icon

Môže dieťa znovu ochorieť po chrípke?

9. feb 2025

Syn mal chripku.uz sa zdal byt ok, ale chodil do skoly a po 4 dnoch v skole opat dostal zvysene teploty.aj mala sa zdala byt ok, ale vtedy ako syn druhykrat ochorel zacala kaslat.malej je uz doma dlho. chcela by ist za babkou.babka kasle a zhorsilo sa jej to.moze mala este 3x ochoriet?a tiez neviem kedy mozem dat syna do skoly.stvrok ochorel a v piatok nebol.

Strana
z2
autor
9. feb 2025

viem, že kašeľ môže trvať aj 3 týždne, ale nie je celé 3 týždne infekčný.

palculienka40
9. feb 2025

ako u nás s chrípkou dieťa bolo doma dva týždne. Niektorí sú aj dlhšie. a môže byť oslabený, môže chytiť niečo iné.

domka222
9. feb 2025

Môže veru aj 3x ochorieť. Hlavne teraz keď ešte imunita nie je ok a všade je kopa chorých

autor
9. feb 2025

@palculienka40 teraz čo to chytil druhykrát nič mu nie je.nič ho neboli.teploty do 38.včera len do 37,5.zda sa mi to dlho nechať ho celý týždeň doma.v škole ich bude cez týždeň menej.niektorí budú mimo školy.

palculienka40
9. feb 2025

Ako prechodena chripka je nebezpecna, opytajte sa lekara. Teplota je znakom, ze nie je ok. Zda sa Vam dlho, ale ak by mal nedajboze nasledky len preto, ze sa Vam zdal tyzden dlho potom bude uz neskoro.

januska12323
9. feb 2025

Nechaj ich doma. Obidvaja sú chorí a babka detto.

ina2405
9. feb 2025

Dieťa som po viróze s teplotami nechala doma ešte týždeň po odznení príznakov. Lekárka súhlasila. Tie deti v oslabení chytia zas niečo iné. Neriešim vymeškané hodiny, musí byť zdravý.
Nechaj syna doma, budete mať doma neustály kolotoč a prečo vlastne?

nikaeli
9. feb 2025

Prepáč, ale to naozaj? zatvárajú sa školy/ škôlky a ty ho chorého šupneš medzi deti? aspoň zajtra ho nechaj doma a poraď sa s lekárkou. Ak to ona uzná za vhodné, dáš ho v utorok do školy.

autor
9. feb 2025

@nikaeli prepáč kde píšem, že ho zajtra šupnem do školy?píšem, že sa mi zdá dlho aby bol do piatku doma keď okrem teploty aj to už len okolo 37 mu nič nie je. u nás už je chrípka na ústupe.tu už bola aj škoka zatvorená.zajtra do školy nepôjde skôr som rozmýšľala o strede alebi až štvrtku.potom už budú prázdniny.

nikpa
9. feb 2025

Okrem teploty mu už nič nie je?? Tak práve tá teplota je najsilnejšie znamenie, že určite nie je zdravý. Ani ísť von, ani do kolektívu a aj pre vlastné bezpečie má doma ešte oddychovať.

anna777115
9. feb 2025

Žiadaj u pediatra vyšetrenie na mykoplazmy, lebo mám skúsenosť z blízkeho okolia žien takto sa správajú pľúcne mykoplazmy. Lekári, to celé zaradia do kolónky chrípka, ale chrípka to vôbec nie je a stále sa to takto dookola točí.

nikaeli
9. feb 2025

Pochopila som to tak z tvojich slov 🤷🏻‍♀️ zvlášť keď píšeš, že ich v škole nebude veľa...

laurikagab
9. feb 2025

Aj môj syn ochorel..pred 2tt bol 9 dni doma kvôli teplotám a kašeľ, celkom ok priebeh..a teraz opäť vysoké horúčky, ktoré nedalo zraziť .Kupila som test z lekárne a má chrípku A.

