Mokvajúca a prenášajúca sa vyrážka u 7 mesačného bábätka
Nevie niekto poradiť o co ide? 7 mesačnej dcérke sa vyhodila mokvajuca vyrazka (ako prasknutý pluzgier) na prste. Predtym tam bol malý akoby stipanec asi hodinu a potom sa to otvorilo. Uplne jak z nicoho. Stale sa to zväčšuje (uz aj 3nasobne) a koza okolo sa sťahuje. Pritom si to nechytá ani neskriabe. Uz sa jej to prenieslo na krk a nos. Behom 1-2dní. Lekár povedal ze bakteria po ustipnuti (komár, mravec). Dali nám framikoin ale aj po ďalších hodinách od nasadenia framikoinu sa to zhorsuje a dalej prenasa. Nemali niekoho deti niečo podobné? Chodime iba na baby plavanie, žeby aj z vody nieco?
Tiež ma to napadlo. Choď na pohotovosť, normálne teraz. Ja by som nečakala.
A urcite nechodit plavat!
no mne to ako stipanec nepripada je to zapalene a infekcne určite pohotovost a podrobe vysetrenie
@andreakotesova @tripetta @evaemah Dnes sme boli na pohotovosti na Kramároch. Ze mame 2 dni pockat užívať framikoin ze sa to zlepší. Ak nie, ist na kozne. Ale ak to rano nebude lepšie, pôjdem znova. Dakujem za rady.
Ahoj,moja dcéra mala niečo podobné na chrbte keď bola bábätko.boli sme u doktorky,povedala že sú to tzv.sladke chrasty.Dala jej Fulcidin a čistili sme Hypermanganom.o pár dní to bolo preč.
Neviem či je to aj Váš prípad,ale vyzerá to ozaj škaredo,takže s návštevou lekára by som neváhala.
Držím palce
@simona11sim Auu to nie je pekny pohlad. Chuda babo.
To je sila ako hlupo vam poradili. Behom 1-2 dni mas z perfeknej pokozky velke mokvajuce rany ktore sa rozliezaju po celom tele a oni vam povedia cakat 2 dalsie dni? Ved to je velmi agresivne a rychle a o 2 dva dni to bude uplne vsade.
Drzim palce aby tam bola zajtra na lepsia doktorka.
Pozri na tuto debatu. Dieta malo pluzgier velmi podobny tomu vasmu. Boli akurat v Chorvatsku. Lekar potvrdil ze je to Impetigo sposobene zlatym stafilokokom.
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/mokvave-pluzgiere-na-kolene/
@simona11sim Dobre ti povedali, na impetigo sa dava fraikoin, ktory. by mal rycchlo zabrat, ak nie, potom sa dava antb.
My sme to mali pred dvoma tyzdnami... Je to impetigo zrejme mali sme atb., fucidin mast a kupali sme v hypermangane, do troch dni to bolonprec 🙂
@dextella14 porad prosim 💝
Impetigo. Treba atb liecbu a to co najskor. Plus si dajte vsetci clenovia rodiny soravit vytery z hrdla a nosa
Pisala spm o tom aj clanok na mojom nicku
@simona11sim Toto je urcite impetigo..u dcerky to vyzeralo uplne rovnako. Nam pomohla masticka Imazol (bezne sa dava na zadocek, bez predpisu)..to nam poradila doktorka, nebolo treba ani atb..no dcerka mala iba jeden pluzgier..drzim palce nech sa to rychlo zahoji..🙏
Impetigo! Vysoko infekcne. Pozor na spolocny utrerak,kupanie atd... smer doktor a masticka na predpia Fucidin..to tyzdna to zmizne potom..dovtedy prisna hygiena, ziadng kontakt s cudzimi detmi!
A ono to dost boli, stipe ked je ten pluzgier a praskne.takze cim skor riesit.
A na plavani to oznam je mozne ze to mate odtial nech urobia dezinfekciu vody zvysenu,prip.cele priestory
Dakujem všetkým. Potvrdili impetigo a spravili vytery. Dali nam sirupove atb na 7 dni a ze pokračovať s framykoinom a hypermanganom. Medzicasom sa to zhoršilo o ďalšie 4 vyrazky na tvari ale pozitívne ze ta prvá na prste sa zacala dnes hojit.
@simona11sim prajem skore uzdravenie
@simona11sim Framykoin nie je vhodny velmi, ak sa to nezlepsi, chod tam za dva dni zas a pytaj si Fucidin...a natieraj 10dni,an ked sa ti buelde zdat,ze uz tak nic neni.. ATB sirupove naco🤦♀️,ale ok....ake si dostala?
@katrin21 celkove atb. sa davaju vtedy, ak toho ma dieta vela rozsirene.
@andreakotesova ano,chapem..ale asi by som to nedavala hned,mozno by stacil Fucidin ako meneh zatazujuci pre organizmus..😉
@katrin21 celkove atb sa davaju pri pocetnejsich leziach impetiga
@katrin21 navyse je pravdepodobne, ze povodca je v nose alebo hrdle tak chce dr preliecit pravdepodobne. Nato sa davaju celkove
Doktorka z kožného povedala ze uz sa to šíri a je to teda aj v organizme. Preto treba dat atb (v sirupovej forme) Amoksiklav. Dávkovanie 3ml kazdych 8 hodín po dobu 7 dni. Vôbec som nenamietala lebo sa mi to zda dosť agresívne. Dokonca aj dnes večer (po užití prvej dávky atb) sa jej objavili ďalšie 2 vyrazky.
@simona11sim doktorka ordinovala spravnu liecbu
@simona11sim ja by som toez dala celkove atb
@simona11sim ok,skore uzdravenie
@domidor dobrý deň ja by som sa chcela opýtať ako často ste to čistili hypermangánom? A dávali ste to ako obklad alebo len pretreli? Jedna z mojich dvojičiek má impetigo a má to na krku a už sa jej to rozrastá na chrbátik... U doktorky sme boli takže antibiotiká a všetko už máme len ma zaujima ten hypermangán ako často. Ďakujem pekne.

Vyzera to ako impetigo - zlaty stafylokok. Treba ist k dr., ktory predpise atb. mast. Ak je to ono, tak je to vysoko infekcne.