Moraxella u 6 ročnej dcérky
Ahojte mám problém 6 ročná dcera má v nose od začiatku februára tento bacil Morexella a spôsobuje jej kašel a husté zelené sople žiadna liečba ako kvapky či spreje do nosa nezabrali a dokonca ani cielený výber antibiotík nemal žiadny účinok týžden sa zdala oka máme ho znova dokonca na 2 krížiky plus sa pridružil druhý už nám lieky lekárka nepredpísala ale ideme na RTG nosných dutín máte s týmto skúsenosti alebo nejaké rady ohladne tohto velmi pekne dakujem ?
mali sme pred nedávnom moraxelu pliagu a dosť dlho najprv nás liečila doktorka bez antibiotik ale aj tak nakoniec sme mali od krčnej antibiotika 14 dní každých 12 hodín ZINAT a do nosa tiež antibioticke kvapky 10 dní
@silviamk123 a ten rengen to som bežne chodila s deťmi aj s malým som teraz bola doteraz to robili tak že sa postavila alebo postavila k regen platnu s pootvorenými ústami a nesmelo myknúť hlavičkou a nie vždy to vyšlo ale teraz sme ležali na rengen stole s pootvorenými ustami a celkom v pohode nemykol sa

moraxella je skolkarsky bacil a je to pliaga ktorej sa lahko neda zbavit ak sa vobec da, nase deti ju maju obaja vzdy ked im robia vytery ale neriesime, museli by sme prejst komplet cela rodina antibiotikami, obmedzit kontakt s detmi na dlhsie obdobie a i tak je vysledok nejasny ci vobec by sme sa toho zbavili lebo ju moze mat hocktore dieta s ktorym sa stykame
v nasom pripade nemaju deti problemy, iba v pripade ochorenia sa tazsie zbavujeme sopikov