icon

Môže byť problém s papkaním spôsobený alergiou na bielkovinu kravského mlieka?

julcinka19
8. júl 2025

Zdravim mamičky.
Od narodenia mame problem s papanim u syna, najskor kojenie, potom xy umelych mliek. Dnes ma 7 mesiacov a sme v bludnom kruhu. Tyzden papa ako tak a dalsie 2 tyzdne vymysla, nechce pit, je nervozny, akoby ho bolelo brusko…nafukovanie, bolestive prdy. hlien a krv v stolici nema. Nema ani ekzem, nic. Len trosku na lickach vyrazky a suche fliaciky - ale moze to byt od slin?
Testy na abkm samozrejme negativne. Ale ja mam stale pocit, ze nieco nie je dobre. Do 5M priberal asi fajn, ale od 5 mesiaca, ano viem, ze sa to spomali, ale je to mizeria. Do toho je stale podrazdeny, ale zas, spava dobre. Ale jest su nikdy nepyta, ani cez den ani v noci. Autimaticky mu davam .. lebo… Uz si ozaj neviem rady, 3 tyzdne z mesiaca mi pije po 60-70 davku, zakazdym trpnem. Nemate niekto skusenost? Co mam robit? Nemoze to byt abkm? Lekar sa k tomu nepriklana.
Dakujem za vase nazory a pomoc.

nina004
8. júl 2025

@julcinka19 Dcérka momentálne 2,5roka má pozit. bielkovinu kravského mlieka a HIT. Prvé tri mesiace mala tráviace ťažkosti, reflux, veľa kakala (to dodnes,keď nedáme pozor na stravu). Kojila som cca do 1,5 roka + UM cca do dvoch rokov. Nemala ani s kojením ani po UM žiadne reakcie. Čo mi vravela alergologička ,tak napr.HIT vychádza deťom často až po 6r a tiež tieto alergie sa často ukážu až neskôr. Šli sme po 2r.na testy a to mi vravela ,že je malá pravdepodobnosť,že niečo vyjde (ale dcéra má prejavy ako hnisavé oči, plný nos, ekzémy) ,takže ako alergik bola brána vždy.

Nemôžu ísť malému zúbky? Alebo nevadia mu teploty? Nevadí mu striedanie mlieka ? Píšeš xy mliek ,pri každom mlieku si tráviaca sústava musí určitú dobu zvyknúť. Mojí obaja boli na HIPp combiotik (BEba a Nutrilon im nesedeli). V 7m už môže aj príkrmy tie papá? Nevadí mu napr lepok, keď si zaradila potraviny? Alebo nejaká iná potravina?