Môže 15-ročná prejsť k lekárovi pre dospelých?
Dobrý deň, moja pediatrička odchádza do dôchodku, mám 15 rokov a chcem sa spýtať či by som v 15ke nemohla prejsť už na obvodného lekára pre dospelých.
A si dospela? Nie..takze ta nezoberie vseobecny lekar pre dospelych, bol by problem s poistovnou
niektorý pediater je až do 26 r.
Nie. Do 18 rokov spadas pod pediatra.
@deti95060810 píšeš zavádzajúco.
To je už na rozhodnuti konkrétneho pacienta či využije ponuku zostať počas studia, najčastejšie VS studia u pediatra, alebo prejde k všeobecnému lekárovi pre dospelých
Nie, nezoberie ťa. Mne všeobecný lekár povedal, že syna zoberie, keď bude mať 19 rokov a 2 mesiace.
@pribinak prestaň ty zavádzajúco... pôjdem ti odfotiť k pediatrovi do ZA kde má na dverách napísané že do 26 r.
Všeobecný lekár, ktorý nemá atestáciu z pediatrie ťa zoberie až od 19 rokov
Takže ti buď rodiča nájdu nového pediatra alebo počkáš, kto preberie ambulanciu /zdravotné záznamy/ po tvojej pediatričke a budeš chodiť tam.
@deti95060810 máš pravdu, do 26 rokov je pediater, ktorý má atestáciu dorastové lekárstvo, ale pacient po 19stke nemusí u neho ostať a môže prestúpiť k všeobecnému lekárovi pre dospelých.
@deti95060810 ukludni sa, podavas zavádzajúce info či sa ti to páči alebo nie
@deti95060810
@pribinak zvyčajne sú lekári " pre deti a dorast " teda do 26 r. Moja ex švagriná čaká tretie dieťa , stále je u svojej detskej dr , kde má aj svoje dve deti 🫣 .
Existujú však lekári ,ktorí majú atestácie a možnosť pracovať len pre pediatriu ( no ja som takú ambulanciu ešte nevidela ) ,a vtedy najneskôr do ukončeného 18 roku ( teda deň pred 19 narodeninami ) si musí pacient nájsť ineho dr.
Dcéra má 17, pýtala som sa môjho praktického, kedy by k nemu mohla prejsť. Najskôr od 18. To isté mi povedal kardiológ. Gynekológ od 16.
A pacientov väčšinou preberá komplet nový lekár. Naša pediatrička šla na MD, ani som o tom nevedela. Keď sme prišli na ošetrenie, bola tam nová a pýtala sa, či chceme ostať alebo si nájsť inú. Ostali sme a podpísali novú dohodu.
Každopádne autorka , musíš si hľadať ešte pediatra ,ak ho chces mať dlhšie ,hľadaj lekára s atestaciou aj pre dorast , prípadne na 3 roky si nájdi ( resp.rodicia ) detského ,a v 18tich prejdú k dospelackemu
Od 19tich rokov. Dovtedy pediater. Riesila som to s dcerou, mala 18 a nevzal ju, ze je to mozne az od 19 rokov.
Pediater ju este presviedcal, nech neodchadza a zostane, ze moze byt jej osetrujucim lekarom do 26 rokov.
A preco taketo veci neriesia tvoji rodicia? 🤷♀️
Nie, nemôžeš.
Naša berie od 17. Toto si musíš predvolať u konkrétneho Dr.
@michaela329 od 17 tich? To asi nie je všeobecná pre dospelých.
Tam je min. vek 18 rokov a 364 dní
@patka06 netuším ako je atestovana, v 17 ma detský rovno s kartou už poslal k nej.
@pribinak nepíše zavádzajúce info. Naozaj sú pediatri do 26 rokov. Samozrejme že môže odísť v dospelosti k všeobecnemu lekárovi, to je už na rozhodnutí konkrétneho pacienta ale môže kľudne ostať do 26 rokov. Ja som tak tiež ostala u svojej pediatricky až do 26 a moja kamarátka tiež tak ostala u inej pediatricky do 26 rokov.
Ak to bude dr pre dorast a dospelych tak ta vezme. Ak len pre dospelych tak nie
môžeš ale budeš si musieť všetko platiť pretože poisťovňa mu to nezaplatí pravdepodobne
Dcére pediatrička povedala keď mala 20r., že pokial študuje, môže u nej ostať do 26r. Ale pokial sa zamestná, mala by prejsť k obvodnej doktorke pre dospelých, lebo pediater nevie vypísať PN.
@vanilkovazmrzka ja nič neriešim, iba sa informujem
@candii viete čítať niekto s porozumením? Pribinak napísala iba to, že do 18 musí byť u detskej, nie, že doktorka ma deti do 18r🤣
@pribinak 🤣 ale ti dávajú, toto sa mne vždy stane,ak nerozviniem vetu 😁
@deti95060810 lenže na to musí chodiť ešte na vš. Lebo keby pracuje pediater nevypise pnku. Neda potvrdenie na spôsobilosť na prácu .

V podstate o 2 mesiace už budem mať 16 rokov