autor
9. feb 2025

@nikpa bude oddychovat.len neviem ci bude moct cely tyzden.teraz uz ani teploty nema.choroby na nom nevidno.ako poznam doktorku tak ho niekedy v stredu uz bude chiet poslat do skoly.dam mu vitaminy a budem dufat, ze v skole budu zdrave deti.inac mu pomoct nedokazem.

autor
9. feb 2025

@laurikagab aj on bol pred 2 tyzdnami chory.a po tyzdni a 2 dnoch sa mu vratilo.vtedy mal bolesti, teraz nic.

autor
9. feb 2025

@laurikagab teploty 3 dni.teraz uz nema.dufam, ze uz nebudu

autor
9. feb 2025

@nikaeli nie zajtra nie.ani v utorok.uvidim, co mi povie doktorka.

autor
9. feb 2025

@anna777115 verim, ze tu uz to skoncilo.ale kedze v okoli sama chripka, tak urcite aj my.

autor
9. feb 2025

@ina2405 prave ako poznam nasu doktorku asi az tyzden ho doma nenecha a musim len verit, ze skola uz "premorena" bola a nic nedonesie.dam mu vitaminy a buduci tyzden bude aj tak tyzden doma.uz budu jarne orazdnony.

ina2405
9. feb 2025

Ale ty si matka, trvala by som na tom čo je pre dieťa najlepšie. Si evidentne presvedčená, že ho poslať chceš..

autor
9. feb 2025

@januska12323 o syna zajtra budem volat doktorke.a dcerka je este doma

autor
9. feb 2025

@palculienka40 uvidim ako dlho nam povie doktorka, ze moze ostat.

palculienka40
9. feb 2025

5 dni mozete aj Vy.

autor
9. feb 2025

@domka222 dufam, ze uz nic nechytia.stacilo.okrem skoly nepojdu nikde.dcera doma a na dvor nachviliu.uz tyzden je zavreta dnu.

anna777115
9. feb 2025

Krstná dcéra bole dva týždne na PN, diagnóza od pediatra chrípka. Crp nižšie stery z hrdla negatívne. Vrátila sa do školy po chorobe a nanovo tie isté problémy, horúčky, nádcha a a neskutočný kašeľ. Na žiadosť matky, jej pediatrička zobrala krv na protilátky na mykoplazmy a bum vyšli pozitívne. Takto, sa všetko pretiahne minimálne o tri týždne, kedže dostala ATB na 21 dní.Sprav, si z toho uzáver.

autor
9. feb 2025

@ina2405 a to sa mam hadat s doktorkou?mozno ma prekvapi a povie nech je cely tyzden doma.ale co sme tam boli s chripkou pred 2 tyzdnami v piatok, ale od utorka uz teplotoval ppvedala, ze ked teploty prejdu moze ist v pondelok do skoly.crp mal ok, ATB sa na to nedavaju, tak moze ist.a po 4 dnoch sa mu to vratilo aj ked uz bez bolesti.teploty.aby nahodou si niekto nemyslel, ze chodil tie 3 dni do skoly s teplotami.nie nechodil.bol doma, ale az v piatok sme isli do doktorky.a hned v piatok aj prestal teplotovat.

autor
9. feb 2025

@palculienka40 áno.tp by v piatok už mal íst do školy

autor
9. feb 2025

@anna777115 ved ak budem vidiet, ze je to zle, mozem poziadat.len uz pevne verim, ze sme z toho von.ale vyzera to na chripku.a asi vtedy nebola doliecena.no riadila som sa len tym, co mi povedala doktorka.

palculienka40
9. feb 2025

Tak spravte test na chripku AB a covid a budete mat istotu.

anna777115
9. feb 2025

@palculienka40 test chrípky kľudne môže byť pozitívny, to neznamená, že nemá popri Tom aj bakteriálnu infekciu a netreba ATB, ktoré sa bežne pri chrípke naordinuju.Takto, sa choroba, zbytočne predlžuje.

Strana
z2