icon

Môže bazový sirup zhoršiť alergie u detí?

29. máj 2024

Ženy 😂 neviem možno smiešna otázka ale vážne sa chcem spýtať: syn je alergik veľký na pele, trávy, bázu, stromy všetko čo kvitne , v tomto období je to des je aj doma zo škôlky koli tomu tento týždeň. ... no otázka znie ci mu môže robiť zle aj sirup domáci z bazy? Ja neviem možno to nemá vplyv taky ako keď kvitne a keď sú pele , ale ma to tak napadlo lebo on ho ma rad takže ho pije často, preto ma to zaujíma ci niektorá neviete povedať ci to ma vplyv na to ze je alergik? Ďakujem 🙏

taynee
Odpoveď bola odstránená
birdincage
29. máj 2024

Ja som tiež silný alergik a v tomto obdobi doslova trpim, ale bazovy sirup mam veľmi rada a pijem ho 😊 akurát že ja ho nepripravujem lebo by som len kychala s slzila. Nerobí mi to nič keď ho vypijem, zo zásob ho pijem aj v zime a som v pohode… prejde to tepelným spracovaním tak podľa mňa to je ok.

letfenixa
29. máj 2024

Ja som ho raz ako dieťa vypila a strašne mi opuchli dýchacie cesty.

simsalabim
29. máj 2024

V detstve ho mama vela robila a ja som ho pit nemohla, vzdy ma chytila silna hnacka a vracanie, telo sa snazilo alergenu zbavit. Odvtedy ho nepijem, hoci manzel ho robieva detom. Asi treba vyskusat, ako konkretny clovek zareaguje.

ivuska_3
29. máj 2024

ja mam alergiu na travu a bazu, ale bazovy sirup mi nerobi problemy

e1i
29. máj 2024

Ano moze mu robit zle. Muz na to prisiel ze z bazoveho sirupu ma problemy ked vypije. A to nema ani ziadnu alergiu potvrdenu

zitaje
29. máj 2024

Jasne, ja mám alergiu na bazu a nemôžem piť bazový sirup, začnem hneď kýchať a sopliť. Takže ja spracovávam bazu až v štádiu guličiek, teda plodov, tam už je to ok.

autor
29. máj 2024

Ďakujem Vám zienky 🙂
Idem mu ho skúsiť teda nedávať preistotu, bože ze ma to skôr nenapadlo , pije ho často teraz ešte aj pred spaním a ráno keď sa zobudí.... a dnes ráno opuchnute aj oči ako monokle keby mal , svrbí Ho všetko. Ako viem ze je teraz to o dobie zle pre alergikov celkovo ale nechcem mu pridávať tak skúsime bez sirupu piť vodu .ďakujem ešte raz

nesana
29. máj 2024

Tiež som alergik od detstva na trávu a pel a bazový syrup sme vždy mali doma, nikdy my nerobil problém. Teraz ho robievam aj ja každý rok a v pohode.

zitaje
29. máj 2024

@nesana závisí od toho, či máš alergiu vyslovene na bazu a akú silnú. Ja by som nedokázala oberať kvitnúcu bazu, alebo ju spracovať, na bazu mám silnú alergiu, kýcham už keď idem okolo rozkvitnutého kríka.

ninka297
Odpoveď bola odstránená