Môže 15-ročná prejsť k lekárovi pre dospelých?
Dobrý deň, moja pediatrička odchádza do dôchodku, mám 15 rokov a chcem sa spýtať či by som v 15ke nemohla prejsť už na obvodného lekára pre dospelých.
A si dospela? Nie..takze ta nezoberie vseobecny lekar pre dospelych, bol by problem s poistovnou
@deti95060810 píšeš zavádzajúco.
To je už na rozhodnuti konkrétneho pacienta či využije ponuku zostať počas studia, najčastejšie VS studia u pediatra, alebo prejde k všeobecnému lekárovi pre dospelých
Nie, nezoberie ťa. Mne všeobecný lekár povedal, že syna zoberie, keď bude mať 19 rokov a 2 mesiace.
@pribinak prestaň ty zavádzajúco... pôjdem ti odfotiť k pediatrovi do ZA kde má na dverách napísané že do 26 r.
Všeobecný lekár, ktorý nemá atestáciu z pediatrie ťa zoberie až od 19 rokov
Takže ti buď rodiča nájdu nového pediatra alebo počkáš, kto preberie ambulanciu /zdravotné záznamy/ po tvojej pediatričke a budeš chodiť tam.
@deti95060810 máš pravdu, do 26 rokov je pediater, ktorý má atestáciu dorastové lekárstvo, ale pacient po 19stke nemusí u neho ostať a môže prestúpiť k všeobecnému lekárovi pre dospelých.
@deti95060810
@pribinak zvyčajne sú lekári " pre deti a dorast " teda do 26 r. Moja ex švagriná čaká tretie dieťa , stále je u svojej detskej dr , kde má aj svoje dve deti 🫣 .
Existujú však lekári ,ktorí majú atestácie a možnosť pracovať len pre pediatriu ( no ja som takú ambulanciu ešte nevidela ) ,a vtedy najneskôr do ukončeného 18 roku ( teda deň pred 19 narodeninami ) si musí pacient nájsť ineho dr.
Dcéra má 17, pýtala som sa môjho praktického, kedy by k nemu mohla prejsť. Najskôr od 18. To isté mi povedal kardiológ. Gynekológ od 16.
A pacientov väčšinou preberá komplet nový lekár. Naša pediatrička šla na MD, ani som o tom nevedela. Keď sme prišli na ošetrenie, bola tam nová a pýtala sa, či chceme ostať alebo si nájsť inú. Ostali sme a podpísali novú dohodu.
Každopádne autorka , musíš si hľadať ešte pediatra ,ak ho chces mať dlhšie ,hľadaj lekára s atestaciou aj pre dorast , prípadne na 3 roky si nájdi ( resp.rodicia ) detského ,a v 18tich prejdú k dospelackemu
Od 19tich rokov. Dovtedy pediater. Riesila som to s dcerou, mala 18 a nevzal ju, ze je to mozne az od 19 rokov.
Pediater ju este presviedcal, nech neodchadza a zostane, ze moze byt jej osetrujucim lekarom do 26 rokov.
@michaela329 od 17 tich? To asi nie je všeobecná pre dospelých.
Tam je min. vek 18 rokov a 364 dní
@patka06 netuším ako je atestovana, v 17 ma detský rovno s kartou už poslal k nej.
@pribinak nepíše zavádzajúce info. Naozaj sú pediatri do 26 rokov. Samozrejme že môže odísť v dospelosti k všeobecnemu lekárovi, to je už na rozhodnutí konkrétneho pacienta ale môže kľudne ostať do 26 rokov. Ja som tak tiež ostala u svojej pediatricky až do 26 a moja kamarátka tiež tak ostala u inej pediatricky do 26 rokov.
môžeš ale budeš si musieť všetko platiť pretože poisťovňa mu to nezaplatí pravdepodobne
Dcére pediatrička povedala keď mala 20r., že pokial študuje, môže u nej ostať do 26r. Ale pokial sa zamestná, mala by prejsť k obvodnej doktorke pre dospelých, lebo pediater nevie vypísať PN.
@candii viete čítať niekto s porozumením? Pribinak napísala iba to, že do 18 musí byť u detskej, nie, že doktorka ma deti do 18r🤣
@deti95060810 lenže na to musí chodiť ešte na vš. Lebo keby pracuje pediater nevypise pnku. Neda potvrdenie na spôsobilosť na prácu .

V podstate o 2 mesiace už budem mať 16 rokov