Môj syn drží príliš vysoko hlavičku
Ahojte, boli sme dnes v rizikovej poradni, syn je rizikový novorodenec pretože sme mali klieštovy pôrod.
Narodil sa mi s mierami 3 600g a 56cm čiže chlap ako "hora" 🙂. Dnes sme teda boli u neurologičky a ta zhodnotila že drží hlavu príliš vysoko opieral sa na lakte a držal stabilitu,že takto male dieťa stabilitu tak vysoko neudrží, ale on aa videl v zrkadle tak sa nasťahoval aby videl viac pretože som mu stala v rozhľade, odporúča nam rehabilitácie,momentálne má 61cm a 6200g je dosť silný, vnimavy proste úžasné dieťa... Dosť ma vydesila všetkým čo mi povedala že toto deti nesmú robiť, prišli rýchlo rastie, príliš rýchlo priberá.. Vypije mi 120ml az 150 ml, 150ml nie vždy možno tak 2x max 3x za 24hod.
Je veselý, usmieva sa bľaboce. Nepáčilo sa jej ani ultrazvukové vyšetrenie. Vlastne všetko čo dnes moj chlapec predviedol nebolo správne. Buď toho bolo veľa na jeho vek alebo málo. Malo sa usmieval, nebol komunikatívny, otáčať sa mu nechcelo, tesne predtym som ho zobudila, lebo mi zaspal b sedačke v aute. pritom doma mame stale veselo, piskot, blabotanie...
Mali ste niekto niečo podobné. Vzalo ma to. Neviem sa upokojiť.
@eri24 ja mám žiaľ rovnakú skúsenosť s neuro vyšetrením. Neviem či doktorka mala zlý deň ale z jedného pohľadu zhodnotila, že všetko je zlé. Mali sme ísť o 3 mesiace na kontrolu, do toho prišla korona a na tej chodbe kde má ona ambulanciu zriadili covid oddelenie. Tak sme nešli nikde. Syn bude mať 2 roky, všetko dobehol čo vtedy nevedel. Ak by som opäť mala ísť na neuro idem k inej doktorke.
s tým pretáčaním bol menší problém u syna... bol tak lenivý a aj silnejšej postavy - za 2 týždne ako novorodenec pribral 1 kg - a to som ho len kojila....
Nakoniec ped. zhodnotila že u nás je to len lenivosť...
Jedna dcéra mala tento problém...vysoko držala hlavičku... Cvičili sme pomerne dlho vojtovku , mala problém sa rozchodiť, ... neurol. mal pravdu - my sme mali problém.
@deti95060810 ani môj syn sa nepretáčal, až do po roka, no polročný stál v postieľke a deväťmesačný behal. Nie všetky deti idú podľa tabuliek, tiež to bola lenivosť
@eri24 Samozrejme nespochybňujem výsledky a odborný názor neurologicky, ak by som mala pochybnosti, obrátila by som sa na druhú a potom urobila závery, ALE nebola to celkom náhodou neurologicka z Košíc? 🙂
@eri24 Mne sa stalo to iste, ze dieta sa zdalo uplne v poridku a na fyyzioterapii sa naslo niekolko chyb.
Urcite zajdi za dalsou odbornickou a opytaj sa na jej nazor. Kludne jej povedz co sa vam stalo a ze potrebujes druhy nazor.
Hlavne nestresuj. Aj keby ste potrebovali rehabilitacu, nie je to nic hrozne. Je strasne vela detickiek, ktore cvicia.
@oblecenie99 nie neboli sme v Košiciach

@eri24 však chod k inej neurologické, aby si si vypočula iný názor