Môže dvojročné dieťa prehltnúť AAA baterku?
Ahojte dokáže dvojročné dieťa prehltnúť AAA baterku v celku? Ide o to že som ich zrazu našla 2 pohodené na zemi. Nikto nevie odkiaľ sa tam vzali. Bojím sa ak ich náhodou bolo viacej ako dve a dostalo sa k ním dieťa. Predpokladám že ich nezjedlo ale dosť stresujem a asi idem pre pokoj v duši na röntgen
@anonym_autor Áno, 2-ročné dieťa dokáže prehltnúť AAA batériu, aj keď je to menej časté než pri menších gombíkových baterkách. Deti v tomto veku majú už pomerne veľké hrdlo a silné svaly na prehĺtanie, takže ak si batériu vloží do úst, existuje reálne riziko, že ju prehltne.
Poznám tieto pocity, ja som tiež stále stresovala kvôli baterkám,skús popozerať nejaké hračky,či nevypadli odniekiaľ,možno nájdeš hračku kde boli predtým baterky,a už nie sú.Možno ťa to upokojí.
@anonym_autor Áno, 2-ročné dieťa dokáže prehltnúť AAA batériu, aj keď je to menej časté než pri menších gombíkových baterkách. Deti v tomto veku majú už pomerne veľké hrdlo a silné svaly na prehĺtanie, takže ak si batériu vloží do úst, existuje reálne riziko, že ju prehltne.
@anonym_autor Tiez si myslim, ze by sa mu s tym nechcelo az tak babrat. Ale ved sa tam nemohli objavit len tak. Pohladaj kde chybaju a kolko ich je.
Ja si vzdy hovorim ze to dieta by plakalo alebo by to bolo nejak jasne ze sa stalo nieco, ci nie?
uprimne, sla by som na rtg. je velka pravdepodobnost, ze to bude ok, ale neriskovala by som.
Choď na rtg a potom prehľadaj byt, baterky sa nezjavia samé.
@anonym_autor rozumiem.ti
To bol tiež môj veľký stres keď boli chalani malý, baterky.
Podla mna to nedokaze
No ako ste dopadli? Boli ste na rtg?
keď ťa to stresuje radšej choď na vyšetrenie,zjesť dokážu všeličo. Lepšie ísť než neísť.

Urcite nie, zadusil by sa nou. Aj ja by som sa nou zadusila. Prehltnut moze akurat tie ploche okruhle.