icon

Môže dieťa s moluskami navštevovať škôlku?

fero0105
27. jan 2025

Dobry deň.

Syn má molušky.
Vo štvrtok sme s ním boli na kožnom. Lekár povedal, že kým zmiznú môže kľudne prejsť aj pol roka, rok…a že do škôlky ísť môže.
V piatok aj dnes bol normálne v škôlke. Dnes nám ale poobede volala p. učiteľka, že by potrebovali nejaké potvrdenie o tom, že do škôlky chodiť môže. Chápem to, na vyšetrení nám nenapadlo si to opýtať.
Volal som našej pani doktorke a tá nám potvrdenie vydať nechce, pretože nesúhlasí s tým, že chodiť do škôlky môže. Syna ale ani nevidela. Poslali sme jej len lekársku správu.
Kožný doktor má dovolenku, takže syn zatiaľ ostáva doma.

Chcem sa ale opýtať, keďže sa rôznia názory lekárov ako ste to mali vy, čo ste si tým prešli. Boli deti doma? Alebo chodili do školy/škôlky?

Ďakujem

slnieckolu
27. jan 2025

Chodili sme do školky, ale nemali sme ich veľa. Zvýšili sme príjem C, D, Zinok a vysušovali molusky - najlepšie nám zaberal Betadine. Zmizli asi tak po mesiaci...

ukgirls
27. jan 2025

samozrejme ze moze do skolky .. molusky moze meat mesiac aj dva a to co bude tolko doma? ja som ich mojej prepichovala lebo nechceli vypadnut ..ked zaspala dala som jej krem na umrtvenie a sterilnou ihlo prepichla a vytlacila ... potom vydenzifikovala ... krasne to preslo do tyzdna .. ale predtym som sa trapila 3 mesiace a skusala aj nemozene ..

fero0105
autor
27. jan 2025

@ukgirls my sme dnes kúpili morskú soľ, okúpať sa v tom a teraz sme mu natreli propolis. Od lekára máme verrumal, ten dávame ráno a večer ale ani neviem či pomáha. Stipe ho to, lebo každé ráno a každý večer plače, keď mu to nanášame. Asi to skúsime tiež s tým prepychovanim a vytahovanim

ukgirls
27. jan 2025

@fero0105 len si vydenzifikuj ruky pripadne rukavice lebo to mozes chytit aj ty.. staci do toho pichnut a vytlacit..vyjde take biele a spravi sa chrasta.. znie to hnusne ale je to easy...

fero0105
autor
27. jan 2025

@ukgirls ďakujem za rady

simona20201309
27. jan 2025

Všade na internete čítam že je to vírusové nákazlivé ochorenie. Je to od vás totálne nezodpovedné, že napriek tomu dáte dieťa do kolektívu.
Keby nešlo o deti, tak vám prajem karmu, ale v tomto prípade sa len modlim, že v našej triede nie sú takto zmýšľajúci rodičia s tak nezodpovednými lekármi

monicka79
23. jún 2025
@simona20201309

Všade na internete čítam že je to vírusové nákazlivé ochorenie. Je to od vás totálne nezodpovedné, že napriek tomu dáte dieťa do kolektívu.
Keby nešlo o deti, tak vám prajem karmu, ale v tomto prípade sa len modlim, že v našej triede nie sú takto zmýšľajúci rodičia s tak nezodpovednými lekármi

@simona20201309 akože nehnevajte sa, ale keby to bolo vážne ochorenie, tak by predsa doktor povedal že nesmie do kolektívu! Je to síce vírusové, ale nie nebezpečné. My sme takto chodili pár mesiacov do škôlky, keďže som bola v Tom, že má len bradavice na ruke, boli štyri. Aj dvom doktorom sa to tak javilo, až tretí zistil že molusky. Vyskrabla lyžičkou a dala krém. Vôbec nepovedala ani naša doktorka že má zostať doma.
https://mamaaja.sk/poradne/poradna-pediatra/det...