Motorika u 3.mesačného dieťaťa
Ahojte, mám 3mesacneho chlapčeka a ešte moc nechyta hračky, nezdvihne moc vysoko rúčku, ked je na chrbte, asi len do výšky hlavičky..a moc asi ani nemá záujem chytať hračky, keď mu dam niečo tesne k rucke, tak to chytí, ale ináč zatiaľ nič moc..pediatricka hovorí, že je v norme, no zaujímajú ma aj skúsenosti mamičiek..ináč je to usmievavé spokojné dieťa, veľa dzavoce 🙂
@mariah0307 moje chlapciatko ani v tom kresielku este nebastrnguje, normalne neviem ci ma len silno v pazi alebo nevladze zdvihnut tu rucku :D
@sirema zas nejak sa tam nepretrhne... najradsej si pcha rucku do hubicky.. ale hovorim rozprava o 100/200... a jak spomenuli vyssie za tyzden moze byt uz inak.. a babka je pediater a "macocha" zdravot sestra a nic na malu nehovoria ze by malo byt nieco zle tak neriesim... ;)
niektore deti nie su take velmi zive co sa motoriky tyka, ale zas su spolocenske, ukecane, dzavocu si. bud rada ze je zdravy a nemusis mu vymyslat diagnozy.
v tomto veku este nemusi hracky chytat do rucicky, staci, ze ich sleduje pohladom
ešte je to OK...uvidíš ako to bude o mesiac....resp. malo by sa to troška zmeniť...
Urcite by som sa nestresovala. Kazde dieta je ine a aj ten motoricky vyvoj je u kazdeho dietatka iny. Necitajte si hlavne “tabulky”, co vsetko dokaze dieta v akom veku. Su naozaj len ORIENTACNE 😊

@sirema my tak isto.. presne... ze este ked je v kresielku tak trosku bastrnguje hracku inak menej... ale inak je uvypravana brble usmieva sa... tak nejak neriesim moc.. spokojne dieta