icon

Môže dvojročné dieťa prehltnúť AAA baterku?

28. júl 2025

Ahojte dokáže dvojročné dieťa prehltnúť AAA baterku v celku? Ide o to že som ich zrazu našla 2 pohodené na zemi. Nikto nevie odkiaľ sa tam vzali. Bojím sa ak ich náhodou bolo viacej ako dve a dostalo sa k ním dieťa. Predpokladám že ich nezjedlo ale dosť stresujem a asi idem pre pokoj v duši na röntgen

hanaxxx
28. júl 2025

Urcite nie, zadusil by sa nou. Aj ja by som sa nou zadusila. Prehltnut moze akurat tie ploche okruhle.

beata_k
28. júl 2025

@anonym_autor Áno, 2-ročné dieťa dokáže prehltnúť AAA batériu, aj keď je to menej časté než pri menších gombíkových baterkách. Deti v tomto veku majú už pomerne veľké hrdlo a silné svaly na prehĺtanie, takže ak si batériu vloží do úst, existuje reálne riziko, že ju prehltne.

anna222
28. júl 2025

Poznám tieto pocity, ja som tiež stále stresovala kvôli baterkám,skús popozerať nejaké hračky,či nevypadli odniekiaľ,možno nájdeš hračku kde boli predtým baterky,a už nie sú.Možno ťa to upokojí.

autor
28. júl 2025
@beata_k

@anonym_autor Áno, 2-ročné dieťa dokáže prehltnúť AAA batériu, aj keď je to menej časté než pri menších gombíkových baterkách. Deti v tomto veku majú už pomerne veľké hrdlo a silné svaly na prehĺtanie, takže ak si batériu vloží do úst, existuje reálne riziko, že ju prehltne.

@anna222 mňa už asi upokojí jedine ten röntgen. Zo žiadnej hračky to nevypadlo pozrela som.
@beata_k tiež si myslím že nejakým spôsobom to možné je aj keď predpokladám že k tomu nedošlo

beata_k
28. júl 2025
@anonym_autor

@anna222 mňa už asi upokojí jedine ten röntgen. Zo žiadnej hračky to nevypadlo pozrela som.
@beata_k tiež si myslím že nejakým spôsobom to možné je aj keď predpokladám že k tomu nedošlo

@anonym_autor Tiez si myslim, ze by sa mu s tym nechcelo az tak babrat. Ale ved sa tam nemohli objavit len tak. Pohladaj kde chybaju a kolko ich je.

anonym_7a9c7d
28. júl 2025

Ja si vzdy hovorim ze to dieta by plakalo alebo by to bolo nejak jasne ze sa stalo nieco, ci nie?

deedol
28. júl 2025

uprimne, sla by som na rtg. je velka pravdepodobnost, ze to bude ok, ale neriskovala by som.

januska12323
28. júl 2025

Choď na rtg a potom prehľadaj byt, baterky sa nezjavia samé.

mmoni89
29. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor rozumiem.ti
To bol tiež môj veľký stres keď boli chalani malý, baterky.

gregik66
29. júl 2025

Podla mna to nedokaze

mariynka
29. júl 2025

No ako ste dopadli? Boli ste na rtg?

anonym_7695a0
29. júl 2025

keď ťa to stresuje radšej choď na vyšetrenie,zjesť dokážu všeličo. Lepšie ísť než neísť.