Môže ísť o hemoroidy u 5 ročného dieťaťa?
Dobrý deň. Dnes som si všimla že môj 5 ročný syn má pri veľkej potrebe (keď tlačí) časť konečníku vonku. Pri utieraní zadočeku ale nič vonku nie je a ani ho nič nebolí. Dosť ma to ale znepokojuje. Môže ísť o hemoroidy? Máte niekto skúsenosť. Ďakujem
Doporučila by som Ti odborné vyšetrenie, čím skôr, tým lepšie......
ahojte, tak nas maly ma 2roky, pred pol rokom zadrziaval stolicu...potom sa to upravilo a dnes kakal velmi bolestivo a nieco po kakani vyslo z konecnika, mysleli sme ze hovienko take tvrde ci co a velke..no vyzeralo to ako slivka ale taka velka prekrvena a manzel to stlacil dnu a to vcuclo spat...ble...strach az hroza a este mala 4rocna bola pri tom a vravi..Marcelko ma hlistu...uff
vystrasene sme sa na seba s mm pozreli a konzultovali s jednou kamoskou co je lekarka..tak vraj zlata zila vysla...Z hodou okolnosti idem s malym rano k dokt. tak to budem konzultovat.moj zlaty malinky...

Ahoj mamamaja, neviem či je to to iste čo mame mi, ale mojej 5,5 ročnej dcérke z konecniku vychádza ako keby crievko(to som si najskôr myslela), a ked som sa jej toho dotkla, že jej to zatlacim, stiahlo sa to dovnútra, lebo aj mala hneď zareagovala a konecnik stiahla, tak to voslo spať. Ked som sa pýtala našej dr. Že čo to môže byt, či zlata žila alebo čo, tak mi povedala, že to bude polip a bude sa to musieť odstrániť chirurgicky. Pýtala som sa,že či to môže mat z toho,že mi ako mala zadrziavala stolicu a potom az po niekoľkých dňoch sa mi vykakala.
Povedala,že to z toho nie je, že sa musela s tým uz narodit a narástlo to. Jej to vyjde tak 0,5 cm. Ale nevychadza jej to stále.
No uvidíme, mala má panicky strach z nejakých lekarskych výkonov, uz len pri odbere krvi, rici ako tur, že ju musím držať rukami nohami,tak si to teraz neviem predstaviť, že by jej to robili, ešte počkáme kým bude väčšia,1-2roky, uvidíme ako to bude rast,či sa to bude zvacsovat.
Ahojky a prajem pekny den