Môj syn je dyslektik
ahojte,mam syna ktory je dyslektik,je to moc namahave?
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/nase-dieta-ma-dyslexiu-ako-je-to-s-vasim-dyslektikom/ mozno ti poradia v tejto teme,urcite je to tazke ale neboj sa synovia maju dislektikov aj na strednej skole a v pohode maturovali 😉
@dadulkasch Ahoj,ak mas syna dyslektikaa mas potrebu sa vyrozpravat -no nie kazdy ta vie pochopit...skus pozriet do nasej skupiny-Poruchy ucenia a ADHD...je to skupina pre maminy-mozno oteckov 😅 ,ktorí dobre vedia co to vsetko znamena a obnasa.. ☹ ☹
@nela82 hladam tu skupinu kde to najdem🙂?
@dadulkasch ahoj,my to mame diagnostikovane u dcery....chodi do 4 triedy a bolo to trapenie sa s nou ucit...ono stale je.,.ale pre mna je uz lahsie,ked viem,ze chuda sa trapi,lebo to nemoze a nie ze sa jej nechce...matematika a pocitace...to ju bavi a nema problemy...ale slovencina a anglictina hotova sodoma gomora....ucime sa na etapy....ked je unavena a placliva..necham ju tak...a zase pokracujeme...ale sedim pri nej ako pride zo skoly az do vecera....s prestavkami samozrejme... a na prazdniny sa tesim hadam viac ako ona,lebo si mozem oddychnut....je to hlavne o psychike,musis byt v klude,aby sa ona ucila,lebo ak stratis nerv a zacne plakat...dalej sa nepohnete.....a bude lahsie hodnoteny v skole....budu brat na to ohlad,neboj sa.....len nasej som nic ani nepovedala,lebo by som ju ku slovickam z angl.jazyka uz nedostala...chyby v pravopise jej toleruju...ale upozornia na ne....ono rozum vyvojovo u deti sa stale meni....casom pochopi niektore veci....ine zostanu tabu.....nasa ma vyhodu,ze je inteligencne vysoko....ona si tym vynahradza tuto vadu...ze ked je v pohode..najedena,vyspata,choroba ju nesuzuje....tak pise niekedy celkom pekne a bez chyb...dokonca ju uz sem tam najdem aj citat samu v posteli...co mala prv z toho moru..ze citat.....aj ked je pravda,ze nie vzdy vie o com cita..akoby si neuvedomovala,ze citam a poviem co citam....ona precita a ked sa spytam o com to bolo,tak nevie.....tak isto slovicka...po nauceni ich vie 10 minut....a po hodine uz ich nenapise.....cosi kdesi vie,ale uz ho ma skomolene a prekrutene....takze opakovat donekonecna.......ale da sa--- neboj,su aj horsie veci v zivote....toto je pohoda,to zvladnete.....
ja mam syna ma dysleksiu dysgrafiu dyscalculiu a ma zle znamky je tretiak ucitelka sa stale stazuje ona ma tam triede samych jednotkarov co mam spravit mne sa ta ucitelka nelubi stale moj syn tam triede vyrusuje
ahoj moj syn ma dysleksiu , dysgrafiju a dyskulkariu no proste všetko na dys čo môže byt.a sme už v 6 triede zo začiatku to bolo namahave ale vdaka cvičeniam sa nam to zlepšilo no teraz sa trapime so znamienkami dlžnebodky a mekčene. Vela robi čitanie stale treba aby čital aj cez prazdniny . Vädčinou vela ludi roby chybu ze cez prazdniny deti nič nerobia. Nam povedal špecialny pedagog že mu si sa venovať učeniu aj cez prazdniny a to čitat aj pisať a počitat. Denne nam to zabralo asi 20 minut a ulohy sme dostavali od spec pedag. a pomohlo ta velmi naozaj treba sa venovať mu . a teraz me v 6 rociku a je t v pohode 🙂 🙂 Tašku mu musim skontrolovať stale lebo v pomockach je trosku lajdak, us sa snim neučim len ho skusam. anglina nam ide sice na dobry odkedy sa vymenila učitelka takze v skole velmi zalezi na uciteloch ako to akceptujta ich pristup k ziakovy netreba sa ich bat povedt . ked pisu pisomku tak pise celu hodinu alebo ho skusa ustne. neboj vsetko sa upravi sice nebude jednotkar ale može to v živote dotiahnut viacej ako tan co mal prospech s vyznamenanim.

ahoj..čo či je namáhavé..? Bude sa tažšie učiť. Ale sú nejaké metódy, ktoré to uľahčujú. Ako a kedy mu to diagnostikovali?