icon

Môj takmer 5-ročný syn má len 13 kg

Mám chlapca ktorý bude mať v októbri 5rokov a váži len 13kg. Uz som skúšala všetko ale nepomohlo mi to. Prosím vás ak o niečom viete, pomôžte mi, keď sa na chlapca pozerám tak mi je zle. Keď sa narodil tak vážil 5kg a tak mi veľmi schudol. Bola som aj u obvodného doktora a on mi povedal že po kom má byt tučný. Tak preto sa obraciam k vam, ak máte skúsenosti pomôžte mi

zuzkaa1991
1. aug 2023

@veronikapokosova22 vyskusali ste sirup na chut do jedla??moja ma 5.5r a vazi do 16kg tiez malo....a tiez dlho dlho vazila do 13kg a potom vybehla na 15kg ale zas ja jej ponukam kazde 2hod 3hod nejake jedlo to nam pomohlo od 5r aspoň zacala nové veci ochutnavat dovtedy bolo ciste pecivo ciste cestoviny atd 🙈
Musi mat ranajky aj ked 3/4 zje rohlik zemlu s niecim desiata ovocie nieco sladke malicko obed polievka miska trvam kazdy den na polievke olovrant zalezi co mame ovocie druhe jedlo vecer opat pecivo s niecim obcas ma nejake chrumky. Atd to ze nepapa vela.sladkeho u mas je tam ze moze napr 4ks cukriky nejake alebo malicky kusok čokolády preto ma aj doobedu aj poobede zalezi ako vas syn papa a beha cez den

jjanulienka
1. aug 2023

Skús nasadiť pangamin

jaskolka
1. aug 2023

@veronikapokosova22 tak na jednej strane je pravda, že ak vy s mužom ste útli a chudi, tak genetika nie je výmysel. Sú chuducke deti, ktoré nemajú nijake problémy, sú úplne v poriadku, len skrátka su chudé.
Na druhej strane, treba syna dat vyšetriť,urobiť mu krvný obraz, či nie je chudokrvny, či nemá nejaké problémy s tráviacim systémom, nejaké intolerancie, alergie a podobne. Hlavne ak píšeš, že veľmi schudol. Kedy? Z akej váhy?Po narodení, alebo už teraz?
Ako jedáva? Co jedáva? Chuti mu, alebo len nasilu? Ci len trebárs nejake jedlo zje a iné nič? Má dosť energie, beha, hra sa? Alebo je unavený, nič sa mu nechce?
Dávaš dosť málo informácií, preto len tak všeobecne píšem. Existujú aj lieky na chuť do jedla, ale ak on má nejaké iné problémy, tak určite ho treba komplexne skontrolovať.

cookie29
1. aug 2023

nepises ani vysku nic... mne sa tiez narodilo 4.5kg dieta a v 2r vazilo 8kg... to nic neznamena. A ma nejake zdravotne problemy? Je v poriadku? Papa normalne? Robili ste krvny rozbor?

macekovam
1. aug 2023

@veronikapokosova22 ahoj. mohol by mat aj parazity.. nema brusko nafuknute?

vikusjk
1. aug 2023

@veronikapokosova22 ak je inak zdravy, tak to neries, on priberie. Moja dcera mala v druhom rocniku na zakladke 17 kg, teraz ide do siesteho a ma konecne 35. Ma este dve spoluziacky, ktore su este chudsie, cisto kost a koza a poznam ich, su to zdrave dievcata a maju aj chalana, ktory je najchudsi z nich vsetkych, ale silu ma, co sa az cuduju.
Ak by mu nieco hrozilo, tak by sa tym detska lekarka zapodievala. Skus jej doverovat ;)

nikpa
1. aug 2023

@veronikapokosova22 keď ho nič netrápi a je zdravý, nie je dôvod sa znepokojovať. Maximálne by som mu nasadila niečo voľnopredajné na chuť do jedla.

