icon

Migréna u 8 ročných detí

helenapx
12. jún 2021
pininka1
12. jún 2021

Iba s vlastnou v tomto veku

kkovacovak
12. jún 2021

@helenapx áno synovec mával. Aj v mladšom veku. Vždy vracal

simsalabim
12. jún 2021

@helenapx ano, dcera mala cca od 2 rokov.

nerya
12. jún 2021

Ja som mávala, nejak sme to neriešili. Tabletka od bolesti, prípadne spánok

deti95060810
12. jún 2021

tiež som tým trpela už ako dieťa....nakričali na mňa že prečo som zas bledá ako stena a bola som vybavená... 🙄

jana005
12. jún 2021

@deti95060810 a ešte stále máš migrény?
@helenapx môj syn má migrény cca od 2,5
Teraz má osem rokov a záchvat má zvyčajne raz do mesiaca

jana_eyre_2
12. jún 2021

Ja mávam migrény od detstva, obdobia horšie a lepšie.. keď som bola dieťa doktorka len zhodnotila že z toho vyrastiem...

Ale teraz máva môj najstarší syn, má 9r, začne mu nahle, je mu zle a aj pár krát zvracal.. má ale aj HIT a mám dojem že by to mohlo súvisieť.. ideme to riešiť u dr, zatiaľ vravela že nech najprv sledujeme kedy a ako ju má..

jana005
12. jún 2021

@jana_eyre_2 mne tiež doktorka povedala, že keďže dostal migrénu tak skoro, že z toho vyrastie.
Tak som sa tešila, ale teraz si ma nepotešila.
Ty máš ako často záchvat?

jana_eyre_2
12. jún 2021

@jana005 teraz posledný rok mám trocha lepšie obdobie, keď príde tak 2x do mesiaca a hlavne nie je taká silná.. ale mala som obdobia keď som mala každy týždeň extrémne silnu, zvracanie, svetlo plachosť, neschopnosť sa postaviť..

Je to veru veľmi nepríjemne vidieť to u dieťaťa, najmä keď vie človek ako veľmi to bolí.. je možné že niekto z toho naozaj vyrastie, len mne sa to nepodarilo..

Brali mu aj krv a podobne aby vylúčili inú príčinu? Ja som synovi chvíľu aj tlak meravala, ale našťastie ho mal ok.. som zvedavá čo bude ďalej..

jana005
12. jún 2021

@jana_eyre_2 keď bol mladší, tak krv mu brali a všetko mal v poriadku.
My sme najprv chodili na gastro, lebo migréna nikoho nenapadla a keďže vracal, tal doktorka nás najprv poslala tam.
A až potom ju napadlo, keď mal všetko v poriadku, či to nebude migréna.
Aj keď oficiálne potvrdené to nemá, neurologička povedala, že to by musel prísť v čase záchvatu na EEG, aby tam niečo videla.
Ale podľa všetkých príznakov to je migréna.
Raz ročne chodíme na neuro, urobia mu EEG a to je všetko.
A lekárka hovorila, že môžem byť rada, že to má len raz mesačne, presne ako ty píšeš, že to si to mala raz za týždeň, že ona má plno deti, čo majú tak často záchvat

deti95060810
12. jún 2021

@jana005 áno....naposledy dnes....mávam hnusné stavy - bolí ma veľmi hlava, oči - nemôžem sa ani pozerať, točí sa mi hlava, vracanie....pomáha Sumatriptan - je na predpis

jana_eyre_2
12. jún 2021

@jana005 bože to je hrozne že deti to mávajú tak majú často 😔.. aj raz za mesiac je brutal..

môj sa sťažuje len posledné mesiace a príde mi to skôr sporadicky nastastie, ale vždy zalahne.. naposledy to mal po jedle v reštike tak aj preto si myslím že to je HIT..

Držím palce nech migréna vymizne..

jana005
12. jún 2021

@jana_eyre_2
@deti95060810
Ďakujem
Je to hrozné, vidíš ako ho to bolí a nič nemôžeš urobiť.
Jemu nič nie je, väčšinou okolo druhej začne byť malátny, váľať sa po zemi a už vieme, že je zle.
Začne ho bolieť čelo, chce len ticho a tmu.
Potom zaspí, zvracia, zaspí a tak dookola až do večera. Na druhý deň je mu už dobre.
Najhoršie je, keď ešte aj zo spánku plače, že au au :(
A naposledy sa už ráno zobudil s migrénou.
A potom večer okolo šiestej bol v pohode.
Ja len dúfam, že ozaj z toho vyrastie.
Ináč keď semtam na neho ide migréna skôr, po dvoch týždňoch, tak vtedy mu tabletka zaberie.
Ale raz mesačne musí prebehnúť poriadne so všetkým, vtedy mu nič nepomôže.

deti95060810
13. jún 2021

ako často má migrénu? Lebo ja niekedy mám 2 krát za mesiac, ale niekedy aj niekoľko týždňov vôbec.... neurol. mi povedala, že poznáme 160 druhov migrén. Ja mávam napr. od žalúdka. stačí aby mi niečo nesadlo, alebo zjem s veľkou chuťou, popr. zlá komb. jedál a mám problém... Tak isto ak jem neskoršie večer - musím chodiť spávať vyslovene hladná, vtedy je to najlepšie - žiadne problémy.
Ja by som asi išla k neurol. - aby dal pre dieťa liečbu....inak mne dopor. aj CT mozgu , popr. MR ale to som odmietla - ako mi povedala lekárka môže byť na mozgu cysta alebo niečo podobné a aj to môže robiť problém...

cukricek12
13. jún 2021

Ja mam migreny od 10 rokov , 1-2x tyzdenne. Nevyrastla som z toho, tiez mi to vraveli a po porode sa to zhorsilo.