Mohlo dostať dieťa ovčie kiahne i napriek tomu, že nebolo s nikým v kontakte?
Môže dieťa dostať ovčie kiahne aj keď nebolo v kontakte s nikým kto ich má, mal v poslednej dobe?
@pribinak všetky deti s ktorými bola v poslednej dobe v kontakte si týmto ochorením prešli už dávno
stačí že ste boli v obchode a stretli niekoho infekčného, alebo vo výťahu
Ale nevidíš a nevieš ake deti stretávate na ihrisku, v obchode, …
Ak má ovčie kiahne, tak preto, že sa stretlo s niekým infekčným, nemôžu sa len tak zhmotniť z ničoho nič vo vzduchu. Predpokladám, že ste neboli zavretí doma a pohybujete sa na ulici, ihriskách, v obchodoch, v hromadnej doprave...
Moje dievcata dostali kiahne po kontakte s dospelym s pasovym oparom.aj to bol kontakt iba na chvilu a dospely este nemal rozvinute priznaky
Niekde som citalA ze ovcie kiahne mozes dostat aj von n 10 metrov ..
Neviem odkiaľ si, ale teraz má skutočne veľa ľudí kiahne, nenosia sa ruska, takže to ide rýchlo. Stačí ihrisko, detsky kútik, hocijaký obchod, výťah, autobus. Ak je tam iný človek, ktorý má kiahne a ešte sa mu neprejavili, tak to dostane ten, kto ich nemal. A to ti náhodný človek, ktorý bol s tebou vo výťahu pred dvomi týždňami asi nemá ako dať vedieť, že dostal kiahne a asi dostanete tiež....
Ja som dostala kiahne a to som len presla chodbou kde predo mnou ich niekto mal
@christie11 moja dcéra mala nedávno pásový opar a jej dvaja súrodenci, ktorí ešte kiahne nemali, sa nenakazili.
A vôbec sme sa nestratili.
Na infekčnom nám povedali, že kiahne by dostali od nej vtedy, ak by chytali tie vyrážky.
Pritom keď má niekto kiahne, tak stačí, že si s ním v jednej miestnosti
kiahne su neskutocne infekcne. Staci prejst miestnostou kde bol niekto s kiahnami...
Minule prisla rodinka kupat sa na jazero s dietatom s kiahnami 🤦 aj blbost je dar bozi.
To čo sme si mysleli sa nám potvrdilo. Boli sme teraz u lekárky. Nie sú to kiahne ale stipance, pravdepodobne od mravcov. Dúfam, že keď pôjdeme von nás matky neukamenuju lebo si budú myslieť, že sú to kiahne

Jasne, dieťa je infekčné už pred vysypom. Čiže nemusí mat že pupaciky na kozi a už je infekčné.
Teda je infekčné ale ty estw nevidíš prejav choroby