Medové zuby a kazy pomóc, čo s tým?
Ahojte , prosím skutočne len tie čo máte skúsenosť a k veci, mám dcérku bude mat ešte len tri roky jeden zub už nám trhali, Má ich medové a v stoličkách aj kazy trpí bolestami nemôže niekedy ani zaspať stále lieky to je choré ošetriť to nechce nikto a čo jej mám dať všetky vytrhať hrozné rýchlo sa jej to zhoršuje ďalšie dva vyzerajú že sa jej každú chvíľu odlomia (verím že nie) a to všetky 3 jej budú chýbať predné ako bude jesť vôbec bez zubov . Tvrdia že jedine vo sa deťom robí zo zubami je že v nemocnici pod markízou im ich vytrhnúť. Vraj sa neošetrenú take zuby tak malým deťom. Ja už SIM zúfalá nemôžem ju stále dotovať liekmi. Veď jej pokazil zdravie ale pokazené zuby to tiež neni dobre a ešte keď má stále bolesti už teraz sa niekedy ani nenaje ...a to bude mat len 3 🙈🙈 už som volala aj na kadejaké drahé kliniky ale všetci ruky preč od toho.. poraďte ak máte skúsenosť a našli ste niekde lekára.. snáď jej ich nenechám. Všetky zakaždým pod markízou vytrhať ... a ešte aj v bolestiach čo styyyyym ??? 😫😫😫
Teraz budem ta blbu, to ozaj sa tie zuby kazia z medu ci zo sladkého?? Alebo to ma nejakú inú príčinu a len sa to tak nazýva?
Ja by som sa tiez chcela spytat na pricinu, ak sa teda vie. Totizto starsia dcerka (3 roky) ma krasne zubky a mladsia (1 rok) - tej sa robia take vyraznejsie biele fliaciky na zubkoch, bojim sa, co bude dalej. Mam pocit, ze to bolo sposobene mechanickym poskodenim, t.j. ze mladsia dcerka stale do niecoho kusala, casto do tvrdeho, gelove hryzatka nechcela, tazko sa to dalo ustriehnut, inak si to neviem vysvetlit, pretoze hygienu sme dodrziavali rovnako ako u starsej, ktora ma zubky ukazkove. Dakujem velmi pekne za postrehy
@karolinka1991 kúp gc tooth mousse a dávaj každý deň, dosť to pomôže. Plus dôsledne denne čistenie.
@marcelatje dakujem, o tom som uz pocula, ale vsade sa pise, ze pouzivat az po konzultacii so zubarkou...no a to dosledne cistenie - snazim sa, ale aj tak je to nasilu...kazde dieta je ine, starsia s tym problem nemala, mladsia bojuje, ale nemyslim si, ze by som jej zle umyvala...a mas s tym tooth mousse skusenost?ako sa to realne pouziva?lebo na nete to bolo dost komplikovane opisane, nie ze by som to nepochopila, len si to celkom neviem predstavit u tak malinkych deti...
@mijama29 normálne ziram že čo ti lekári dávajú 🤦♀️ v dnešnej dobe sa s mliečnymi zubami dá urobiť všetko. Opraviť, vybrať nervy, korunky, fazety, medzerník....., deti sa môžu ošetriť s rajskym plynom, v sedacii aj narkóze. Nechce sa mi veriť, že do Martina to ešte nedorazilo🤦♀️ ja s deťmi chodím na dentalnu kliniku Evident v BA, ale je tam niekoľko ďalších stomatológov, ktorí sa venujú deťom. Je to drahé, nepopieram, ale dieťa netrpí, nebuduje sa trauma zo zubárov a zubov vo všeobecnosti.
@karolinka1991 áno, mám s tým veľmi dobrú skúsenosť. Poškodenie zubu to síce neodstráni, ale môže zastaviť jeho postup, zub vydrží v relatívne dobrej kondícii kým príde jeho čas aby vypadol. Ú dcéry to bolo krásne vidieť, zub ešte ďalej rástol, ale v časti ktorá dorastla po začatí používania tej pasty už poškodený nebol.
Nanášam po dôkladnom vycisteni, deti by potom nemali aspoň pol hodinu piť, jest, ideálne až do rána.
@marcelatje dakujem a myslis, ze v pohode aj bez konzultacie so zubarkou? my sme uz u zubarky boli, vtedy povedala, ze vsetko ok...tak neviem, niekto to riesi, niekto nie...niekto povie, ze je to ok, iny spucuje, ze je to vazne...no a tiez si myslim, ze u nas najvacsi problem je nocne pitie mlieka z flase 2x za noc, ale zase starsia tiez tak pila a zubky ma ukazkove...asi je to dost aj o genetike bohuzial
@marcelatje a ktoru prichut je najlepsie kupit? inak bola som dost prekvapena, ze to ma akoze prichute,,,
@marcelatje a tento bod som tak celkom nepochopila a tiez, ako donutim rocne dieta nieco vyplut?
