Moja 11-mesačná dcéra stále plače
Ani neviem kde začať. Mám 11 mesačnú dcéru ktorá bohužiaľ musím to takto napísať je veľmi zlá , stále kričí , nervuje sa , neobsedi v kočíku ani chvíľu a ani v aute , nenávidí kocik ani autosedacku , kričí za všetko keď je niečo inak ako ona chce ak jej napríklad zoberiem niečo z ruky tak veľký cirkus , začala sa už aj búchať po hlave asi týždeň si všímam že sa búcha a pri tom robí take nervavé zvuky. Hračky ju nebavia skoro vôbec , za cely deň sa hrá s hračkami dokopy asi 30 minút. Chcela som mať milé zlate dievcatko a nakoniec budem mat takúto histerku ktorá sa mi bude búchať o zem v obchode aj na ulici ?😔😔😔 Je to podľa vás len obdobie a prejde to? Alebo môže jej byť niečo ? Manžel stále hovorí že by sme mali ísť k lekárovi lebo že určite niečo bude mať , ale čo ?😳
Nevieme s ňou nikam ísť , žiadne prechádzky , žiadne výlety , nič vybaviť , nevieme s ňou ani kúpiť 3 veci do potravín lebo kričí nevydrží. Najlepšia je len doma keď je slobodná a chodí si po byte hore dole. Vtedy je dobrá ale inak nikde inde. Na ihrisku keď ju vyberam z hojdscky tak cirkus, proste stále cirkus. V aute ani nestihneme naštartovať a už kričí a šomre, nevydrží ani minútu ticho , iné deti pekne sedia v kočíku aj na ihrisku sa pekne hrajú len moja všade vystrája a ziape. Prosím poraďte čo to môže byt.
@anonym_autor všetci hovoria že je veľmi šikovná , chodí perfektne sama už skoro 2 tyzdne, hovorí slovíčka mama,tata,havo.. robí pápá , ťapušky rukami,tancuje keď počuje hudbu. Ale aj tak mám pocit akoby niekde bol problém 😔 bodaj by som sa mýlila
@anonym_autor ešte dodám že toto netrvá týždeň ani mesiac , ale dlhé mesiace , povedala by som že od narodenia. Ďalšie ešte do som zabudla že nikdy nevie zaspať sama , ani v kočíku ani v aute , keby som ju neuspávála na rukách tak by nikdy asi nezaspala
@anonym_autor nie som odborník, ja osobne by som to riešila s lekárom, ale skôr pre pokoj duše, lebo mi to silne pripomína jednu mladú ženu z našej rodiny, ktorá bola ako bábätko taká istá, rev, rev, rev, jedovanie sa, neskôr hádzanie sa o zem, hádzanie vecí o stenu a pod. No vyrástla z toho, prejavy jedu pomaly slabli, v škole patrila k najšikovnejším, skončila VŠ, má aj doktorát. Takže ja sa skôr prikláňam k tomu, že je veľmi šikovná a chce všetko podľa seba. Bude treba sa poradiť o nejaký rok s psychologom, ako s ňou pracovať
@anonym_autor Zrejme povaha. Doma este bude veselo. Ci vyrastie? Raz urcite 😉
@anonym_autor Zrejme povaha. Doma este bude veselo. Ci vyrastie? Raz urcite 😉
@beata_k nemôže to byt autizmus alebo niečo take ? Ja už myslím snáď na všetko
@anonym_autor "Najlepšia je len doma keď je slobodná a chodí si po byte hore dole." To mi pripomenulo podcast s Milanom Studničkou, ktorý hovorí o tom že deťom treba dopriať slobodu. Deti často tlačíme do neprirodzených situácií ako sú autosedačky, nákupy, výlety o ktoré ani nestoja a pod. Na tvojom mieste by som sa takýmto situáciám vyhýbal pokiaľ to je možné. Netlačiť ju do situácií ktoré ju nervujú.
Úplne normálne zdravé dieťa. Kamarátka má takú dcéru, má skoro dva a stále je takáto. Smola, proste povaha, neboj sa, raz sa odsťahuje 😉
@beata_k nemôže to byt autizmus alebo niečo take ? Ja už myslím snáď na všetko
@anonym_autor autizmus mi to nepripomína ani vzdialene
Máš doma úplne normálne dieťa. Len náročné. Ste s mužom unavení a nezvládate ju. Tak hľadáte diagnózy.
Očný kontakt má aký? Reaguje na meno?
