icon

Mierne vykrivená nožička

maminka1983
1. apr 2016

Ahojte. Pisem sem lebo som zostala dost prekvapena co som sa dneska dozvedela. Boli u DR. kvoli rehabke od neurologicky zato ze nasa mala ktora ma ukonceny 9mes nestvornoskuje. Vysrtrila ukazala cviky ja ze poho to dame. Ale postavila ju ze ma "stat" a rozcapila nohy. A pozerala aj chodidla a jednu nozicku ma viac ako keby vykrutenu proste nema simetricky nohy teda chodidla a bolo mi povedane ze snad sa to vylieci. A to snat a veri ze ano som zostala prekvapena. Mala by vedet cije to zlozite alebo nieco a nehat ma v neistote. Strasne som sa zlakla a preto ak mate niekto skusenost alebo nieco co by ma upokojilo bolo by ok. Nerada by som aby mala nejake problemi s nozickami hned od zaciatku. A nikdy sme si to nevsimli doma. Inak poho babo pekne sa pretaca hoc plazenie dozadu a rotuje okolo osi ako sinter. Pekne prospieva.

pribinak
1. apr 2016

Cvičením sa da vela upraviť a pokial este nestojí a nechodí tak mate dost casu na korigovanie nožičky

A este jedna vec, symetricky s "y" a nie s "i"

zuzkabeno
1. apr 2016

to je ešte skoro na také hodnotenia. Polovica detí v tom veku ešte vôbec nestojí.

pribinak
1. apr 2016

@zuzkabeno tam sa doktorke nejednalo o to, aby sa dieta postavilo, ale hodnotila svalový tonus

zita19
1. apr 2016

@maminka1983 no mohla povedat, ze sa to snad vylieci. Jednak nema vestecku gulu, nevidela ako napredujete po cviceni a bolo by od nej krajne nezodpovedne, len tak tresnut, ze sa to vylieci ak nema istotu. Zrejme vas potrebuje vidiet viac krat aby dala nejaku prognozu. Pokial nepovedala, ze sa to urcite nezlepsi, nemas dovod na zufanie.