"Potom jazykom rozotrite zvyšok GC Tooth Mousse v celých ústach. Udržte v ústach čo najdlhšie (ďalšie 1 - 2 minúty), neprehĺtajte a vyhnite sa aj vypľutiu. Čím dlhšie zadržíte GC Tooth Mousse a sliny v ústach, tým je výsledok efektívnejší." Potom: "Vypľujte dôkladne a ak je to možné, nevyplachujte. "
@marcelatje alebo to proste 1x za den natries a dalej neriesis, co vypluju a pod?
@karolinka1991 podľa toho čo tu čítam som znechutená ako to niektorí zubári neriešia. Určite to nenechaj tak. Každé dieťa je iné, čo jednému neuškodí, druhému môže 🤷♀️
Neviem ktorá príchuť je najlepšia, najčastejšie objednávam jahodu, melón a tuti frutti 😁 ale moje deti si už vyberajú samé.
Prikladám fotku dcerkinho zubu, nie je veľmi kvalitná, no vidno na nej, že v spodnej časti je poškodený. Po začatí používania tejto pasty sa to dosť zlepšilo a vydržal v stave, ktorý si nikto na prvý pohľad nevšimol.
Ja som dosť citlivá ak ide o zuby, deti sú zlé a pokiaľ je to co i len trosku možné, urobím co treba aby tie moje neboli terčom výsmechu.
@karolinka1991 moji sú už väčší, dá sa s nimi lepšie pracovať, už chápu co treba robiť, no kým boli malí, natrela som zúbky po umytí a neriešila som
@karolinka1991 na dentálnej hygiene túto pastu na záver používajú tiež. Natru a nákazu pol hodinu-hodinu nejesť a nepiť. Nič nevypluvaju, tej pasty zasa toľko nie je.
@marcelatje ahoj, ďakujem krásne za všetky správy, určite to vyskúšam, lebo aj ja som na zuby dosť hakliva a presne, bojím sa, aby nebola potom, chuda, kvôli tomu terčom výsmechu (aj manželovi som hovorila úplne to isté, že bohužiaľ deti sú kruté už v škôlke, sama si to pamätám). A je mi veľmi ľúto tých detí, ale zároveň aj mamin, ktoré robia všetko pre to, aby mali ich deti pekne zúbky a potom zopár "nevedomych" s arogantnými komentármi typu, že to má zo sladkého alebo ze drobcom neumyvaju zuby atď, im dokáže tiež pekne ublížiť :( tak sa držte, paa
@marcelatje poslala som súkromnú spravu
@mijama29 tieto deti sa osetruju v celkovej anestezii. Zuby sa nanovo nadstavia. Nie je to nic, s cim by sa na stomatologickej klinike nestretli. Kompletne pokazene zuby maju deti ktore boli dlho kojene. Mala to kamarátka a nechala 4 predne zubky vytrhnut. My sme mali prasknutu patku, a maly isiel do anestezie -tam som sa dozvedela, ze termin 5 mesiacov od objednania je, pretoze mamicky mali malicke deti aj s kompletne pokazenym chrupom ktory bolo nutne postavit v celkovej anestezii. Vobec sa neboj vyhladat odbornu pomoc na profi klinike. Maju s tym skusenosti.
@kittykat22 ďakujem krásne už to riešim s jednou klinickou dám potom vedieť ako sme dopadli, možno aj iným pomôžu info 😉
@mijama29 nedostala som 😳
@marcelatje chcem sa poďakovať, vďaka Vám som našla super kliniku, kde sa napriek plnému stavu nad nami už zlutovali, a vzali ju, stav bol veľmi akútny, hrozilo, že už príde o zúbky, takze všetko prebehlo veľmi rýchlo, už mame aj po. Bola 3,5 hod v narkoze, ale mala by mat teraz už pokoj. Naďalej budeme cestovať so zúbkami len do Evident. Skvelý prístup, dnes človek taký málokde nájde.
@karolinka1991 Na používanie GC Tooth Mousse sa radšej spýtajte zubného lekára. U takto malých detí nie je každodenné používanie úplne vhodné. Môže narobiť viac škody ako osohu... Tak isto pozor pri alergii na laktózu...
@mijama29 to rada počujem 🙂 tiež ich môžem len a len odporúčať
@marcelatje ahoj, už máme ten gelik Tooth Mousse, prosím Ta, tebe kázal zubár natierať každý deň? Moja zubarka tento gél nepozná, tak neviem, či každý deň alebo 1x týždenne

@mijama29 my sme s tym mali problem, stolicky nam opravali vo veku cca 2-3 roky postupne 6 zubkov bez narkozy sme to dali na Heydukovej ( tusim dr. Kacerova alebo tak nejak). Potom uz len pravidelne k dr. Sme chodili, cistili, vyhybali sa aj tvrdym jedlam, aby sa nelamali a potierali gelom elmex, tam sa vela neda robit, akurat pri prvej bolesti otvorit zubok pripadne zaplombovat.