icon

Máte skúsenosti so zvýšeným hypertonusom u detičiek?

miriam7979
23. sep 2020

mamicky akurat idem z poradne a ze malicka ma vela podnetou a vsade chce pozerat ze vsetko ju zaujima...a ze ma v nozickach hyperttonus ze sa nevie uvolnit...ale ze to nebudeme zatial riesit ze uvidime akk bude napredovat ze ju mam po kazDom kupani masirovat 🤔aby sa vedela uvolnit...nemate stym niektora skusenosti ? Dakujem

evkamotka
23. sep 2020

Ak sa nebojis teraz, odporucila by som baby plavanie. Nas mal tiez, cvicil vojtovku a odporucili na rehabkach plavanie.

dominka63
23. sep 2020

My sme mali tiež a cvičili sme vojtovku

mogaa
23. sep 2020

ale tonus(napätie svalstva)sa prirodzene do roka mení....

miriam7979
autor
23. sep 2020

Baby neviem ci zato to nepovedala ze krci prsty na nohach ale vsak vela deticiek krci prsty tak ja neviem🤷‍♀️ci len zbytocne stresujem alebo co ale masirovat ju budem a uvidime snad bude dobre🙏

mogaa
23. sep 2020

@miriam7979 nerieš, ak by to bolo zlé alebo sa jej to nezdalo, pošle vás rovno na cvičenie...tonus sa do 1roku prirodzene mení....pokiaľ tam nie je výrazná odchýlka tak sa čaká či sa to prirodzené upraví a sleduje sa to....vojtovka sa dáva deťom ktoré sú vývojovo buď pozadu alebo majú viditeľný hypertonus(zvýšené svalové napätie) alebo hypotonus(znížené svalové napätie)....ako píšeš, malinký mohol mať kludne vtedy napnuté nožičky, prirodzene sa svaly uvolnia vo vode alebo mu ich cez deň hladkaj, pocvič mu s nimi aby neboli napäté.....čo najčastejšie ho dávaj do vane do vody "plávať", aby mohol vo vode kopkať nožičkami, svaly sa vo vode prirodzene uvoľňujú, ak bude väčší kludne baby plávanie......do roka sa to zvykne aj samo upraviť pokiaľ tam nie je veľká odchýlka....

deti95060810
23. sep 2020

aj my sme to mali...skončíte u neurologa...vojtovka...