icon

Môže ísť dieťa s miernou teplotou von?

2. máj 2025

Teplota u 6 rocneho 37,3 °C - ísť von či nie?
maly ma teplotu 37,3 ale je ok. Mal rovnakú aj včera podvečer, boli sme pred tým vonku a tesil sa, že sa hrajú s kamarátom. Ani by ma nenapadlo, že mu niečo je. Hra sa pekne aj teraz len tak nedivočí ako iné dni. Von ist chce. Normalne by som povedala, nie nepôjdeš. Ako to robíte vy? Ďakujem za slusne odpovede 🙂 a prajem ešte pekný deň.

deedol
2. máj 2025

kde mal tolko (pazucha, celo, usta?) a cim si merala (bezdotykovym, galiovym, digitalnym)? a kolkokrat si merala?

biglovemom
2. máj 2025

Teplota 37.3??😳😳

No aspon 2t doma a smer pohotovosť 🤪

ja_mama
2. máj 2025

Na zahradu do tiena by som sla, na ihrisko medzi deti a na slnko nie...

ivanakal
2. máj 2025

37,3 nie je teplota. A preco si mu ju merala ked mu nic nie je? Len tak? Normalne von, to nie je zavazna diagnoza.

autor
2. máj 2025
@ivanakal

37,3 nie je teplota. A preco si mu ju merala ked mu nic nie je? Len tak? Normalne von, to nie je zavazna diagnoza.

Teplotu som merala digitálnym teplomerom na čele aj v uchu. Mal červené líca a teplejšie čelo - to bol dôvod merania.
@deedol
@ivanakal

deedol
2. máj 2025

digitalny meria vacsinou dost nanic, moze byt rozdiel aj jeden cely stupen. skus odmerat niecim inym, ak mas doma. inak moze byt teplejsi (a cerveny) aj z toho, ze bol vcera na slnku. sla by som von, ale v klude a do tiena.

joannita
2. máj 2025

Digitálny teplomer je úplne zlá vec. Meria dosť odveci, len nie real teplotu. Kúp si klasický pod pazuchu. Aj keď nechápem prečo, ale aj digitálne podpazušie merajú tak, že pod jednou pazuchou teplota nižšia aj o 1 st. Ako pod druhou.
Každopádne 37,3 išla by som von ale len prechádzka v tieni (pokiaľ nieje 30st)

autor
2. máj 2025
@deedol

digitalny meria vacsinou dost nanic, moze byt rozdiel aj jeden cely stupen. skus odmerat niecim inym, ak mas doma. inak moze byt teplejsi (a cerveny) aj z toho, ze bol vcera na slnku. sla by som von, ale v klude a do tiena.

@biglovemom
no vieš, jeden povie v žiadnom prípade iny ako ty - tak si vyber 🙃 Dr ma samozrejme voľno, volala som jej. Práve ze ma prísť kamoska s detmi konecne po pol roku 🫣. Ale on neblne, najradšej sa hra na piesku.
@ja_mama
@deedol
merala som hneď aj sebe presne koli kontrole, mam normalne 36, 6. Tak bude zrejme presný. Dakujem

biglovemom
2. máj 2025

Ako písali , možno z tepla ,a ja dopíšem ,mozno nieco prepukne .A mozno nie . Ak by aj daco prepuklo ,zatial nebudem doma sedieť a cakat na chorobu ked je dieta fit a na nic sa nesťažuje .Pri všetkom šťastí len nieco preletí kolo neho.
Takze ja by som aj kamosku stretla ,aj dalej robila ako doteraz

autor
2. máj 2025
@biglovemom

Ako písali , možno z tepla ,a ja dopíšem ,mozno nieco prepukne .A mozno nie . Ak by aj daco prepuklo ,zatial nebudem doma sedieť a cakat na chorobu ked je dieta fit a na nic sa nesťažuje .Pri všetkom šťastí len nieco preletí kolo neho.
Takze ja by som aj kamosku stretla ,aj dalej robila ako doteraz

@biglovemom
ďakujem 🙂 kamoska tom vie. Vzdy si to hovoríme aby sa každý vedel rozhodnúť. Tiez ma 3 deti a každú chvíľu boli chori ako aj naši. Dúfam, že to je niečo ľahšie a nepolozi to znova nikoho do postele. Od novembra toho bolo až až.

deedol
2. máj 2025

kamoske by som povedala (tak ako ty), nech sa rozhodne, pripadne mozete byt vonku. a tie digi su take orientacne, nam so synom tiez takto meraju, ja som ale vzdy studensia ako on a stane sa, ze mne odmera 36,5 a jemu 37,3, lebo je proste teplejsi. okrem toho deti su casto teplejsie ako dospeli. ked sa mi nieco nezda, moj si vzdy odmeria digitalnym v ustach (tam je norma tusim do 37,5). uz si vie merat sam a je to rychlejsie ako tie podpazusne, ktore tiez nie su velmi presne, lebo dost zalezi, ako to tam clovek da a ci to dieta dobre drzi.

jazula
2. máj 2025

Snažila by som sa dieťa neprehriať, takže prechádzka v tienistom prostredí určite áno, ale behať niekde na slnku na ihrisku asi radšej nie. Sama píšeš, že je nejaký kľudnejší, dala by som mu deň na zotavenie alebo prepuknutie toho, čo naňho lezie.

jazula
2. máj 2025

A do piesku by som ho určite pustila sa pohrať, ak je v tieni…

thereisabear
2. máj 2025

Nechodím, keď nemusím. Jedine sadnúť do tieňa na terasu.

anavixy
2. máj 2025

Tak v prvom rade odmraj teplotu vierohodnym teplomerom, lebo to bezkontaktny teplomer naozaj nie je a obzvlast nie na teplom (len) cele. Ani ked tebe odmeral 36,6, on sice mozno meria presne, ale to, ze ma dieta teple celo stale nic neznamena. Ja mam teraz (prisla som zo zahrady) celo priam horuce a horucku nemam. Potom sa vies rozhodovat. 37,3 namerane bezkontaktne je nicnehovoriaca hodnota. Ak bude mat tolko aj kontaktne, tak von len do tiena a ziadne nahananie a behanie, lebo moze naozaj rychlo vyskocit. Ak bude kontaktne normalna, tak smelo von, ak vyssia, tak radsej von moc nie, az vecer na chvilu a v klude.

ema22270
2. máj 2025

Skor nie, nas mal tiez tak 37.3 uz ako isiel zo skoly sa mi nezdal lebo nic nehovoril, nechcel jest a tiez mu horeli lica aj usi, doma sadol na gauc a sedel.. mali sme ist na navstevu. Ale isiel len manzel s mladsim synom a so starsim som zostala doma, kedze mu viditelne nebolo nejako dobre. Aj mu teplota stupla na 38 potom, dala som mu liek na noc a potom uz teplotu nemal, tak neviem co to bolo, ale rastie mu trvaly zub, neviem ci to moze byt tym..sa prerezaval.

danielahamar
3. máj 2025

Za mňa 37.3 večer, po bití vonku nie je teplota z choroby, v takomto počasí. Ja by som len sledovala.