické domáce recepty- feniklový čajík, pupík, masírovanie bruška, cvičenie nožičkami, teplé prikladať na bruško
Ahoj.maly mal tiez takyto problem 😝 ,pytala som v lekarni taku trubicku,to som mu pichla do zadocku a pritom mu masirovala brusko. vsetok ten zbytocny vzduch z bruska mu cez tu hadicku vysiel a potom bol spokojny 🙂 🙂 🙂
Ahoj, moj drobcek mal taketo problemy 4,5 mesiaca 😝 , stale sa od krcov v brusku krutil, vobec mi cez den nespal (iba vonku), cele dni len plakal a plakal, takze kolkokrat som uz plakala aj ja s nim 😢 . Na odporucanie sme zacali davat Espumisan alebo Sab simplex kvapky (je to to iste, pretoze obsahujú tu istu ucinnu latku, len je iny vyrobca), co zo zaciatku aj pomohlo, ale potom uz nie. Doktorka nam neodporucila masazny gel na brusko Pupik, lebo obsahuje eukalyptus a ten vraj, ak sa vstrebe cez pokozku vo vacsom mnozstve, je toxicky a sposobuje priotravenie. A tak sme cvicili, masirovali, davala som mu na brusko teple plienky (zohriate v mikrovlnke), davala som si pozor na stravu, kedze kojim, pila som caje pre dojciace matky. Davat babatku rascove caje sa neodporuca, pretoze sposobuju este vacsie nafukovanie
Nosila som ho skruteneho ako klbko, s nozickami pritlacenymi na brusku. Len na rukach sa ako tak upokojil a tak sme sa nosili, aj to vsak len obmedzene, lebo som sa musela venovat aj nasemu druhemu dvojrocnemu drobcovi, varit, trochu upratovat... A este je pre kolikovite babenka typicke, ze vonku vacsina pekne spinka 😔 , co bol aj nas pripad, tak som sa v ramci moznosti snazila s nim byt vonku.
Ked uz som z toho neustaleho placu bola psychicky hotova 🙄 , kupili sme rektalnu rurku - aj ked sa neodporuca, pretoze je navykova (kazi vyprazdnovaci reflex, ktoremu sa babatka musia naucit). Ked bolo najhorsie, pomohla som mu s nou. A este som mu davala probiotika, konkretne Dophilus infants. Zlepsuju crevnu mikfloru a napomahuju vyprazdnovaniu - tie napomohli, aj ked problem nevyriesili.
Jedinou radou po nasich skusenostiach je teda vydrzat 😅 - kolika sa nazyva aj trojmesacna, zvycajne po troch mesiacoch akoby sibnutim carovneho prutika prestane...
Tak ti zelame vela sil, raz to prejde, len vydrz !!! 🙂 🙂 🙂

Môj drobec (21 mesiacov) mal pred Vianocami podobný problem...tak mi doktorka poradila emulziu Espumisan príp. Sab simplex. Ja som dávala ten espumisan 3xdenne 20 kvapiek a na druhý den sa malému uľavilo...tiez som s ním cvicila nozickami, aj som mu masírovala brusko...tak skús mozno to pomoze...ak nie, asi by som isla za dr., ci to nie je nieco váznejsie..