icon

Molusky a ekzémy u detí

lucia2603
18. nov 2025

Dobry den,dcere sa pod pazuchou vyhodili mnozstbo malickych akoby pluzgierikov,ktore sa objabili po zhorsenej imunite a crevnom probleme,stalo sa nam to uz 3x.Vzdy sa jej taketo "pluzgieriky"dribne vyrazky vyhodia,potom akoby same popraskali,niekedy ich povytlacam a zahoja sa chrastou.Vacsinou su naplnene tekutinoi,niekedy kednich povytlacam,samozrjeme mala velmi place,vyjde z nich taka malicka biela bodka,akoby tuk.Neviem vobec co by to mohlo byt ani ako proti tomu bojovat.Poradte mi prosim,co to moze byt.Dcera ma silne ekzem.

Molusky a ekzémy u detíMolusky a ekzémy u detíMolusky a ekzémy u detíMolusky a ekzémy u detíMolusky a ekzémy u detí
pe_mi
18. nov 2025

@lucia2603 tie menej červené mi prídu ako molusky. Ale nie som lekár. Len sme si tym prešli, tak mi to tak príde, že mohli by to byť tie svine
😵‍💫

petamich
18. nov 2025

Mne sa tiez zda, ze molusky a aj tie cervene, tak vyzeraju, ked sa nechtiac odskrabnu alebo mechanicky poskodia (ked pises, ze vytlacis). A hlavne tou tekutinou sa siria....

lucia2603
autor
18. nov 2025
@petamich

Mne sa tiez zda, ze molusky a aj tie cervene, tak vyzeraju, ked sa nechtiac odskrabnu alebo mechanicky poskodia (ked pises, ze vytlacis). A hlavne tou tekutinou sa siria....

@petamich Ano tie cervene,neboli take kym som ich nevytlacila,potom sa zaliali krvou a scervenali.A je mozne ze sa jej povyhadzuju,same popraskaju a zmiznu?A potom mozno po mesiaci sa znova objavia?

petamich
18. nov 2025
@lucia2603

@petamich Ano tie cervene,neboli take kym som ich nevytlacila,potom sa zaliali krvou a scervenali.A je mozne ze sa jej povyhadzuju,same popraskaju a zmiznu?A potom mozno po mesiaci sa znova objavia?

@lucia2603 je velmi mala sanca, ze sa ich zbavite sami ale uz som to pocula 🙂 ano oni sa mozu objavit opakovane hlavne, ked je oslabena imunita, pripadne ak sa rozsiria z tej, co sa prva objavila

anonym_e349a5
18. nov 2025

My uz vyse roka chodime s moluskami na kozne. Strhava to lyzickou, do mesiaca su naspat. Ked to zoskrabnes, krvaca to. Dezinfikuju sa, nesmies to holymi rukami chytat, lebo tak sa mozes aj Ty nakazit. Mladsia sa takto nakazila od starsieho, ale oni sa kupali spolu vo vani, kym som si vsimla, ze daco ma a ze co to je.

lucia2603
autor
19. nov 2025
@anonym_e349a5

My uz vyse roka chodime s moluskami na kozne. Strhava to lyzickou, do mesiaca su naspat. Ked to zoskrabnes, krvaca to. Dezinfikuju sa, nesmies to holymi rukami chytat, lebo tak sa mozes aj Ty nakazit. Mladsia sa takto nakazila od starsieho, ale oni sa kupali spolu vo vani, kym som si vsimla, ze daco ma a ze co to je.

@anonym_e349a5 ano aj u nas to ma najskor dcera od starsieho syna,lebo ona mal asi tak 6 pod kolenom ale to sme vytlacili a bolo vyriesene
Ale uz nej je to teda ovela horsie je to belkhy zhluk drobnych pluzgierov,no skarede to je 😪

ssnowwhitee
19. nov 2025

@lucia2603 my sme sa molusiek zbavili tak, že sme ich prepichli/ vytlačili a potom vydezinfikovali tu oblasť a prelepovali sme ich, aby náhodou samé nepraskli, lebo tá tekutina je infekčná a tak sa šíria.