Máte skúsenosti s tým, keď sa dieťa trasie?
Ahojte chcem sa opytat, lebo uz ma to zoziera a neurologicku mame az v marci, ci ma niektora mamicka skusenost presne s tym istym. Moja dcerka ked je rozrusena nejakou hrackou predmetom tak otvara usta dokoran a zacne sa jej chviet hlava aj vrchna cast tela, nohy ma napnute, niekedy to robi aj ked si neviem vysvetlit z akeho dovodu a co presne ju rozrusilo, casto to robi aj pri krmeni. Ma s tym prosim niekto skusenost.
No moja ma uz 12 a neuveris doteraz ked ju nieco zaujeme tak otvori usta,myka rukami ako o zivot a pri tom ju tak sklbe...to je proste v nej..neviem co to prestane ked vyrastie...ale niektore deti strasne silno prezivaju radost,nadsenie ...ona to napr robila aj v skolke ked pozerali rozpravku..ale doteraz mi nikto nepovedal,ze by to bolo zvlastne..asi to niektore deti robia...
rozumiem, moja ale v tvari vystruha taku grimasu, oci vypuli usta otvori uplne najviac ako sa da aj v tvari vidiet take napatie
Ne raz povedal doktor,ked som sa na to pytala ,neurolog,ze jej mam pred tvarou lusknut prstami,ze ci to zbada,ze ak ano tak je vsetko ok...to znemena ,ze je aj tak pritomna tu na zemi😊
Neboj sa skus tlesknut alebo daco ze ci pozrie na teba...a hlavne ak to robi len pri tom,ked ju nieco zaujme tak je to ok...urcite..to len proste tak siiiiiilno preziva
@derdia mne praveze kazdy hovori ze co to robi...a hej pri lusknuti prestane na chvilku ale potom znova dokaze to tak opakovat aj dve minuty vkuse, uz to robi vyse pol roka dufam ze to neni naozaj nic vazne a len taky prejav prekvapenia
Robil to moj maly a mne sa to velmi pacilo, otvoril ustocka a obdivoval novu hracku, az ho triaslo, bolo to mile, a vobec ma nikdy nenapadlo riesit neurologa, stale sme sa na nom smiali, bolo vidiet, ze je to vzrusenie, ale take pozitivne, prijemne, jeho forma spracovsnia novych veci. O mesiac ma 4 a uz rok to nerobi. Ale mam to na videach ako pamiatku.
Moje deti sa triasli pri pisani
my smeto mali...skončili sme na neurologii...a chodíme tam doteraz.
Skus to natocit a ukazat neurologicke.... Nas maly ma 9mesiacov a tiez niekedy rozne preziva niektore veci idem mu podat hracku a on otvara a zatvara dlane jasi sa pri tom a niekedy tu hracku ani neuchopi.... Alebo ked je moc rozblazneni pride mi ako keby nevedel co s rukami a napr sedi otvara a zatvara ruky a potom si hned zacne brnkat po ústach s rukou.... Neviem to opisat ale pride mi to niekedy take zvlastne, svokre sa to napriklad paci zevraj je to zlate, ale ja to v niektorych situaciach vidim inak 🤷♀️. Niekedy si myslim ze sme to sposobili s muzom my lebo sa s nim velmi casto jasime a mozno je z toho akoby taky hyperaktivny. Neviem 🤷♀️
Ahoj. Čo vám povedala neurologicka na to trasenie. Moj 2 rocny syn sa tiez zacal striasat ako od zimy na kratko ho zatrasie pri emociach ale aj mimo nich .
Ahoj vidím že táto téma je neaktuálna až dlho ..ale ako si dopadla ? Môj drobec to robí tiež napríkad keď buchne hračkou o zem alebo keď vidí autá autobusy alebo robil to aj na kúpalisku..na neuro ideme v septembri
Ale keď ho z toho “tranzu” vytiahnem poviem meno alebo tliesknem ihneď reaguje a prestane
@bupi2252 ahoj no boli sme na neurologii a vsetko bolo v poriadku, dcera to robi stale je to zvlastne ale lekar povedal zevraj sa deti prejavuju rozne, tak som to nechala tak a dufam ze z toho vyrastie, zatial to nevie moc ovladat ale mozno casom si na to sama bude davat pozor lebo naozaj pri tych grimasach vyzera trosku ako chora, aj ked jej vlastne okrem toho nic nieje
Ďakujem 😊 uvidíme ako dopadneme my
@lindusss2016 dobry den, prosim ja som dnes bola upozornena v skolke ze malemu sa trasie pri pisani alebo naberani polievky ruka. Bude mat 6 rokov. Kam ste s tym problemom boli poslani? Alebo z toho vyrastli?
@catlyn nemame s tym problem, deti sa triasli pri pišaní ako babatka, vyrastli z toho. Ale s tymto vasim problemom urcite treba ist cez obvodnu, ona vas odosle, ale riesila by som to co najskor
@lindusss2016 ja som pochopila pri pisani do zosita 😁
Ahojte tak to sa chcem spýtať aj ja malička ma 5rokov trasie sa aj ona hneď ako ráno stane hore alebo keď jej dám chlebíka ona akože neotvára ústa ale telo sa jej trasie .
Ahoj prosím Ta ako ste na tom dnes ? Moja 10mesacna robi to iste niekedy keď sa tesi a niekedy len tak robi to ale často počas dňa, na neurologiu ideme 13.2 a určite to tam ukážem
@skaja_111 lekar povedal ze su to motoricke stereotypy ale nic viac ziadna liecba, robi to dodnes stale si s niecim musi hybat pred ocami a z toho je v takom napati alebo ako to opisat neustale vyhladava predmety s ktorymi by sa mohla akokeby dostavat do toho stavu, nic na to nepomaha snad len ked ju clovek zaujme niecim inym a vytrhne ju z tej jej neustale sa opakujucej cinnosti
Ma z toho vyrásť ? Ste sledovaný ? Môže ísť aj o autizmus ? Pytam sa lebo podobne riešim s dcérkou ale ma len 10,5 mesiaca

Tak podobne nieco robi krpec ked je nadseny, trasie sa, ale len chvilu