icon

Môže dvojitá dávka Fenistilu ohroziť moje dieťa?

12. feb 2025

Baby omylom som dcére 9 mesiacov podala 18 kvapiek fenistilu a mala mať len 9 🤦🤦🤦🤦 môže sa jej niečo stať?

parvinka0001
12. feb 2025

Nie nič sa nestane .možno bude ospalejsia .

cyberk
12. feb 2025

ChatGPT: Ak ste omylom podali dvojnásobnú dávku (18 kvapiek namiesto 9), väčšinou to nespôsobí vážne problémy, ale môže sa vyskytnúť:
• ospalosť alebo naopak nepokoj
• sucho v ústach
• závraty
• v extrémnych prípadoch (pri veľmi vysokých dávkach) problémy s dýchaním alebo srdcovým rytmom
Ak je dieťa inak v poriadku, sledujte ho a dbajte na dostatočný príjem tekutín. Ak by sa objavili silné nežiaduce účinky (veľká ospalosť, zmätenosť, problémy s dýchaním), okamžite kontaktujte lekára alebo pohotovosť.
Ak chcete mať istotu, môžete zavolať na toxikologické centrum alebo pediatra a poradiť sa o ďalšom postupe.

macilaci
12. feb 2025

Nič.Bude spať. A aj ty 😉

fantaghiro21
12. feb 2025

Ak si chces byť istá,tak ako radí @cyberk volať na toxikologiu.
Ja som takto podala dávnejšie dvojitú dávku antipyretika .Volala som na toxikologiu a ukludnili má.
Ale nastastie tam ide hlavne o dennú maximálnu dávku...
Tiez si myslím,že by sa nemalo nič stať.

breeen
12. feb 2025

Určite nič.

nevenka
12. feb 2025

Minule som pisala, ze doktorka nam kazala v pripade ustipnutia osou podat celu dennu davku naraz. Dietatu nic nebolo.

lemoncheesecake
12. feb 2025

Nic len sa dobre vyspi ale nabuduce uz si daj lepsi pozor.

glade22
13. feb 2025

Ja len, že koľko 9-mesacna váži?
Fenistil sa dávkuje 2kv/kg hmotnosti a rozdelí sa do 3 dávok

alexandra383
13. feb 2025

@glade22 presne nad tym som sa aj ja pozastavila.

autor
13. feb 2025

@alexandra383 toľko nám kázala pediatrička pretože bola malá celá vyhádzaná

autor
13. feb 2025

Má 10 kilov

alexandra383
13. feb 2025

Hmm tak snad pediatricka vie, preco predpisala taku vysoku davku. V tomto pripade si jej dala na jedenkrat takmer celodennu davku podla odporucaneho davkovania. Ale nic sa jej nestane, moj muz tiez si raz zle precital davkovanie a dal dcere celodennu davku. Volal hned na toxikologiu. Nabuduce si treba len dat vacsi pozor. Ale tie zvysene davky by som sa radsej este poradila mozno 🤔 Tam ta celodenna davka je potom dost vysoka