icon

Môj 3-ročný syn má autizmus

marika1918
2. okt 2025

Ahoj, je to veľmi čerstvé čo som sa dozvedela že môj 3ročný syn má autizmus. Hľadám pedopsychologa do Košíc som volala ale povedali mi že ja patrím do rimavskej lenže na nete sa neviem dopátrať..
Poprosím žienky ktoré máte skúsenosti.. napíšte mi čo všetko si mám vybaviť hovorili mi aj o nejakich príspevkoch ale ja tomu veľmi nerozumiem

nala281
2. okt 2025

Dobrý deň keďže má vaše dieťatko 3 roky ma nárok na predĺžený rodičovský príspevok na ktorý si môžte nárokovať po 3 rokoch dieťaťa potom od 6 rokov môžte žiadať o opatrovateľsky príspevok ohľadom rodičovského predloženého my sme mali papier od neurologické a psychologické a pani detskej doktorky a schválili nám to držím vám palce pekný večer

marika1918
autor
2. okt 2025
@nala281

Dobrý deň keďže má vaše dieťatko 3 roky ma nárok na predĺžený rodičovský príspevok na ktorý si môžte nárokovať po 3 rokoch dieťaťa potom od 6 rokov môžte žiadať o opatrovateľsky príspevok ohľadom rodičovského predloženého my sme mali papier od neurologické a psychologické a pani detskej doktorky a schválili nám to držím vám palce pekný večer

@nala281 ďakujem vám pekne. Predlžovať nebudem lebo mám ešte ročné dievčatko.. dasa hneď požiadať o opatrovateľsky ?

anonym_15900c
2. okt 2025
@marika1918

@nala281 ďakujem vám pekne. Predlžovať nebudem lebo mám ešte ročné dievčatko.. dasa hneď požiadať o opatrovateľsky ?

@marika1918 nie opatrovateľský až deň po dni dovŕšenia 6 roku dieťaťa.

nala281
2. okt 2025

Až po dovŕšení 6 roku dieťaťa inak žiaľ nemáte na nič nárok my mame teiz chlapčeka autistu a do šiestich rokov je len táto možnosť rodičovského príspevku ale čo vám môžem poradiť zbierajte si do vtedy papiere a hlavne pred podaním žiadosti o opatrovateľsky príspevok si spravte hlavne vyšetrenie v diagnostickom centre to vám pomôže dieťatko aj potom zaradiť do škôlky a školy

nala281
2. okt 2025

A ak vám môžem ešte poradiť skúste si vo vašom meste vyhľadať na internete centru poradenstva a prevencie a centrum včasnej intervencie nám veľmi pomohli a môžu vám pomôcť aj co sa týka vyšetrení aj dieťatka k nám chodia vždy dve pracovníčky jedna z nich je psychologička. A vždy nám poradia aj ako sním pracovať co zlepšiť atď