lucia147852
1. aug 2023

Máličko si napísala. Prečo je chudý? Neje? Alebo je aj tak je chudý?urcite by som žiadala vyšetrenia na intolerancie. Ak neje, treba podporiť chuť do jedla. Možno aj nejaké nutridrinky. Na 5 rokov je to naozaj nízka vaha. Otázka je ešte aj ako je vysoký.

almia
1. aug 2023

@veronikapokosova22 ahoj aj ja mám také špáradlo 😏🥴🙈 žiaľ ..je nás dosť...kúpim dám mu všetko ale on by len svojich pár jedál dokola...je vkuse v pohybe...už má 7r. A 18kg aspoň že výška 123cm...že nie je najmenší z triedy ..ale najchudsi áno 🙈 😞
Jeho bratcek 3rocny -15kg - je to opak ..ale keď vidí že papka jeden tak začne aj druhý..skôr ho daj na obedy do kolektívu ku deťom..možno mu bude viac chutiť
Skúšali sme na podporu chuti ten sirup - sú to vyhodené 💸 peniaze...

agnes28
1. aug 2023

@veronikapokosova22 velmi málo informácií. Ste s manzelom štíhli? Chutí mu jesť, nie je vyberavy? Nebýva príliš často chorý? Ak sú odpovede áno, neriešim a podavam pestrú stravu, veľa ovocia a zeleniny a hotovo

zic
1. aug 2023

alebo sa nauc varit 🙂 🙂 🙂 (zartujem)

marianarem
1. aug 2023

@veronikapokosova22 Moj manzel bol taketo chude dieta a doteraz je chudy. Moze jest kolko chce, napchavat sa sladkostami a stale je velmi stihly. Ak je maly zdravy, tak by som to nechala tak.

yanni
1. aug 2023

A kolko meria? To je dolezite. A tiez ako jedava a kolko, kolko pohybu ma atd. Aj rastie a aj (staci trochu) pribera, normalne sa naje, nema zdravotne problemy, tak je jednoducho taky, genetika atd. MOja dcera bude mat v decembri 5 a ma 16 kg. Tiez nie vela. Ale ona normalne je ale je aj stale v pohybe.

veronikapokosova22
autor
2. aug 2023

On sa mi lieči na nevrologgi meria 120 a váhu má 13kg a krvi ste ho videli na neho není nič kosť a koža tak preto sa obávam mám syna 2rocneho a on vaši 16kg.

veronikapokosova22
autor
2. aug 2023

Ja mu dav papať us mu kupujeme aj od reštaurácie a stále nič som viucena kuchárka tak bi som mala vedieť variť 😊ďakujem vám za vašu podporu

veronikapokosova22
autor
2. aug 2023

Malému naša doktorka nespravila vyšetrenie od kedy sa narodil pochopíte to ak keď chcem niečo jej povedať tak zmení tému môj manžel váži 70kg a ja vážim 55kg tak bi som nepovedala genetika ako ste mi písali pôjdem na krvný obraz a tam mi povedia čo to je presne a áno kupujem mu sirup n chut do jedla a tak ďalej ale nič nepomáha a silu mu dávame papať trošku dobe a potom nič zatne zubi a koniec

veronikapokosova22
autor
2. aug 2023

A keď vám píšem mám švagrinú a je tehotná 17tyznov tehotná a pod bruško má hrčku a rastie jej to mala pre rokom cisársky rez ale malé jej zomrelo tak sa chcem spýtať čo to má ďakujem.

ankare
2. aug 2023

@veronikapokosova22 určite trvaj na krvných testoch. Aspoň vylúčite choroby.

yanni
2. aug 2023

@veronikapokosova22 pri 120 cm 13 kg je podvyziva. Treba ist na endokrynologiu, dat porobit vsetky testy, co sa daju. Ked ta tvoja pediatricka nepocuva, treba hladat pomoc inde.

veronikapokosova22
autor
2. aug 2023

Ďakujem a pôjdem dnes som bola u obvodného lekára ale mala dovolenku a bude robiť 5augusta pôjdem snim ďakujem vám