Morov reflex u päťmesačného dieťaťa
Dobrý deň, má niekto skúsenosť že dieťatko malo lakací reflex aj v takmer 5 mesiacoch počas bdelosti ? Dcérka sa občas lakne na spôsob Mora, rozhodi ručičky a niekedy netuším aký môže mať na to dôvod. Občas sa to stane akoby z ničoho nič len tak ale vždy iba keď je v polohe na chrbte, inak nie. Väčšinou urobí to laknutie a je v pohode smeje sa alebo občas sa jej musím prihovoriť aby sa akoby ukludnila. Zo spánku to vie tiež niekedy urobiť, ale to už oveľa menej ako keď bola úplne malinká. Vie sa to prejaviť napríklad aj keď je v cudzom prostredí, napríklad sme boli u lekára a videl to na vlastne oči ale nijak na to nereagoval, len povedal že je uz vnímavá a takto prejavuje nepokoj. Alebo ked si drží hračku, žužle ruky je to v pohode, väčšinou keď je len tak na voľno. Ale ako som spomínala niekedy sa to stane len tak a dôvod nevidím. Inak napreduje pekne, pretáča sa atď, všetko čo je "potrebne" na jej vek.
Ďakujem.
vsak on je bezny cca do 6mesiacov tak co treba riesit? a casto pretrvava aj dlhsie
@kacena4 ano viem, ale pripadá mi divne že to má najmä keď je hore
@kacena4 ano viem, ale pripadá mi divne že to má najmä keď je hore
@anonym_autor no ved prave ked je hore, tak sa laka nie len mimovolne, ale na zaklade realnych (aj ked pre nas nepochopitelnych) podnetov. Moro reflex sa nema prejavovat a ani neprejavuje len pocas spanku. Akurat ze sa nim deti budia, preto sa riesia zvycajne jeho prejavy v spanku. Integrovat by sa tento reflex mal medzi 4-6 m, predlzovat ho mohe napr zavinovanie… pokial sa ale dieta zlakne pocas bdenia, tak by som to nepovazovala vyslovene za Moro reflex, mozno sa len proste realne zlakne. Kazdopadne aj Moro je zatial este v norme…
@anonym_autor moja to mala dlho aj do 7mesiaca.. casto sa lakala aj z nicoho nic

vsak on je bezny cca do 6mesiacov tak co treba riesit? a casto pretrvava aj dlhsie