Môže 6 mesačné dieťa Sumamed na kašeľ?
Vie niekto poradit...mozem dat 6 mesacnemu dietatu ked kasle sumamed aj 4 den alebo sa berie len 3?
ahoj, Sumamed je antibiotikum, lekarka Ti nedala instrukcie? Ak ti kazala davat 3 dni, tak by som to nepredlzovala, kaslat moze este dlho, neznamena to, ze liek nezabral. takymto malym babatkam dlhsie trva, kym vylucia hlien z dychacich ciest, co sposobuje, ze kaslu. aky je ten kasel? vllhky? ak ano, mozes tomu pomoct tak, ze budes zvlhcovat izbu (idealne je mat zvlhcovac), tiez je dobry aj kalciovy sirup, myslim, ze ho mozu aj taketo male babatka. porad sa s lekarkou urcite.
Bežné dávkovanie je 3 dni, liečivo je ešte 7 dní v terapeuickej, teda účinnej dávke v organizme , to znamená, že lieči ďalej spolu 10 dní. No vo výnimočných prípadoch sa môže i Sumamed dávať dlhšie ak tak rozhodne lekár. Ale bez lekára by som to nerobila, zbytočné zaťažovanie malého telíčka.Treba pridať niečo dobré na kašeľ, podľa toho či je suchý alebo vlhký, ak nedávate. Kašel za tri dni neprejde, no ten sumamed bude ešte stále účinkovať, takže to chce čas..
Presne tak, my sme ho dobrali nedavno, doktorka povedala, ze sa berie 3 dni, ale posobi 7. A mala kaslala este dost dlho potom, brali sme Sinupret a Hedelix.
Summamed na kašel??? tak to som ešte nepočula! Ved summamed je silné antibiotikum, ktoré sa určitťe č nedáva len kvôli kašlu. ak kázala lekárka tri dni, tak tri dni, načo dávať viac? ATB učinkujú na dlhšie :D a na kašel odporuúčam radšej kalciový sirup a vitamín C :D

Opýtaj sa Dr. alebo lekárnika, pokiaľ to nemáš presne stanovené v príbalovom letáčiku.