Môže jogurt s čajom spôsobiť vracanie pri soploch?
dobry den , viem ze na ANT sa nedavaju mliecne vyrobky ale moze zvracanie sposobovat aj ked ma dieta zelen-zlty sople a zje jogurt ? stretol sa s tym niekto ? alebo jogurt a caj nejde dokopy ???
vzdy sa len vyvracia a funguje cely den uplne normalne.
Vracal viackrat?
Keď je chorý mliečne potraviny mu horšie trávia a zároveň sa telo bráni prísunu mliečnej potravy preto, lebo spôsobuje množenie patogénu.
Zvracanie sposobuju prehltnute zatekajuce sople, nie jogurt s cajom
Potom po vracaní nám lekárka odporučila nejesť, nepiť 2 hodiny a následne len po malých množstvách každých 15 minút.
Môjho pri chorobe a soploch z mliečnych výrobkov napína
Ak by aj vaše dieťa nemalo s potravinami lepok a laktózu obsahujúcimi problémy, je vhodné ich počas choroby vynechať alebo aspoň zredukovať ich príjem.
„Skrytým úskalím je aj mliečny cukor laktóza v mliečnych výrobkoch. V kombinácii s iným sladidlom rovnako ako iné formy cukru je živnou pôdou pre choroboplodné mikroorganizmy a vedie k narušeniu črevnej mikroflóry,“ dopĺňa Silvia Tylš.
Potraviny nevhodné pri žalúdočných a črevných ťažkostiach
Mastné, vyprážané, štipľavé a korenené jedlá.
Surová zelenina, jedlá spôsobujúce nadúvanie, perlivé nápoje.
Mlieko a mliečne výrobky, ktoré obsahujú laktózu. Môžu spôsobiť nadúvanie a nevoľnosť.
Zelenina s vysokým obsahom vlákniny ako je karfiol, kapusta, kukurica, hrach a fazuľa.
Nápoje a potraviny s obsahom kofeínu - káva, silný čaj, čokoláda.
Čítajte viac: https://primar.sme.sk/c/20825638/ako-vyzera-die...
Mliecne vyrobky sa pri atb (aj to len pri niektorych!! a nie ze sa nesmu vobec, len ma byt odstup aspon 2h) nemaju podavat nie kvoli zvracaniu ci zatazeniu zaludka, ale kvoli zlemu vstrebavaniu atb ovplyvnenom vapnikom.
Pri zahlieneni je bezne, ze cloveka napina, ja osobne pri nadche a vlhkom kasli zvraciam takmer denne 🙈… dieta to nevie predychat a vyvracia sa, vyvracia hlieny a je mu lepsie. Inemu by som to nepripisovala, ked je to raz za den.
@anavixy ale autorka sa pýta na súvis mliečne potraviny a vracanie nie na zatekajuce sople kroré áno tiež spôsobujú vracanie. Nepýta sa ani či sa môžu atb s mliečnym a sama píše, že vie že sa nesmie.
Vírus sám o sebe je bielkovina a prísun mliečneho ešte zvýši jeho množenie a to je dôvod, prečo sa pri infekte mliečne ani sladké neodporúča.
@jakubrianka ja vidim, co sa pyta, odpovedala som jej na vsetko, co sa pytala. A nie je pravda, ze sa pri atb nesmie davat mlieko - to som v komentari vysvetlovala, ale asi nestacilo. Autorkine dieta NEMA zaludocne tazkosti, zvracia najpravdepodobnejsie z hlienov, moj komentar je k veci, tvoj menej.
@anavixy mliečne sa ku atb neodporúča- áno vieme tam je bodka. Koľko hodín po ich užití je individuálne a na to sa tu nik nepýta. Autorka sa pýta na súvis mliečne potraviny a choroba/vracanie a nikde nepíše o zatekajucich soploch, lebo všetci vieme, že tie samé o sebe vracanie spôsobujú tiež. Ide jej konkrétne o vracanie po mlieku v súvislosti s infektom.
... mliečne výrobky zahlienujú...a neviem aký odstup je tam po podaní čaju ale z toho je riadny miešung v bruchu...
Toto nechápem. Keď som mala malé dieťa, tak som si všetko od sledovala sama. A hneď som prišla na to, že po mliečnych výrobkoch dieťa pri chorobe zvracalo. Nebol ani MK a všetko sme zvládli. Teraz matka ani nevie ako dieťa reaguje na potraviny. Určite vynechať mliečne výrobky ak po nich zvracia. Čo z toho jogurtu má? Jaaajaaaaaaaaáj

@mama4444 na niektoré ATB môžu ísť mliečne potraviny.
Možno ma zaťažený žalúdok- jogurt a čaj je tak kombinácia no...ani mne by nebolo z toho dobre.