@anonym_autor moze mat poruchu emocnej regulacie, ak je nespokojna a narocna od narodenia. Deti, ktore su celkovo nespokojne, maju casto poruchy senzorickeho vnimania a nevedia spracovat dojmy (ADHS, ADS, AS, afektivna porucha). Uspavanie na rukach je ok, niektore deti potrebuju v tomto veku este vela blizkosti. Ak je toho na vas s muzom uz vela, netrapte sa sami a pohladajte odbornika. Vysoko iritovatelne dieta je narocna uloha. Urcite vam pomoze centrum vcasnej intervencie.
Teraz ešte asi nikto nezistí, či ide o autizmus, ale je to možné. Alebo môže ísť o ADHD.Časom uvidíš.
deti s diagn, pas - majú zlý očný kontakt.
Omega3 je dobré na tieto stavy.
A čo tvoja komunikácia s ňou? Keď ju ideš napr vybrať z hojdačky, len si zmyslíš a vyberieš? Lebo v takom prípade mi príde úplne opodstatnené vrieskanie, rovnako keď jej niečo vezmeš z rúk. Všetko treba komentovať, vysvetľovať a byť trpezlivá. Čo ty, nemáš občas hysterické prejavy? Nehádate sa s mužom? Ako reaguje on? Nepríde mi to ako nejaká diagnóza, skôr tu je problém inde.
Mam taku 8-rocnu. Prvy bol syn. On mal koliky. Ked presiel pol rok bolo super. Tak prisla dcera a ona vksue revala. Vrestala. Nic jej nebolo dobre.
Mam doma taku 5rocnu 😅 uvrestanu od narodenia, kocik nenavidela, hadzavala sa mi o zem, revala za vsetko... casom sa to zlepsilo,no stale dokaze revat aj hodinu,ked nie je po jej. Len to nie je moje prve dieta, cize som vedela ako na nu -vyhybat sa situaciam,ktore spustaju amok, no neustupovat, zadat hranice, ze si nebude vynucovat placom. Po hodeni o zem som ju neriesila, cim viac som sa prihovarala, tym to bolo horsie. Vzdy som cakala do okamihu,kym ma zavolala,ze chce na ruky (objat). Detom sa veci netrhaju z ruky- tym ju len ucite,ze je to ok a zacne to robit detom na ihrisku. Tak isto treba komunikovat, vysvetlovat-napr. ked hojdacka zastavi, ideme domov, atd. Drzim palce a pevne nervy
Úplne normálne zdravé dieťa. Kamarátka má takú dcéru, má skoro dva a stále je takáto. Smola, proste povaha, neboj sa, raz sa odsťahuje 😉
@anonym_378fc6 pri dnesnych cenach nehnutelnosti ( a ktovie ake budu o 20-30 rokov), by som si tym nebola az taka ista, ze sa odstahuje 😅
Chyba je v rodičoch. Viem to z vlastnej skúsenosti. Musíte zmeniť prístup k nej, venovať sa jej, nechaj ju slobodnú a nechaj ju vyskúšať aj také aktivity, ktoré narobia neporiadok. Treba s ňou komunikovať a dávať jej veľa lásky. Určite nemá autizmus.
Moze to byt aut., ale zase ked super napreduje s recou... Chodte sa ukazat do TT na Kalinciakovu, ze sa zblaznis, ked sa predbezne nevyjadri🍀snad mate len Nervanu.
Chyba je v rodičoch. Viem to z vlastnej skúsenosti. Musíte zmeniť prístup k nej, venovať sa jej, nechaj ju slobodnú a nechaj ju vyskúšať aj také aktivity, ktoré narobia neporiadok. Treba s ňou komunikovať a dávať jej veľa lásky. Určite nemá autizmus.
@anonym_18cf41 a kolko deti mas, ked to vies z vlastnej skusensti? Lebo ja mam tiez skusenost, mam tri deti, prve bolo taketo, druhe ako med a tretie tiez taketo, ako ma autorka. Nie je to len chyba rodicov, rozne deti maju rozne povahy.
@anonym_18cf41 a kolko deti mas, ked to vies z vlastnej skusensti? Lebo ja mam tiez skusenost, mam tri deti, prve bolo taketo, druhe ako med a tretie tiez taketo, ako ma autorka. Nie je to len chyba rodicov, rozne deti maju rozne povahy.
@anonym_dd2fec mám dve a druhé bolo takéto lebo sme na ňu prednášali svoju nervozitu a pochybnosti presne ako autorka. Už uvažuje, či je zdravá. To dieťa to cíti.

@anonym_autor ešte dodám že toto netrvá týždeň ani mesiac , ale dlhé mesiace , povedala by som že od narodenia. Ďalšie ešte do som zabudla že nikdy nevie zaspať sama , ani v kočíku ani v aute , keby som ju neuspávála na rukách tak by nikdy asi nezaspala